Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Osebni feng shui: delavnica na vašem domu

Default avatar
Lep pozdrav.

Prosila bi vas,če mi lahko svetujete, kateri element naj prevladuje v sinovi sobi (= na SZ) glede na to, da ima sin vrsto težav - od raznih bolezni do težav v šoli... Sin je rojen 25.4.1990 ob 8/35 v Ljubljani. Sobo si sicer deli s sestro (roj. 7.2.1985 ob 21/25 v Ljubljani), vendar ona nima večjih problemov, pa še doma je zelo malo, ker študira v drugem kraju.
Za vaš odgovor se vam res najlepše zahvaljujem.
Default avatar
Pozdravljeni

Prosila bi vas za nasvet.
Živimo v mansardnem stanovanju, ampak ta mansarda ni močna poševnina. V otroški sobi res hčera spi pod poševnino v smeri sever-glava, jug-noge. Sicer je soba na SZ strani.
Kakšne barve ji priporočate, rojena je 20. februarja 1992.
Prosim za komentar.
Lepo pozdravljeni!
Default avatar
Spoštovana gospa Helena,

Tudi mi bomo urejali otroško sobo, zato Vas prosim za nasvet. V sobi bosta zaenkrat skupaj Nika (22.6.2000 ob 14:48 uri) in Neja (17.6.2002 ob 13:06 uri). Soba ima zunanje stene proti SV (bolj S) in proti SZ (bolj Z) - okno je na SV strani s pogledom na travnik. Soba je v prvem nadstropju dvojčka.

Prosim za Vaš nasvet pri izbiri barv pohištva (namen ga imamo kupiti v barvi bukve) in barv sten, lego postelj (kam naj imata obrnjeni glavi) in ostalega pohištva.

Čez nekaj let imamo namen njuni sobi preseliti v mansardo - bi jima to sploh ustrezalo.

Najlepša hvala za nasvete, ki nam bodo zelo pomoč.

MamicaD
Default avatar
Najprej lepo pozdravljeni!

Pisem v upanju, da se odgovarjate na vprasanja bralcev.

Tudi sama sem u.d.i.g. in me strasansko zanima feng shui. Ceprav sem ze precej prebrala, vem, da ce nisi strokovnjak, lahko naredis prej vec skode z napacno "interpretacijo" (ce ne upostevas vseh vplivov - datumi rojstva ipd.) Zato se obracam na vas.

S fantom sva si pred letom uredila stanovanje v pritlicju hise njegovih starsev. V priponki posiljam razpored prostorov stanovanja in lego hise z okolico. Dodam naj, da je za hiso parcele se najmanj 150m. Hisa zadaj nima nobene zascite (brez zelve), ker se tam razprostira nekaj 10 km ravnine. Ko piha veter vedno piha iz te Z smeri naravnost v hiso (groza - pa se vlece skozi okna). Drevesa pred hiso cisto zadusijo vhod (ki je nazalost, skupaj z vrati crn). Fasada hise je sicer bela. V glavnem ni treba veliko vedet, da opazis, da ima hisa nasplosno veliko groznih kiksov. Dnevno sobo recimo imava tako temno, da morava poleti ob soncnih dnevih prizgati luc (ob 12h). Lepo soncna je edino spalnica in kuhinja dopoldne.
SOBE:
-kuhinja bela z jedilnim kotom pri oknu v rumeni-oranzni-rdeči (intenzivne barve, navpicne crte), v tem delu imava veliko rastlin;
-dnevna soba je z soncno rumenimi stenami in svetlo modrim kavcem (na steni kuhinje) in zadaj za kavcemje lesena obloga iste modre barve parapet 1,2m, na steni proti hodniku je delovni koticek;
- spalnica ima zunanje stene oblozene z ladisjkim podom, stene so bele, omara v temno rjavi barvi, nocne omarice so bukev;
- kopalnica in WC sta sivo modra (katastrofa od barve) zato dajem v prostor cimvec belih stvari, da se prostor vsaj malo razbremeni, na oknu je roza.

Kopalnice ne bova prenavljala, spalnico pa obvezno. Nova razporeditev bi bila najboljsa, ce bi lahko posteljo dala na steno dnevne sobe (ker bi tako na J steni lahko dala omaro po celi dolzini). A na steni dnevne sobe so instalacije (TV ipd.) kar je najslabsa varianta. Pa ce pustimo razporeditev. Kaj narediti z barvami?
Jaz sem 5.9.79 (15.45), on 25.9.80 (ob 3.10).
Vsec mi je nezno vijoljcna, dala pa bi jo na smetanasto osnovo. Kaj priporoca feng shui? Ko boste ze izracunili, mi prosim povejte kaj tocno sva (najini stevilki KUA števili, vem da sem jaz zemlja, on kovina po datumu, ne vem pa kako vpljiva ura rojstva).
Ce nisem prevec zahtevna, me zanimajo splosni napotki, ki se jih morava drzati zaradi osebnih znamenj (katerega elementa ne prevec, kater koga utruja).

Jaz vem, da precej zakonitosti, ki jih doloca feng shui name zares vpliva. Recimo to, da rabim les, ampak prevec lesa me pa utruja. Tocno tako zares je, sem nora na rastline in roze (na zalost vse uspevajo samo v kuhinji) in njihova prisotnost me osrecuje, hkrati pa me vse to drevje okrog hise dobesedno ubija in bi vse pozagala. Sploh cesno in oreh na J.

Dovolj besedicenja.
Resnicno upam, da mi odpisete!

Zanima me tudi, ce se da vclaniti v vaso akademijo ipd. Tudi sama sem u.d.i.g. in bi rada aktivneje spoznala feng-shui.

LP
Tanja
Priponke

15836_Hisa-z-okolico.jpg
0 (97.42 KiB)

15835_Hisa-razporeditev.jpg
0 (127.58 KiB)

Default avatar
ali mi lahko pomagate,na kaj moram biti pozorna v hiši,da bi se mož doma počutil dobro, ne pa da vedno beži k ljubici.

najlepša hvala za odgovor!
Default avatar
Mene pa zanima, koliko bi stalo, če bi prišli v moje stanovanje in mi svetovali glede razporeditve, otroških sob.... in kaj je vključeno v ceni. (imamo 4 sobno stanovanje plus terasa)

Hvala
Default avatar
lili napisal:

> Mene pa zanima, koliko bi stalo, če bi prišli v moje stanovanje
> in mi svetovali glede razporeditve, otroških sob.... in kaj je
> vključeno v ceni. (imamo 4 sobno stanovanje plus terasa)
>
> Hvala

Spoštovana lili,

glede ureditve vašega stanovanja po feng shui, vas vabim na delavnico, ki bo v soboto, 9.12.2006, na osnovni šoli Mirana Jarca, Ipavčeva 1, na Mavrično soboto, kjer lahko začnemo z energetsko ureditvijo stanovanja od faze aktiviranja energij v palačah in nadaljujemo v vašem stanovanju.

1. Predavanje bo od 13.00 do 13.45 in tema:

Feng Shui - doseganje pogojev v stanovanju za aktiviranje življenjskih področij osmih energij: službe, družine, ljubezni, denarja ...
Vstop na predavanje je prost!

2. Delavnica bo od 14.00 do 17.00 ure in tema:

Feng Shui - Razdelitev stanovanja na osem palač, za pravilno in uspešno aktiviranje življenjskih področij: službe, družine, ljubezni, denarja ...
Cena delavnice je 2.000 Sit

Na delavnico s seboj prinesti sledeče nujno potrebne risbe, pripomočke in orodja za uspešno in popolno delo:

- tloris svojega stanovanja ali poslovnega prostora na A4 formatu fotokopija,
- tloris parcele z vrisanim objektom, hiša ali blok; primeren je sprintan tloris, ki se dobi iz TIS-a (Telefonski Imenik Slovenije), A4,
- karton A4,
- geotrikotnik, ravnilo, škarje, selotejp, šivanko, tehnični svinčnik, zvezek za zapisovanje osnov fs,
- več strpnosti in potrpežljivosti za uspešno koncentracijo na snov in delo, ker gre za modrost.

Mirza
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Živjo PADALKA,

Del odgovora se nahaja v članku pod naslovom:

Feng Shui: Intimnosti v spalnici, pogoj za harmoničen odnos

V juniju letos je bil najbolj bran članek na:

www.pozitivke.net

Na tem webu sem napisal 86 člankov na temo fs.
Vljudno vabljeni izobraževanju na način pazljivega branja osnov fs.

Lep dan.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Spoštovana Tanjči!

Prebral sem vaša vprašanja, ki so zelo detajlno in izčrpno ter dobro opremljena z risbami in je videti, da vas je modrost fs zelo prevzela. V fazi ste, ko bi res lahko začela z detajlnim izobraževanjem, če imate za to dovolj časa.
V primeru da se motim in nimate dovolj časa, je potem potrebno mnogo ur dela, analiz in poglobljenih iskanj strokovnih odgovorov za prave rešitve vašega zelo zahtevnega primera, neubranega stanovanja.

1. V primeru, da ga želite reševati samostojno, je možno izpeljati vaše izobraževanje, če to želite.

2. V primeru, da ga želite reševati z mojo pomočjo, je potrebno za vaju izdelati elaborat (okrog 30 strani), ki vsebuje, na osnovi vajine letnice rojstva, izhodišča za energetske rešitve harmonizacije vajinega stanovanja. To je en od mnogih pogojev, da strokovno pristopimo analizi tlorisov.
Potem so izpolnjeni pogoji za celodnevno delavnico v vajinem stanovanju, ki je osnovni predmet delavnice, kjer se vsi trije poglobimo v konkretno delo, kar traja najmanj 8 ur. Pri tem skupnem delu, vam bo v pomoč vaše zanimanje, znanje in razumevanje modrosti fs.

Pričakujem vajin odgovor.

Lep dan.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
MamicaD napisal:

> Spoštovana gospa Helena,
>
> Tudi mi bomo urejali otroško sobo, zato Vas prosim za nasvet. V
> sobi bosta zaenkrat skupaj Nika (22.6.2000 ob 14:48 uri) in
> Neja (17.6.2002 ob 13:06 uri). Soba ima zunanje stene proti SV
> (bolj S) in proti SZ (bolj Z) - okno je na SV strani s pogledom
> na travnik. Soba je v prvem nadstropju dvojčka.
>
> Prosim za Vaš nasvet pri izbiri barv pohištva (namen ga imamo
> kupiti v barvi bukve) in barv sten, lego postelj (kam naj imata
> obrnjeni glavi) in ostalega pohištva.
>
> Čez nekaj let imamo namen njuni sobi preseliti v mansardo - bi
> jima to sploh ustrezalo.
>
> Najlepša hvala za nasvete, ki nam bodo zelo pomoč.
>
> MamicaD
>

Pozdravljena MamicaD!

Pri urejanju otroške sobe je nujno upoštevati sledeča fs pravila:
- najprej to, da moramo urediti celo stanovanje in ne samo otroško sobo,
- upoštevamo principa Jin in Jang, ki povesta, da je otroška soba 3/5 Jang, zato nujno moram sobo videti za pravilno in strokovno odločitev,
- Jin del sobe je primeren za spanje, tam bo postelja in Jang-aktivni del za aktivnosti, kjer bo stala ev. pisalna miza, za katero moramo upoštevati energijo Želve (trdnost, varnost opora-krepi samozavest; odgovorna za plodnost, zdravje ...),
- postelja, ki da energijo Tigra v sobi, se namesti v Jin del sobe in sicer tako, da teme otroka "gleda" v njegovo koristno smer neba, zato je nujno imeti tloris cele etaže in iz tega videti položaj same sobe, glede na fs center stanovanja. Na ta način lahko ugotovimo ali je soba sploh primerna za oba otroka,
- pohištvo, ki da energijo Zmaja, se namesti upoštevajoč pravilo šole štirih živali, itd...

Želim vam, da razumete iz mojega odgovora, da je za dobro analizo in nasvet, poleg rojstnih podatkov, ki sta nujna za izdelavo elaborata, nujno potrebno še: dva tlorisa stanovanja in objekta ter moj obisk in ogled.
Na ta način mi omogočite celosten pristop iskanja pravilnih rešitev in prav konkretnih nasvetov. Pri svojem delu se poslužujem in uporabljam kombinacijo racionalnih rešitev in nujno še intuitivnega fs.

Za mansardno stanovanje velja pravilo, da je to stanovanje za začasno rešitev, saj je poševnina "vdrla" v prostor in uničila harmonijo, ki se jo da delno popraviti, odvisno od kota poševnine in višine najnižjega dela, položaja mansarde glede na smeri neba itd.

Lep dan.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Spoštovana ajrin!

Lepo vas prosim, da preberete moj odgovor na vprašanje MamiceD, pod naslovom: OTROŠKA SOBA, ki je zelo podobno vašem vprašanju in sem ga pravkar poslal na forum.

Še opomba:

V barvnem katalogu, ki ga razkazujem tudi na mojih javnih predavanjih in sejmih, imamo na razpolago 741 barvnih odtenkov. Iz teh vam na delavnici pri vas doma, ponudim približno 25 energetsko koristnih barv prav za vas ali vašo hčerko, da si sami izberete tisto barvo, ki vam je najbolj všeč, nakar si zapišete kataloško kodo in naročite vašo najljubšo barvo, čigar koristne vibracije (tiste, ki so v podpornem ciklu Petih tokov Jin in Jang) boste uživali v svojem stanovanju.

To, da je soba na SZ strani neba, mi nič ne pove, ker se palače (najmanj dve lahko tudi tri ali štiri, odvisno...!?) v kateri se nahaja soba, določijo po določenem zelo enostavnem postopku, ki se ga lahko naučite na delavnici.
Enkrat se naučite in to znanje uporabljate celo svoje življenje.

Ubrane energije.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Gospod Mirza,zahvaljujem se vam za odgovor,vendar članka nisem našla,če mi lahko podate bolj natančne podatke.

rada pa bi tudi malo bolje razložila svojo situacijo:v spolnosti sva se s partnerjem zelo dobro razumela,nato pa sem zanosila in v času nosečnosti nisva smela imeti spolnih odnosov,nikoli ni delav problemov zaradi tega,ponudila sem se mu tudi,da ga drugače zadovoljim.Po porodu,3 mesece po njem,pa si je našel ljubico,ker sem se jaz posvečala otoku(bila sem šivana,hemoroidi nisem mislila na sex,ko vstajaš ponoči in si utrujen),ki je 13 let mlajša od njega,mene 8 let.sedaj pravi,da je bil z mano vedno zelo zadovoljen,ampak je ona boljša,ker ji ne pride tako hitri,kot meni ,meni pa očita sebičnost.Sedaj pa me zanima,če lahko naredim kaj v to smer.
Sedaj pa je situacija taka,da jo čedalje bolj zanika in pravi,da hoče biti z nami,a vem da je še vedno z njo.


tisočkrat hvala za odgovor


PADALKA
Default avatar
Draga PADALKA!

Hvala vam za vaše iskreno in preprosto pisanje.

Članek pod naslovom:

Feng shui: Intimnosti v spalnici, pogoj za harmoničen odnos

dobite na: www.pozitivke.net

Postopek iskanja članka je sledeč:

- ko se vam odprejo Sončeve pozitivke, poiščite rubriko HITRO ISKANJE, ki je desno zgoraj,
- v to rubriko vi vpišite naslov članka in kliknite na NAJDI,
- potem se bo odprla stran s samo mojimi naslovi tudi drugih člankov,
- poiščite želeni naslov in kliknite nanj ter ga pozorno preberite.

V članku vam želim povedati, da je vašemu možu zelo pomembno, da je intimen z vami. Omenila ste zelo pomemben detajl, ...
"da je bil z mano vedno zelo zadovoljen, ampak je ona boljša, ker ji ne pride tako hitro, kot meni, meni pa očita sebičnost. Sedaj pa me zanima, če lahko naredim kaj v to smer."

Ta vaša sebičnost ga moti, kar verjetno pomeni, da niste pripravljena biti intimna takrat, ko si on želi!!

In v mojem članku se ravno dotikam tega zelo pomembnega momenta za par, da naj bo ženska voljna tudi takrat, ko ji ni do intimnosti. To je seveda zelo kotradiktorno in konfliktno za oba, ampak moški ne more "tam na tistem moškem mestu" narejena semenčeca zadrževati predolgo, sicer ima "mokre sanje" ali si privošči ljubico, kar je pa sploh narobe. Super ste soproga, če ste si prizadevala "pomagati" mu tudi na drug način.

Nekoliko bolj groba primerjava s tako moško abstinenco, pa vandarle, kot da bi ve zadrževale menstruacijo in si rečete, ne želim jo prav sedaj imeti!, kar je tudi nemogoče. Narava želi svojo pot udejaniti.

In šele sedaj pride na vrsto modrost feng shui/fs:
Poiskati moramo JZ (jugozahodno) palačo v stanovanju in jo v detajle pregledati, pospraviti in izpeljati Ritual energetskega čiščenja kompletnega stanovanja, ki je pogoj za aktiviranje Qi (či) energije: ljubezni, odnosov, čustev, poroke, ki permanentno prihaja iz te smeri neba, šele nato namestimo fs zdravilo, najboljši je svečnik za dve sveči. Vi prižgete nižjo Jin svečo in vaš mož Jang višjo svečo, če on ni za sodelovanje, potem prižgite obe, najprej svojo potem njegovo. Pod svečnik daste rdeč svileni prtiček, lahko je v obliki dveh src, ki ga sama naredite.

Kako dobimo stanovanje razdeljeno na palače, se naučimo na prihajajoči delavnici naslednjo soboto. Moža prepričajte da čuva vajinega otroka in vi pridite na delavnico. Možu povejte, da se greste naučiti, kako imeti harmoničen odnos in uspešen zakon. Najbolje bi bilo, da prideta oba, prav vesel bi bil, če bi vaju zagledal skupaj, ker je snov dokaj zahtevna in je lažje in bolje v dvoje učiti se fs modrosti, ampak če pridete sama, vam bom rade volje pomagal narisati na vašem tlorisu stanovanja osem palač in fs center, prav to bomo delali.

Hvala za vaše pogumno pisanje in upam, da ste dobila odgovor na svoje vprašanje.

Dovolj miru, ljubezni, harmonije in srečnih trenutkov za prihajajoče praznike vama in vaši družini želim.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Živjo tejana!

Da bi določili kateri element naj prevladuje v sinovi sobi, moramo ugotoviti njegovo KUA št. po formuli za moške in se nahaja v članku pod tem nazivom, ki sem ga objavil včeraj in sicer:

sin, 25.4.1990:

100-90=10
10:9=1
9
---
1
Odgovor je element Voda 1, je glavna energija za sina.

Če je res sinova soba na SZ, glede na fs center etaže, potem mu je nekoliko "naporna" energija, ki prihaja iz SZ smeri, ker je sin v vzhodni skupini (1,3,4,9) in mu je najboljša smer neba JV in V. Zato bomo v sobi aktivirali energijo Vode s fontano (ali z barvami vode), da najprej to nevšečnost odpravimo in harmoniziramo energije, glede na sinove, ki se po drugi strani mora izogibati pretiranemu Jugu in elementu Ognja 9, ki ga izčrpava.

Z aktivirano energijo Vode bomo tudi zagotovili dovolj izvora njegove potrebne energije. Potem moramo zagotoviti energijo Kovine (postelja in barve, teksture ...), ki ga podpira, bodri in mora biti prisotna 24 ur na dan. Nato je nujno imeti element Lesa v sobi.
Na tretjem mestu energija Kovine 6, pove da fant ima potencial za učenje in bi lahko pridobil vsaj univerzitetno diplomo.

In če povzamem vse napisano:
- na prvem mestu je zelo pomembna energija elementa Kovine, ki ga hrani in je izvor le-te imeti nujno 24 ur,
- na drugem mestu je pomembna njegova energija elementa Vode,
- na tretjem mestu je pomembna energija elementa Lesa, ki je njegova dominantna DNEVNA energija.

Upam, draga gospa mama, da ste zadovoljna z odgovorom.

Lepe in ubrane energije predprazničnega vzdušja, ki ga je čutiti v zraku.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
hvala vam,za tako izčrpen odgovor ,vendar,da bi on pazil na otroka ,nemorem niti pomisliti,glede intimnosti pa v 16 letih,ki sva jih preživela skupaj, nisem nikoli rekla ne intimnosti,še več jaz sem bila tisti pobudnik.Težko bo,da bi prišla,ker sva res tik pred ločitvijo,čeprav on čedalje bolj zanika.Dva dni nazaj sem ju dobila v njenem stanovanju,pred njo je rekel prav ločiva se,mi dal roko,doma pa zopet kakšne pogoje mu bom dala,da ostaneva skupaj in če rečem,da bom odšla mi grozi in potem je spet ves sladek.

Prazniki,ki prihajajo me delajo še bolj žalostno,družina in te stvari.Najhuje pa je,da sem se 12 let borila,da bova imela otroke,imela zunajmaternične oploditve in da ne naštevam,kaj vse sem za to naredila,sedaj je pa odšel,fizično je za enkrat še prisoten,kolikor pač je.


hvala še enkrat in lepe dni vam želim,da bi vam v srčku vedno sijalo sonce!
Default avatar
Živjo PADALKA!

Ne vem zakaj vaš mož ne bi pazil na vajine otroke, saj so njegovi!? Vi lahko pomislite da mu to poveste, ne se ga bati, prav na tem mestu se začne vaša faza osvobajanja od strahu od njega. Takrat, ko se boste odločila povedati mu, je druga stvar in bova naredila plan.
Najprej, nič se bati, postopoma mu pa tudi povejte in ne samo da pazi na otroke, ampak vse mu morate povedati, glede na to, da vas je popolnoma zasužnjil in na razne načine izkorišča vašo dobroto, poštenost in nežnost. Potrebujeta odkrit, iskren, pošten in dolg pogovor. Potrudite se in naredite praznično večerjo in ga povabite na pogovor, pa tudi če bo zadnja vajina večerja!

Pojdite do socialne delavke na pogovor in se posvetujte z njo, vse ji povejte in vam bo pomagala. Morate se postaviti na svoje noge in za sebe. Ne mu več popuščati in ne nasedajte njegovi sladkosti in prilizovanju. Kadar mu popustite, mu tudi oprostite napake, on potem vidi, da lahko manipulira z vami in si privošči svoje izlete k ljubici. Naredite tako, da nima razloga hoditi k njej, vedno mu bodite na voljo (!!??) in ne bo imel več izgovorov!?
Večini moških bi kar pasalo imeti poleg pridne in utrujene žene še kakšno ljubico, ampak to ne gre na ta način. In feng shui modrost, ki pomaga odpraviti težave na osmih področjih življenja, pomaga tudi na odnosih in ljubezni, ne dovoli več kot enega partnerja, s katerim naj bi bilo harmonično in nenehno prizadevanje obeh lepemu in harmoničnemu odnosu, čez celo življenje.

Toliko ste možu in vaši družini predana, da je prišel čas, da se končno postavite za sebe, za vsako ceno – tudi za ceno ločitve, zaradi otrok, ki sedaj čutijo vajine razprtije in trpijo na svoj, tihi način.

Pravite, da ste tik pred ločitvijo!
Svetujem vam, da naredite še zadnji poskus sprave in pobotanja. Odločno se postavite za sebe in mu umirjeno in potrpežljivo, ampak brez popuščanja, med tisto dobro pripravljeno večerjo, povejte sledeče:

- Postavite ga pred konkretno dejstvo in odločno vprašajte: Ali mu je družina na prvem mestu?
- Ali sploh želi živeti z vami?
- Naj se odloči, postaviti družino na prvo mesto v svojem življenju!
- Če je odgovor ja, potem ne sme hoditi več k ljubici, to je pogoj za skupno življenje!
- Naj se posveti vam in družini in postane ljubeč mož in oče.
- Naj preneha biti odvisen od sladkih grehov s katerimi je zasužnjen.
- Naj se posveti urejanju domačega gnezda.
- Naj poskuša razumeti, da ste imela porodne težave, ki so onemogočale vajin intimen odnos in kljub temu ste ga zadovoljila.
- Če vam pa vse to ne uspe, začnite konkreten ločitveni postopek, ki se začne pri tem, da nehate kuhati za njega, mu prati in likati in seveda nič intimnih odnosov z njim. Za otroke mora prispevati denar. In čim prej gresta na razen, odselitev.

Kljub vsemu, vas vabim na pogovor in posvet o vsem skupaj, če ne moreta oba, pa pridite vi, draga gospa, ker bi vam resnično rad in od srca pomagal. Res ste v težkem življenjskem obdobju, ampak nekako vidim, da so možne rešitve in izhod iz težav, je pa nujno vložiti veliko truda, potrpežljivosti, diplomacije in razumevanja.

Feng Shui:
V stanovanju si poiščite, približno, JZ (jugozahodni) del stanovanja. To je v tisti sobi vašega stanovanja, kjer sonce zaide, in potem nekoliko (45°) nazaj, v smeri nasprotni urinemu kazalcu, (seveda v primeru, da vse skupaj opazujete iz feng shui centra stanovanja).

In ko približno najdete JZ del stanovanja, namestite svečnik za dve sveči in jih prižgite, sama. Aktivirana energija odnosov v vašem stanovanju, vam bo pomagala, da se boste vi spreminjala, da se znate postaviti za sebe in za svojo družino. Srečno!
Pred postavitvijo svečnika, naredite čiščenje stanovanja od motečih, zaostalih in starih energij, odstranite vse kar je staro.
Namestite v štiri vogale stanovanja posodice s soljo in rižem za nekaj dni (približno tri do pet dni) in potem sol in riž vrzite v školjko. Šele po tem čiščenju, namestite in prižgite sveči, najprej svojo.

Bodite trdna in odločna v svojih dejanjih.

Mirza
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje.
Pred kratkim smo se vselili v novo (za nas, drugače je starejša obnovljena hiša) hišo. Otroka imata skupno sobo v kateri spita in posebej sobo za igrat.
Mi je pa sedaj slučajno v roke prišla knjiga Feng shui, v kateri sem pa prebrala, da je postavitev sinove postelje v neporimernem položaju - nasproti vrat. Seveda je sedaj vse postavljeno in tudi težko je karkoli premikati. V bistvu je tako, da je okno v sobi na vzhodno stran, vrata na jug, postelji pa imata otroka postavljena v smeri sever-jug, eno poleg druge, vmes pa je nekaj prostora (ccca 60 cm). Vrata so v bistvu čisto do stene, razen tistega manjšega roba in potem je približno pol metra od vrat, še cela stena zamaknjena za 15 cm ven (tako da je v bistvu tam za teh 15 cm širša soba in je začetek postelje malce bolj noter). Sin ima posteljo takoj ob steni, torej v bistvu nasproti vrat. V knjigi sem prebrala, da to ni primerno. Drugi otrok ima posteljo malce odmaknjeno, tako, da v bistvu ni več nasproti vrat. Oba imata glavo na severu, tako da ležita v smeri sever-jug, z nogami proti vratom. Itak sem prebrala, da je primerno, da imaš glavo obrnjeno v smeri proti vratom.Imata nad glavami tudi nočne lučke in stikalo za prižiganje in ugašanje luči.

Zanima me kako bi lahko takšen neugoden položaj postelje malce omilila? Nikoli prej sicer nisem brala knjig na temo feng shui. Vrata v sobo so sicer večinoma zaprta, ponoči pa stalno. V sobi imamo tudi feng shui ionizator, ki smo ga kupili zaradi sinove alergije na pršico in prah in nam pomaga. Otroka v sobi razen namizne lučke in radia nimata nobenih elektronskih naprav, poleg tega imata pa stikalo, tako, da se ponoči izklopi vsa elektrika v sobi (tudi v napeljavah).
Glede nato, da pohištva ne moremo premikati (imata tudi stenski lučki in stikalo nad posteljami), me zanima, če bi to negativno postavitev postelje lahko omilila, če bi npr. na koncu postelje postavili takšno "steno" iz lesa, kakšen meter visoko in 10-15 cm široko, nanjo pa postavila solno lučko, ali pa kako drugače?
Ne želim, da mi ta stvar leži na duši.

Hvala za vaš trud in lep pozdrav!
Default avatar
Mi lahko svetujete, kako naj bo postavljena soba - telovadnica za jogo. Mislim glede na smeri neba, kaj je dobro in zakaj, predvsem kako naj postavim središče - svetišče - posvečeni del, kamor smo na začetku vsi obrnjeni, kamor se priklonimo. Kot drugo pa bi prosil, če mi lahko svetujete, kakšna oprema je dovoljena in katera je najboj primerna za v takšno sobo. Predvsem se bo v njej vrstila joga za največ 6 ljudi. Ali moram biti na kaj še posebej pozoren? Ali je dobro, če so v prostoru ogledala? Soba pa je v pritličju, zidovi pa so iz opečnih zidakov in ometani.
Hvala.
Default avatar
Hvala za vaše vprašanje in zanimanje za feng shui/fs rešitev ter seveda za materinsko skrb za otroka.

Reševanje tega ne majhnega problema, bi se lotili na drug način, in nikakor ne s pregradno steno, ki zapre energetsko pot Feniksu, v bistvu je to energija vizije, zelo pomembna tudi za odraščajoča otroka, da že sedaj nimata dvomov in negotovosti, recimo, kaj bo z njimi jutri v šoli/na faksu, ali ga starši ščitijo, marajo, kaj bo po poklicu, ali bo uspešen, kako se bo znašel v ženskem svetu/ljubezen,... itd.

V primeru, da namestite omenjeno steno pred posteljo, boste zaprli zelo pomemben prostor pri vhodu v sobo in bo ovirana pot za vstop življenjsko pomembne vse prežemajoče Qi (či) energije. V energetskem svetu je slika in primerjava sledeča: kot da bi nekdo otroka na trdo držal za vrat, da še komaj diha!

Najprej naštejmo vse prisotne napake, ob takšni namestitvi otroške sobe, ki negativno vplivajo na njun nemoten razvoj, in sicer:

1. V prvi polovici sobe, ki je Jang - aktivna, glede na vrata, se ne namešča postelje!
2. Postelja se nikoli ne da do stene! V tem primeru vaš sin nima zelo pomembno energijo Tigra, ki naj bi jo dobival med spanjem, kar praktično pomeni, da ne bo zmožen boriti se za svoj košček pod Soncem!
3. Nad posteljami niso zaželene luči in stikala, ker so zelo moteči. Luč nad posteljo ne potrebujemo, ker se v postelji samo počiva in spi! V postelji ne beremo! To počnemo za delovno mizo ali v dnevni sobi. To je fs pravilo in po naravi zadev kar logično, nič novega, samo, ali ga upoštevamo?
4. Smer postelje, oziroma glava spečega, se namesti tako, da je teme glave usmerjeno v eno od koristnih smeri neba, kar se določi po postopku iskanja KUA števila, ki ga potem poiščemo v Magičnem kvadratu, glejte moj naslov članka o KUA št., na tem forumu.
5. Za odraščajoče otroke smer spanja Sever Jug, nikakor ni primerna. Permanentno prihajajoča modificirana energija iz te smeri, je Voda 1, ki je najbolj Jin (med elementi), umirjena in pasivna, primerna je za starejše (od 50 let) ter obvezno za Vzhodno skupino (in ne za osebe rojene v letu Ognja 9) in ne primerna za Zahodno skupino.

V bistvu, v vašem primeru otroške sobe, ne gre za malo omilitev nevšečnosti, temveč za nujno odpravo prisotnih energetskih ovir, ki niso majhne! Sicer bosta otroka porabila mnogo več lastne energije za dosego svojih želja in ciljev.

Generalna rešitev je, da si otroka dve sobi razdelita in vsak dobi svojo. Katera soba pripada kateremu, se pa določi na osnovi analize:

- tlorisa kompletne etaže na katero se vriše osem palač (to smo delali prejšnjo soboto na delavnici v Lj.),
- izračuna KUA števila za oba otroka, razdelitve na Vzhodno in Zahodno skupino sinov (vaše družine) in
- detajlne analize energetske situacije vaše hiše in dvorišča (okolja).

Za zgoraj našteto ureditev otroške sobe, celotnega stanovanja, je potreben skrben pristop, planiranje in strokovno oblikovanje celotnega projekta.

Prijazne energije vaši družini.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Živjo Peterček!

Yoga = zveza, vpetost; praksa duhovne koncentracije in meditacije, Radža joga = kraljevska joga, je najvišja, ki združuje vse druge joge.

Najbolj primerna soba za jogo je tista, ki se nahaja v SV (severovzhodni) palači celotne etaže (to se nariše na tloris stanovanja). Iz te smeri neba prihaja Qi energija, ki je odgovorna za zazrtje vase, meditacijo, Znanje ali Spoznavanje sebe, tudi molitev.

Oltar, svetišče, v tej sobi, ki se spet razdeli na osem palač, se namesti v SZ (severozahodno) palačo, ki je namenjena prijateljem, pomoči.

Primerne barve sobe za jogo bi bile dve in dve steni:

- rumena, ki poskrbi za ravnovesje in oddaja najbolj uravnovešeno energijo, v celi barvni lestvici,
- zeleno, ki umiri in zdravi.

Pred vsako uporabo sobe, preden se zberete, za uspešno izvajanje joge, je nujno dobro prezračiti sobo in zamenjati stare energije z novimi, izpeljati ritual/obred energetskega čiščenja: ploskanje, zvonjenje ali gongi, kroglice skladnosti ter glasba, seveda obvezno na koncu rituala prižgemo dišeče palčke, ki so primerne za vse. Na ta način vtisnemo v prostor vibracije namere uporabe prostora.

Pritličje je zelo primerno za jogo, ker oddaja energijo Prsti, zemlje, ki omogoči, da se uspešno prizemljimo. Ogledala niso primerna!

Harmonične in ubrane energije v sobi za jogo želim.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori