Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

zaplet zaradi anestezije

Default avatar
Pred 13 leti sem doživela zelo neprijetno izkušnjo pri zobozdravniku v zvezi
z lokalno anestezijo. Ob plombiranju zoba sem prosila za lokalno anestezijo, zobozdravnica mi je 3 x zapičila iglo, očitno je rasla korenina
postrani in je ob tretem poizkusu vbrizgala v regionalni živec. V roku 2 minut se mi je pojavila močna vrtoglavica. Zdravnica me je položila v vodoravni položaj, in skoraj eno uro je trajalo, da je ta občutek minil. Zdravnica me je vprašala, če sem imela kdaj težave in če sem alergična. Mislim, da je bila ona prav tako prestrašena, ker še ni imela takega primera. Prej sem hodila k njej, in enkrat mi je v pol ure dala 2 x anestezijo, pa ni bilo nič narobe. Potem je ta zdravnica odpotovala, jaz pa nisem nikoli ugotovila, kaj je bilo vzrok težav, napisala je v kljižico "cave cyistokain). Tudi razna mnenja me niso pomirila. Enkrat je bilo mnenje, da je povzročil zaplet dodani adrenalin, pa da je prišel anestetik v kri, vsekakor sem še vedno na smrt prestrašena. Ker bom morala v kratkem prestati kakšno puljenje in izdelavo proteze, se skoraj verjetno moram soočiti z anestezijo. Najbolj me zanima vaše mnenje, kaj se dogaja med lokalno anestezijo, poudarim, da pred tem sploh nisem imela nobenih težav z anestezijo ali strahu pred njo. Isti simptom pa je doživela zaradi posega na isti strani tudi sestra, ki so ji pulili zob na stomatološki kliniki.
Obe pa sva v šolski dobi preživeli mumps. Oba starša sta zelo zgodaj zgubila zobe, tako da smo vsi dedno nagnjeni k težavam. Ali so novi anestetiki bolj varni, ali je bolje dobiti anestezijo z adrenalinom ali brez dodatka. Se mogoče da ugotoviti z vašimi preiskavami morebitne povezavi alii eventuelno alergijo na tak anestetik ali snov? Koliko časa bi morala čakati na preventivni pregled. Vem da so vaše metode zelo učinkovite. Morda mi lahko svetujete tudi kakšno drugo tehniko, s katero se bom pripravila na ta poseg. Prosim vas za čmihitrejši odgovor, ki mi bo veliko pomenil.
Default avatar
O anestezijah vam ne morem povedati čisto nič, ker nimam potrebnega znanja. Pogovorite se o tem z ustreznim strokovnjakom ali vašim izbranim zdravnikom.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]

Moderatorji

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
Dominik Golenhofen