Med.Over.Net

Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

iskanje partnerja

Default avatar

heidiii

Samska, 35 let, se srečujem z nekaterimi moškimi. In vedno znova naletim na ene in iste. Čeprav sem materialno preskrbljena, z visoko izobrazbo, službo in vsem, se vedno znova čudim moškim. Na prvi pogled sem všeč moškemu, in ko se bolje spoznava, ugotavljam, da ga mika le spolnost. Ne jaz sama kot oseba in človek, ampak kot sredstvo za zadovoljitev spolnosti. Ko mi moški to reče, me takoj odbije in mi preostane samo to, da odidem. Ali je kaj narobe z mano, (mislim, da ne), ali pa je takšen svet, da smo drug drugemu le sredstvo za potešitev potreb in letimo naprej? Za sabo imam dolgoletno zvezo, ki se je končala zaradi nesrečnih okoliščin, in v njej sva bila oba drug drugemu predana, tako intelektualno, kot čustveno in kot partnerja, tudi v poslovnem delu sva se ujemala in si pomagala. Kot moški me je pritegnil prav zato, ker je bil pravi gospod in se je ljubezen pri nama razvijala tako kot sva želela oba, čeprav je bila to ljubezen na prvi pogled.
Mnogi moški mi ponujajo usluge, in prav zaradi tega me takoj odbijajo, ker takega najdem za vsakim vogalom, če ga le hočem. Pravega partnerja, ki bi ljubil mene in moje delo pa ni; partnerja, ki bi ga tudi jaz ljubila, spoštovala in imela otroke z njim, in ga podpirala v njegovem delu. Res mi je žal za nekdanjo zvezo, ker je resnično naju dopolnjevala v vsem; in živimo le na kredit, pravega partnerja in prijatelja pa je danes skoraj nemogoče najti.
Default avatar

Mel 1

Ne, s tabo ni nič narobe. Imaš pa smolo, da srečuješ same takšne. Mogoče so tudi leta malo problem, pa ne me narobe razumet. Dosti moških tvojih let ima že družine. Tisti, ki z svojimi ženami niso srečni, iščejo avanture (verjetno srečuješ same take) in je problem najdit samskega in resnega. Čeprav so tudi taki. In verjetno jih tudi ni tako malo, kot se ti zdi, samo najti jih je problem.

Si pa lahko srečna, da take moške hitro "prebereš" in da odpadejo sami od sebe. Mnoge ženske tega ne opazijo pravočasno, se z njimi zapletajo in potem so šele problemi.
Ampak tako kot "prebereš" napačne, boš tudi tistega tapravega, ne skrbi.

LP, Mel
Default avatar

kakadu*

Zakaj se mi zdi, da še nisi prebolela bivšega? Ker dokler se koplješ v spominih pretekle ljubezni in jo skoraj poveličuješ, lahko "odpade" marsikateri mogoče primeren kandidat...
Default avatar

............................

kakadu*, jaz sem dobila enak občutek. Tudi meni se zdi, da nisi nehala idealizirat bivšega in da od tu izhaja največ tvojih problemov.
Default avatar

rd

vse mine.

tudi jaz srečam same "modele" in potem se sprašujem je z mano kaj narobe al z njimi?

Srečno 2007
Default avatar

heidiii

Mogoče imate prav, prejšnja dolgoletna zveza je bila resnično globoka. V teh novih poznanstvih pa mi moški že na drugem srečanju laskajo, da jih vznemirjam in mi ponujajo posteljne usluge. Počutim se kot, da ne vidijo mene, ampak le kot predmet, ker sem tudi dokaj privlačna. Meni seks veliko pomeni, kadar ga doživljam z nekom, ki mi globoko pomeni in da je vreden. Kratka poznanstva in posteljni užitki mi ne prinašajo zadovoljstva, zato se niti v to ne spuščam.
Default avatar

list

Pozdravljena!!!

Zelo se strinjam s teboj. Sem sicer nasprotnega spola ter imam kako desteletje manj kot ti, moram pritrditi tvojemu odlomku. Tudi jaz se srečujem z dekleti, ki bi šle takoj na prvem, ali na drugem srečanju v posteljo. Meni pa je pomembna najprej čustvena združitev. Kot juha brez soli...
Res ne vem, kje se skrivajo dekleta mojih let, za katere pravijo, da jih je veliko. Da so samske, na koncu študijev, ali že zaposlene.
No, jaz sem se zaposlil, v času študentskih let nisem spoznal dekleta. Na svojih sedanjih poteh pa tudi ne naletim na nikogar. Edino morda trgovka... A ta je z vsakim prijazna. Zakaj ne bi bila še z menoj? Gre pa v drugo enoto drug teden. Hm
Ja, ni mi lahko glede tega.
Čeprav draga heidi, upanje nama ostaja. Kajne?
lep začetek januarja želim
bodimo prijazni
Default avatar

pol

Morda pa iščeta vedno na istem mestu in posledično spoznavata vedno isti tip judi. sem tvojih let list pa poznam veliko takih, kot jih iščeš ti:)
Default avatar

blablaa<

Odgovor: Hendrix-Najina ljubezen
Default avatar

megaboy.

*****V teh novih poznanstvih pa mi moški že na drugem srečanju laskajo, da jih vznemirjam in mi ponujajo posteljne usluge. Počutim se kot, da ne vidijo mene, ampak le kot predmet, ker sem tudi dokaj privlačna. ****

To je čist normalno. In ti kateri od teh ponuja le kratka poznanstva, ali se ti to samo domišljaš?


Zdej iščeš takega, ki mu ni do seksa, ko boš pa takega dobila, se boš pa nad tem pritoževala se mi zdi. Ni problem pri moških, problem je v tebi.
Default avatar

prjatlca

Knjigo Najina ljubezen bi dala kot obvezno čtivo pred partnerstvom.
Default avatar

505

Heidiii, ko sem prvič prebrala tvoj post sem pomislila: Joj, ti reva, ti imaš pa res smolo. Ko sem ga pa drugič sem pa dobila občutek, da sebe precej visoko ceniš, če si ponosna nase in na svoje dosežke, zelo lepo in pravilno, če pa si že ošabna, pa je to lahko že precej moteče v odnosu do moških, ker je možno, da jih imaš avtomatično za slabe.

Če boš pa način za iskanje partnerja, ga pa razdeli še med nas reveže, ki ga tudi ne najdemo:)
Default avatar

Kiara

Draga moja,če si sama tako prepričana,da vidiš v vsakem moškem enega in istega tipčka,ne pričakuj drugače.
S svojo energijo vlečeš nase in privlačiš ravno takšne kakršne vidiš.Drugih,ki so drugačni pa verjetno niti ne opaziš in jih ignoriraš.V podzavesti morda niso dovolj dobri zate.
Od nekoga pričakovati,da te bo kar tako ljubil nima smisla,ker to ni čustvo,ki ga lahko nekomu vsiljuješ.
To je daj-dam.Ljubezen ne pozna manipulacije.V bistvu je v izvoru najbolj čisto čustvo.Če tega ni,pač to ni to.
Ko bodo pri tebi stekle prave energije,boš doživela tisto,kar nisi še nikdar.In takrat boš presenečena,ko boš videla,koliko časa si vedno ponavljala in se nič naučila na napačnih vzorcih.
Mogoče sem malo stirila s svojo filozofijo,a nekaj je SIGURNO na tem!

Lep pozdravček tebi in tvoji prihodnosti!
Default avatar

joze37

Ja lepo napisano heidii, tesko je najt nekoga ki bi delil vse stabo ozirom zivel kot se zivi, ta del zivljenja postaja naporen sa vsi samo hitimo in hitimo noben pa si ne vzame casa za pogovore sprehode in nasplosno zivljenja kot takega. Mislim da je to v danasnjem casu se samo utopija ali pa resnicno ne najdemp svojih sopotnikov, ker se nam nekam mudi.... Lep in prijeten klepet se naprej zelim.


Joze
Default avatar

gubangu

@joze37

Mislim da si je heidiii ze nasla partnerja v 3 letih!?
Default avatar

Rok-1

Ni nujno... vendar pa najbrž res ne bere več te teme.
Default avatar

bluzer

jebi ga.. takaf ti je život...

samo, saj gre...

LP
Default avatar

j-man

[quote=""Mnogi moški mi ponujajo usluge, in prav zaradi tega me takoj odbijajo, ker takega najdem za vsakim vogalom, če ga le hočem.""]

[/quote]
Ta stavek nima smisla. Kot bi rekel "delal bi, če bi se mi le dalo".

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek