Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

kdo hoče sploh žensko z otrokom

Default avatar

tada

Pozdravljeni na forumu z podobnimi izkušnjami.

Ali se vam tudi dozdeva, da ženska z otokom na koncu najde ali ful mlajšega moškega ali pa ločenca z otroki? Mogoče sem krivična, pa pesimistična, samo izkušnje, ki jih imam, mi kažejo na to, da je to pa za enega moškega brez prtljage (zgodovine), prevelika odgovornost. In se že v začetku ustrašijo.

Saj vem. Izzivam malo sedajle.

Kaj mislite?
Poznate kakšne zgodbe, da se je ženska z otokom (dvema) poročila z samozavestim, uspešnim, skrbnim in nefrustriranim moškim?

Lp, T
Default avatar

francesca

Ne vem kje, samo na enem forumu se je ena pohvalila. Ni pa treba za vsako ceno teči za prvim zainteresiranim, če je motiv le njegova odločitev. Nekateri čakajo na pravo ljubezen z otroci, nekateri sami, nekateri se pa najdejo pravi čas. Samo, da je pravo, šteje!
Default avatar

robi

Tudi taki primeri so, seveda če so leta ko se najdeta blizu trideset, pa imata željo še po kakšnem otroku. Sicer pa ne vem, kako bi sama gledala z moškega zornega kota, če lahko najde žensko vsak trenutek žensko, ki je stara čez štirideset in bi se vezal na žensko s katero ne bi imel skupnega premoženja in otroka.
Default avatar

dajanca

Živjo!

Zanimivo vprašanje si postavila!

Torej: ciljna skupina za ženske, ki so ostale same, je samozavesten, uspešen, skrben in nezafrustriran moški.

Moje mnenje je, da moški, ki si do 35-tega ali 40-leta ni uspel ustvariti družine in vsaj nekaj let trajajoče zveze z žensko (in tudi kakšnega otroka), da tak moški ni uspešen v življenju in da njegova samozavest ne more biti prav visoka. Zato sem se pri iskanju novega partnerja zavestno izogibala (kot jim pravi dr. Rugelj) okorelih samcev. Dolgotrajen samski stan naredi moškega čudnega, živi samo zase, ne opazi potreb drugih ljudi, ne zna sklepati kompromisov, ... Večinoma živijo pri mami, ki jim zastonj in brez obveznosti opravlja gospodinjska dela - so pravi mamini sinčki. Nekaj takih sem imela priliko v živo spoznati in lahko rečem: s takimi moškimi ne želim imeti nobenih odnosov.

Veliko boljše izkušnje sem imela z moškimi, ki so si ustvarili družino, pa so se potem ločili, posebej, če so imeli tudi otroke in znali odgovorno prevzeti skrb zanje. Odnos moškega do otroka je indikator, ki pokaže, koliko človeka je v moškem. Zelo pomembna lastnost za bodočega partnerja!! Tako, da ločenih z otroki sploh ne bi postavljala v drugi plan, ampak se mi zdi, da je to še najboljša skupina moških.

Vedno pa je zelo pomembno, da si zna moški vzeti čas zato, da eno razmerje konča, da samostojno preživi (z vsemi gospodinjskimi deli vred) vsaj leto ali dve, da se v tem času pripravi na novo razmerje. Zelo slabo je sprejeti moškega, ki skače iz ene zveze v drugo - to je zanesljiv znak nezrelosti. Imam izkušnje, da se nekateri še ločijo ne, pa kaj ločijo, še odselijo se ne od žene, pa že iščejo novo zvezo. Skrajno neresno!

Lp
Default avatar

Mamica-3 otroci

hmmmmmmm.....kje naj začnem......moje mnenje....

Če želiš,da drugi o tebi imajo dobro mnenje, ga moraš prvo ti o sebi imeti...ljudje okrog nas ne sprejmejo besed in njihov slovnični pomen (verbalno komunikacijo) temveč jim je veliko bolj pomembna neverbalna komunikacija, ki vedno pokaže tisto, kar je v resnici v nas....

Kako pa spremeniti mnenje o samem sebi....pa je znana pot dviganja samozavesti, izgrajevanja pozitivne samopodobe...

Prvo se moraš zavedati, da občutek krivde in negativnega mnenja o tem, da si ločenka z otrokom, izvira in mnenja tvojih najbližjih (mame, očeta, sestre...)...čeprav ti to odkrito ne povejo, ti veš,da je to njihovo mnenje, ker tudi ti nezavedno bereš, neverbalno komunikacijo okrog sebe...

TO IZREŽI IZ SVOJEGA SPOMINA, VRŽI NEKAM V NEZNANO IN ZAČNI MISLITI, DA SI Z LOČITVIJO NAREDILA NEKAJ DOBREGA ZA SEBE IN SAMO TI VEŠ, DA JE TO BILO EDINO PRAV. MNENJE NAJBLIŽJIH, PA SE BO MOGLO SPREMENITI, ČE ŽELIJO BITI RESNIČNO TVOJI PRIJATELJI. V NASPROTNEM PRIMERU JIH TI NE BOŠ SPREJELA KOT TAKŠNE IN NE OBRATNO...

Verjemi v to, da drugi nimajo pravice ocenjevati tvoje življenjske poti. Samo pravi prijatelj, partner, človek... bo zaupal, da se trudiš živeti popolno in zadovoljno in kar narediš je vedno iz prepričanja, da sebi delaš v dobro...bo poskušal razumeti tvoja dejanja in ostal tvoj prijatelj, partner, človek...neglede na to, kako spreminjaš življenjske odločitve...

Ti nisi dolžna izpolnjevati želje drugih. Dolžnosti tvoja je = biti odgovorna do svojih želja in za svojo srečo se boriti. Saj si jo zaslužiš. Ne prilagajati se drugim po vsako ceno...Biti vedno, to kar si...in nič več...in nič manj...

Pri založbi EPTA je izšla slikanica Mufi, ki nas uči prav to...Jaz sem nabavila 10 komadov in jih podarjam osebam, ki mi veliko pomenijo. To naj bi bila pravljica za otroke, pa po mojem mnenju je to pravljica za vse, ki se znajdejo na križišču življenja in razmišljajo, kako naprej.

Če podaš svoje mnenje na moje besede, lahko ti napišem še kaj...

Srečno!
Default avatar

ajdena

zanimivo razmisljanje tada.
pa je po vsej verjetnosti res nekaj na tem.
Default avatar

Robert01

Zivjo Tada,
po tvojem pisanju sodec smo mladi loceni moski po 'default'-u nesamozavestni, neuspešn, neskrbni in frustrirani, kar vsi po vrsti? Zelim ti, da bi spoznala kaksnega mladega in locenega, ki te bo preprical o nasprotnem. Zelim ti veliko srece!
Robert
Default avatar

gias

Hmmmm...me je zmotilo nekaj: po tvojem torej ločen moški z otroki ne more biti samozavesten, uspešen, skrben in nefrustriran? Morda pa tudi samski moški brez otrok ravno tako razmišljajo o ločenih ženskah z otroki in potemtakem iščejo samske, samozavestne, itd.

Meni se zdi (in je tudi moja izkušnja taka), da se ločena ženska z otroki veliko lažje ujame z ločenim, ki ima tudi otroke, kot pa s samskim, ki o otrocih nima pojma.

Moški, ki ima otroke, ve, kaj to pomeni in kako to gre...

Lp
Default avatar

Nikolaja01

ja poznam. sebe:):) otrok samo eden (tudi dva ne bi bila ovira). Imaš pa prav - veliko jih hodi s prtljago okoli. Če sem iskrena, prtljago ima vsak od nas, bolj pomembno je, kako je ta prtljaga urejena :):)
upanje torej ostaja...vse ostalo pa je v naših rokah
kar pogumno in srečno
lp
N.
Default avatar

[maxi]

O paja, poznam! In to dokaj od blizu.
Znanka, ločena z dvema otrokoma je pred cca 5 leti ostala sama z sinovoma. Nikakor ni šlo naprej s takratnim možem, kljub trudu. Ni bilo enostavno (nikjer ni), ampak treba je blo it naprej.
Ta ista znanka je danes poročena z moškim (po tvojem opisu; brez prtljage, samozavestim, uspešnim, skrbnim in nefrustriranim moškim), ki mu je lani rodila še enga otroka (njegov prvi)....torej takšne zgodbe obstajajo!

Sama bi dodala samo to, ker spadam med tiste - ločene z otroki, da si ne predstavljam življenja z samskim moškim brez "prtljage". Nekdo pred mano je že omenil, da tak moški malo ve o mojem načinu življenja, o otrocih, o obveznostih in dolžnostih, ki jih "prtljaga" zahteva...kljub temu se najde radost skozi tak spekter življenja, pa je vprašanje, če ga vidi.

O samozavestnih, uspešnih, skrbnih in nefrustriranih moških...pa takole na suho sploh ne morem postavljat definicije, ker se med njimi nadejo - samski, ločeni, vdovci....
Default avatar

tada

Gias. da točno tako- obratno velja, da predvidevam, dai samski moški brez otrok ravno tako razmišljajo o ločenih ženskah z otroki kot neinteresantne in zato raje iščejo samske, samozavestne, itd. In še huje, ta teden razmišljam, da mladi fantje (jaz sem stara npr. 29) do 33, ki izhajajo iz krščanskih familij pa sploh bežijo pred ločenimi ženskami.... To je pač moja izkušnja, ker izhajam iz krščanskih krogov, včasih oblegana, sedaj pa zato, ker sem ločena, nisem interesantna (pri tem pa mi je samozavest zelo zrasla, zadovoljna sem s svojo prehojeno potjo in še dobro zgledam).

Draga mamica -3 otroci- jaz se mogoče še preveč obnašam svobodno okoli ločitve, zato ker vem, da nisem jaz odšla. takole približno si govorim ali pa govorim ljudem okoli sebe: kaj je to takega-ločitev-je hudo, ampak poglejte me, borka sem, sposobna sem sama opravjati naloge(ki so v normalnem življenju naloga dveh). Po moje to ni tisti slabi pristop, kaj praviš?

Dragi Robert, ni res, da so loceni moski po 'default'-u nesamozavestni, neuspešn, neskrbni in frustrirani. res je, da še nisem z zanimanjem opazovala naokoli. Sem pa se večkrat srečala z tistimi uspešnimi samci, ki jih nisem interesiralo in me je zato bolelo. Ampak to je itak moja travma.
tudi jaz tebi želim veliko srece!

In še nekaj- izkušnje ločenca te tako prekalijo in prevedrijo in izkristalizirajo dobro v tebi, da je -verjam- najlažje uspeti v vezi s- podobnim v stanu, a ne?
Default avatar

adgaM

Se strinjam z napisanim; posebno s predzadnjim odstavkom.
Default avatar

Mišolina

jaz imam pa ravno obratne izkušnje: znanec, ki me je začel "osvajati" mi je po nekaj časa priznal, da mu na začetku sploh nisem bila zanimiva, ko pa me je nekajkrat opazoval, kako čudovit odnos imam s svojim sinom in kako se znam zabavati z otroki (še od prijateljice) sem ga čisto očarala :-))), tako da mi je prav malo zbil samozavest glede ženskosti. In seveda se nisem zapletla z njim, ravno zaradi njegovega "uspešnega, samskega stanu", ker sem dobila občutek, da se mu ob hotelskih uslugah njegove mamice ne sanja, kaj je družinsko življenje in obveznosti do otrok.
A ni ena ravno na tem forumu napisala, da je s tremi otroki spoznala čudovitega partnerja, ki ima tudi tri otroke iz prvega zakona in se imajo super?

Kar pogumno, bo že prišel "mr. tapravi",

lep dan, miša
Default avatar

mala mare

Tudi sama sem ločena mamica dveh otrok.....in definitivno se strinjam s tistimi,ki trdijo,da me ločene s "prtljago" najlažje in najboljše sprejmemo človeka s podobnimi izkušnjami,......ne trdim,da so samski kaj slabši,toda,....klin se s klinom zbija,.....
***Prijateljstvo ne nadomesti ljubezni,...toda če je iskreno,...je vredno polovico nje!!!!!!***
Default avatar

olymmpia

Mala mare se strinjam s teboj.. raje bi srečala ločenca ..ali celo moškega s prtljago kot samca,...
Default avatar

olymmpia

Joj, kako sem to grdo napisala..!! Raje bi spoznala moškega ki je bil poročen ali vezan, četudi ima otroke.. , starejši otročički ali mlajši, res ni problema..
Saj otroci niso krivi za razpad med dvema..
Default avatar

v

saj ni problem v tem da ima kdo otroke,ampak to postavi vse na glavo,starš brani svojega otroka in misli,da novi partner na vsak način misli slabo o njegovem otroku.tako izkušnjo imam jaz.in nikdar več ne bi imela ločenca.
Default avatar

Srečnica

Še ena srečnica :-)
Po 10-ih letih zakona, ki je bil že od začetka obsojen na propad, sem spakirala kufre in 8-letno hčerko in šla. Potem sem spoznala ljubezen svojega življenja. Samskega moškega brez otrok... S hčerko sta se takoj ujela in sta danes najboljša prijatelja in zaupnika. Oba sva stara enako (31 let), jaz nisem gospodinjski tip, zato on kuha (izvrstno!), nama s hčerko kdaj kaj norega zašije (ko gremo kam ven, kjer je fino oblečt kaj posebnega), skupaj fotografirava, slikava... Ma, krasen je :-)
Septembra se poročiva, načrtujeva pa tudi malčka :-)))
Default avatar

ena mamica

Ja sem ločena štiri leta in imam dve hčeri malo čezd eset.

Kmalu po ločitvi sem spoznala moškega, ki je starejši od mene, je imel sicer eno daljšo in eno malo krajšo vezo zt ženskami, živel je sam in se je kmalu priselil k nam.
Kaj naj ti rečem ima svoje hobije, a je zabaven, usrežljiv, kuha nam, pa z mani preživlja prosti čas, pogovarja se z mano in s puncama.
No do punc ni nikoli ne napadalen in ne grob, niti glasu ne povzdigne- pa bi ga kdaj po moji presoji že moral.

V glavnem da se samov erjeti moraš v to.
Default avatar

ma kako lepo...

Ma kako lepo je kaj takega prebrat......jaz si ze dogo zelim, da bi se mi kaj takega zgodilo.

Srečno še naprej!

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic