Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

MAROKO ali TUNIZIJA?

Default avatar

balaena::trv

zdravo,

zanimajo me mnenja tistih, ki ste videli ze obe drzavi. kje ste se bolje pocutili, kje je vec zanimivih stvari, vrednih ogleda in podobno. ali menite da je 14 dni dovolj (premalo/prevec) za eno od teh dveh destinacij?

hvala in lp.
Default avatar

primož::trv

Ravnokar sem se vrnil iz Maroka, vendar bi težko rekel, ali je bolje kot v Tuniziji. Po Maroku sem potoval z avtobusi in vlaki, po Tuniziji pa z avtom in sem lahko zavil v vsako vas, ce sem želel. Primerjava je torej neobjektivna.
Zelo na splosno pa je verjetno v Maroku vec zanimivih, predvsem pa bolj znanih mest (Fes, Meknes, Marakeš...). Drzava je razen tega precej razgibana: morje, puščava, pogorje Atlas. Cene so zmerne, ne pa zelo nizke. Nočitev 5 evrov, kosilo 3 evre, plastenka vode 0,5 evra.
Prednost Tunizije je bližina. Do tja zelo enostavno prideš preko Italije. Do Maroka pa te caka nekaj dni voznje v vlaki - pazi: španski vlaki so precej dragi. Za vsako nočno vožnjo doplačaš približno 26 evrov (lahko tudi vec)- poleg karte seveda, ki jo kupiš v Ljubljani. Za dnevno voznjo pa moras kupovati rezervacije po 6 evrov. Še eno opozorilo: nocni vlak iz Genove ne vozi vec v Barcelono. Na ljubljanski postaji tega prejsnji mesec še niso vedeli.
Default avatar

ozbej::trv

Obdelal sem obe državi in moj odgovor je nedvoumen - Maroko. Veliko več je za videt, država je bolj pestra. V Maroku sem v roku 14 dni smučal z najvišjega vrha atlasa, jezdil kamele v puščavi in plaval v atlantiku. Za dobro videti Maroko potrebujes najmanj 14 dni. V mesecu dni pa zares lahko vidis vse. Lahko ti posljem potopis le mail mi poslji.

lp

oz
Default avatar

brigita.g::trv

oj!
Tudi jaz sem se vrnila iz Maroko in potovanje je bilo super. v 14ih dneh e da vidit marsikaj.
Ne izpusti glavnega mesta Rabat, ceptav marsikdo pravi, da je tam najmanj za vidit, pa temu ni tako! priporočam tudi mesto Fes.

Lp b
Default avatar

majstor::trv

MAROKO. Bil sem v tuniziji....ni veliko za videt....
Default avatar

refosk::trv

Tudi sam sem bil v Tuniziji in ni res da ni nic za videti. Kar nekaj zanimivih stvari se na safariju da videti : - gorske oaze
- rimske ostanke
- areno
- saharo
- berbere z tipicnim prebivaliscem
itd ... v glavnem marsikaj.
Default avatar

katka75::trv

halo ozbej..
kje si jezdil kamele? kje si plaval v atlantiku? da vem, kam se naj namenim :)

katarina
Default avatar

ozbej::trv

Vam ga posljem ta vikend, vi mi pa potem posljite komentarje.

Maroko je super destinacija. Sli smo z avtom iz Slovenije in naredili krog od obali (rabat, casablanca) do marakeša, se povzpeli in smučali z najvišjega vrha atlasa 4200 m, šli poležavat v essaouiro na atlantik, čez prelaz tizi in ticha pa v puščavo (kamele, smučanje po pesku) in preko Fesa nazaj na sever. Marakeš trga gate.

Pejte ne bo vam žal. Mal so sitni kot vsi arabci, je pa pokrajina zelo zanimiva.

lp

ozbej
Default avatar

iskra::trv

Zivjo.

Kolk casa pa ste bli v samem Maroku?
Ce ste smucali z najvisjega vrha, a ste si opreme tam sposodli?

Lp

Andrej
Default avatar

ozbej::trv

V Maroku smo bli 16 dni. Opremo smo peljali s seboj iz Slovenije. Da se jo rentat v Imlilu v zadnji vasi pod goro. Sicer zelo zjebano in staro pa vendar. Toubkal normalno prirpavljen človek naredi v dveh dneh. Tehnično ni zahteven, terja nekaj kondicije.
Default avatar

ozbej::trv

Tistim, ki ste mi rekli za potopis, ste ga pravkar dobili po mailu. Ce je se kdo, ki bi ga rad naj mi pise. Sedaj bo slo hitreje, ker ga imam na mailu.

Salam

Oz

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net