Med.Over.Net

Zdravilstvo

hipogamaglobulinemija, AD, alergije in še kaj

Default avatar

sonček Žan

Pozdravljeni!
Mogoče bo moj opis vprašanja precej obširen in razvlečen, vendar je predstavitev problemov v pisni obliki že tako težko, še težje pa verjetno odgovarjati nanje na daljavo.
Torej - pri našem sedaj 13-mesečniku so se v prvem mesecu pojavili grozni krči (koleki), kak teden zatem pa se jim je pridružila še močno vneta koža po obrazu. In tako se je pričela naša turneja v boju z alergijami. Testi uradne medicine takrat seveda še ničesar niso pokazali (baje zaradi premladega imunskega sistema), mene kot doječo mamo so pa postavili na dieto za urtiko III. Izpuščaji in koleki so se sicer nekoliko umirili, v celoti pa vendarle ne. Zato smo se kaj kmalu napotili tudi na bioresonančno tetsiranje, kjer nam je terapevtka določila alergije na mlečne izdelke, sojo, gluten, sezam, ajdo, kakav, kavo, vso jedrnato sadje (mandelj, lešniki, orehi, arašidi), vse skupaj pa baje zaradi preobremenjenosti z gljivicami (mešanica gljiv II, alternaria tenuis, candida albicans) in amalgamom. Ko se iz prehrane izključila vse omenjene sestavine razen pšenice, se je koža normalizirala, njegovo blato pa je bilo še vedno bolj tekoče, rumenkasto in zelo sluzasto. Zaradi tega smo bili tudi na gastroenterološkem oddelku na pediatrični, kjer so mu odvzeli različne izvide, ki so bili vsi bp. Zatem sem iz jedilnika izključila še gluten in tudi blato se je normaliziralo.
Pri 5-ih mesecih ga je uradna medicina ponovno testirala in takrat mu je kožni test pokazal že alergijo na jajčni beljak (česar mu bioresonanca ni! - jaz ga v prehrano vseeno nisem vključevala) in izvid imunoglobulinov G in A je bil znatno prenizek – IgG 1,68 g/l, IgA pod 0,06, IgM 0,29 g/l, cel.IgE 6,08 kU/L (diagnoza: hipogamaglobulinemija in AD). Priporočili so mu preložitev cepljenja do nadaljnega (do takrat sem ga odklanjala sama na račun AD-ja). Takrat smo šli ponovno na bioresonančno testiranje, kjer je bil rezultat enak prvotnemu z razliko tega, da preobremenjenosti z gljivicami ni več pokazalo.
Čez tri mesece so Žana ponovno testirali na pediatrični kliniki, kjer mu je pokazalo alergijo na jajčni beljak tudi že na krvi (pa čeprav sem se ga strogo izogibala, z gosto hrano pa tudi sam z njim še ni prišel v stik) in nekoliko povečano vrednost imunoglobulinov, vendar še vedno ne zadostno za cepljenje.
Naj ob tem omenim, da smo se diete vseskozi zelo zelo striktno držali in da zato ves ta čas s kožo nismo imeli več problemov, dokler nisem z njegovimi 9-imi meseci ponovno zanosila. Takrat dieti postopoma nisem bila več kos in zaradi mojih prekršitev je bil Žan skozi bolj bogi. Zato sem se po dveh mesecih odločila, da z dojenjem počasi prekinem in dobili smo Pregomin kot nadomestek za dojenje, vendar smo v roku par dni z njim prekinili, saj je imel Žan takoj reakcijo (vsebuje sojo). Nato smo dobili Pregomin AS, ki smo ga s strašno muko začeli uvajati (okus ima ogaben in baje ga skoraj noben otrok ne sprejme). V roku dveh mesecev smo postopoma končno prišli na neko sprejemljivo količino zaužitega mleka na dan, saj je Žan nekako sprejel tudi ta ogaben okus. V tem času pa se je Žanova koža začela spet slabšati. Alergologinja nas je postopno dajala še na strožjo dieto (brez prosa, avokada, špinače, leče...), a stanje se ni izboljšalo – ravno obratno, Žanove noge so bili že cele v živih flekih in ponoči smo se zbujali že po 20× in se praskali, stokali..., blato je bilo skozi bolj tekoče. Ko iz njegovega že tako skromnega jedilnika (trenutno je samo še določeno sadje, določeno zelenjavo, purana, teletino in zajca, riž, koruzo ter krompir, riževo mleko) nisem vedela več kaj izključiti, sem posumila na Pregomin AS (kljub temu, da bolj hipoalergeno mleko baje ne obstaja!). Po dveh dneh brez njega se je stanje že občutno izboljšalo, fleki so bili že bolj bledi in nič več hrapavi in pričeli smo spati celo noč!
Naslednji teden smo naročeni na ponovno testiranje in odvzem krvi za imunoglobuline na pediatrični alergološki in me je groza, ker si že prestavljam, kaj bodo zahtevali. Ne glede na to, kakšni bodo alergološki izvidi, mu alergije na Pregomin AS ne bodo potrdili brez provokacije (večdnevna hospitalizacija Žana, pri čemer mu bodo postopoma dajali to mleko in opazovali reakcije), na kar pa mi ne bomo pristali ( ne vem, kakšno korist bi od tega sploh imeli, škodo pri enoletnem otroku pa ogromno). Druga stvar, ki jo pričakujem še z večjo grozo je ta, da ga bodo slej ko prej hoteli cepiti. Slišala sem že za ogromno primerov, ko so celipili otroke z AD-jem in so starši posledično opazili zelo hudo poslabšanje, uradna medicina pa reakcije na cepivo s tem ni priznala.
Saj ne vem, če mi boste lahko iz vsega opisanega karkoli svetovali, bila bi vam pa zelo hvaležna za kakršnokoli mnenje, nsavet. Ne vemo več točno, kako sedaj naprej. Slej ko prej bo moral Žan tudi v vrtec in kako bomo v povezavi s tem uredili njegovo dieto in cepljenje, si sploh ne znam predstavljati. Pripravljeni smo priti tudi v vašo ordinacijo, da z vašim testiranjem dobimo kompleksnejše mnenje, če ste seveda na to pripravljeni.
Drugi problem, ki vam ga v tem postu niti nočem preveč izpostaviti pa je dejanski (pred)vzrok za Žanove težave – to sva najverjetneje midva z možem. On je imel kot otrok alergije na pršico, mačjo dlako, prah in astmo, ki se mu je šele v zadnjih letih zelo umirila, jaz pa imam kronično obolenje ščitnice (proizvaja premalo hormona), precejšnje probleme z zobovjem, ki je posledično seveda polno amalgamskih plomb, kronično gljivično vnetje v času zdajšnje nosečnosti, ki se ga nikakor ne morem znebiti itd... Strah me je, da bodo najina telesa ponovno kriva za podobne težave tudi pri naslednjem otroku. A za to je verjetno že prepozno, kaj?
Kakorkoli že, upam, da mi boste na vse to dolgovezno pisanje lahko kaj vzpodbudnega napisali, saj od pregleda v naslednjem tednu ne pričakujem nobenega pomembnega podatka, ki bi nam lahko pomagal (kvečjemu obratno).
Za vaš čas in dobro voljo se vam že vnaprej lepo zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam.
Default avatar

Dominik Golenhofen

Pozdravljeni!

Za vašega drugega otroka lahko še vedno veliko naredite:

1.Jemljite probiotične bakterije, ki izboljšajo črevesno floro in, dokazano s študijami, zmanjšajo možnost nastanka alergij pri otroku.
2.Jemljite sladkovodne alge Chlorella vulgaris, ki na sebe vežejo živo srebro iz amalgamskih zalivk in tako zaščitijo zarodek. Ne žvečite žvečilnega gumija.
3.Vsako jutri stisnite 2 do 3 dl zelenjavnega soka (ne več!) in mu dodajte visoko kakovostno laneno olje.
4.Kontrolirajte ščitnico, ker med nosečnostjo potrebujete več hormonov. To je za razvoj otroka zelo pomembno!

Za vašega prvega otroka velja:
Na noben način ga ne smete cepiti, ker bo to res pripeljalo do katastrofe. Očitno je bila terapija z BRT premalo celostna, resno se je treba lotiti zdravljenja alergije na mleko in mikobakterij, ki jih vsebuje. Zamenjajte terapevta, ker je BRT tako dobra, kot je terapevt. Probleme lahko pozdravite in otrok se bo lahko normalno vključil v vrtec. Na vsak način bo terapija trajala nekaj mesecev. za otroka ste že veliko naredili, zato očitki niso potrebni.

Seveda pa bi bili smiselno poskrbeti tudi za vaju z možem, da bodo lahko vaši zdravi otroci še dolgo uživali v družbi zdravih staršev.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]
Default avatar

sonček Žan

Spoštovani, za odgovor se vam lepo zahvaljujem!
Prosila bi vas le še za eno dodatno pojasnilo glede predlaganih probiotičnih bakterij - v kakšni obliki jih priporočate in kje jih je moč dobiti? Hvala in lep pozdrav!
Default avatar

MatejaOrtan

Pozdravljeni,

kje , v kateri hrani, pa dobimo te probiotične bakterije?
Default avatar

Dominik Golenhofen

Pozdravljeni!

Kodeks moderatorjev na med.over.net priporoča, da na forumih delamo čim manj reklame oziroma samo takrat, ko je to nujno potrebno. Na slovenskem trgu ni dobrih probiotičnih bakterij, zato vas prosim, da za več informacij pokličete v našo ordinacijo.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]
Default avatar

Dominik Golenhofen

Pozdravljeni!

Hrana je skoraj vedno sterilizirana, zato je zelo malo naravnih probiotikov. Vsi jogurti, Actimel, kefir … so umetno narejeni in vsebujejo zelo malo probiotičnih bakterij. Ostane vam samo kislo zelje. Tudi tukaj si proizvajalci pomagajo s sirotko in umetnimi rodovi bakterij, zato pazite, kje ga boste kupili.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]
Default avatar

korina

Sonček Žan, če boš slučajno prebrala tole naj omeni le, da imam sina z zelo podobnimi težavami in diagnozo hipogama+AD, poleg tega je bila pri njemu že prva reakcija na cepljenje zelo huda. Želim ti povedati le, da gre pri tej diagnozi tudi za vpliv dednosti, tako je tudi pri naslednjem otroku podobna možnost, da bo imel imunski deficit. Pri našem otroku je bil po drugem letu starosti kar opazen poskok v vrednosti IG G in šele takrat je začel bolezni prebolevati z pričakovano klinično sliko pred tem sploh ni dobil povišane tem in je imel vedno zelo buren potek bolezni. Nam so svetovali privatno varstvo ali pa varstvo v manjši skupini za kar pa žal nimamo finančnih možnosti zato je šel otrok v vrtec pri starosti dveh let. Najhujša je bila ravno ta prva zima v vrtcu, stanje se je izredno poslabšalo, koža je bila zares boga, več o tem sem pisala na forumu o alergijah. Mi smo prej redno hodili na kontrole IG pa tudi cepiti smo hoteli dati otroka sedaj pa nisem več tako prepričana v to saj bi bilo to skorajda zavestno škodovanje lastnemu otroku. Naš tudi ni ravno ješč in spada po krivulji teže že pod povprečje vendar je tisto kar poje kar kakovostno, oziroma kar si pač izbere. V času bolezni nas je reševalo to, da je rad veliko pije pa tudi zelenjavne juhice ima rad. V kupljene nektarje mu dodajam pomarančni sok ali malo limone, pozimi pa sem dajala Kindervital. Tudi probiotične bakterije iz lekarne sem mu dajala v sok in se je prebava zelo izboljšala. Drugače pa so taki sončki še toliko bolj občutljivi in potrebujejo veliko dodatne in boljše nege. Na našega bližina morja in poletje nasploh delujeta naravnost čudežno upam, da je tudi pri vas tako in vam želim veliko zdravja v družini pa čimmanj težav z novim sončkom.