Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

astrologija-verjamete?

Default avatar
zanimajo me vaše izkušnje z astrologi,vedeževalci in če verjamete v njihove napovedi, v horoskope...?
bila sem že dvakrat pri astrologu in pred nekaj dnevi pri vedeževalki Ampak od takrat, ko so mi toliko stvari potrdili,ugotovili(predvsem vedeževalka), imam občutek da mi je to nekako zlezlo v podzavest in avtomatično zdaj čakam na vse te "napovedi",tako dobre ko slabe.oba sta mi rekla da partner ni za mene in da me vidijo z drugim,skupaj sva 7 let in zaenkrat vse ok.
pa še to, do takrat sem do teh stvari bila zelo skeptična,sedaj pa me je vse skupaj nekako prevzelo.izkušnje?
Default avatar
Točno v tem je težava astrologije. Mogoče, da je kdo kje videl v prihodnost. Jasno ti je pa lahko, da vsi tega ne zmorejo.

Potem pa ljudje gredo k nekomu in dobijo napoved, ki je posledica tega kako te "astrolog" psihološko prebere. In potem iščeš znake, ja to se je uresničilo. Problem je v tem ker si pustila, da si je to vsidralo v razmišljanje imaš avtomatskoveč možnosti, da gresta narazen.

Zanimiv je bil poskus med študenti, ko so vsem razdelili njihovo astrološko napoved. Na vprašanje, komu se zdi, da njihova napoved opisuje njihovo preteklost in da je napoved prihodnosti verjetna, jih je 97% dvignilo roko.
Nato so med seboj zamenjali listke in se zasmejali. Vsem je pisalo enako.

Uspešen astrolog ti napoved poda na način, da je dovolj možnih interpretacij, da se stvari dejansko uresničijo.

Poznam človeka, ki mu je šlogarca prerokovala, kdaj bo dobil otroke, koliko, katerega spola. Povedala mu je kdaj se bo poročil in še nekaj stvari. Nato pa še, da bo umrl pri starosti 49 let. Ker se je vse uresničilo, je vsa družina s "umirala" z njim v 49. letu. A glej ga vraga možak ni umrl in je danes star 55 let. Ampak 49. leto je bilo za vse njegove grozno.

Zato se ne sekiraj, ne imej želje videti v prihodnost in le živi.
Default avatar
Ne razumem, zakaj ljudje hodijo k vedeževalcem, če NISO sposobni sprejeti odgovornosti za to, kaj bodo z napovedanimi stvarmi naredili?!?!?

In prosim, nikar ne mešajte astrologov in vedeževalcev - razen seveda, če ste imeli BLAZNO smolo in ste naleteli na eno tistih astrologinj, ki se že v naslovu opredeljujejo tudi kot vedeževalke...:((( Sem videla nekaj spletnih strani in oglasov v tem stilu...

PRAVA vedeževalka seveda vidi v tvojo prihodnost, vendar le v primeru, ko ti nisi pripravljen NIČ spremeniti pri sebi in boš še naprej deloval po istih vzorcih, ki jih je prebrala v tvojem biopolju. Če vidim nekoga, da dela ves čas iste neumnosti, mu tudi jaz lahko prerokujem, kako se bodo stvari končale...

Če pa ti nekdo reče, da boš šel s partnerjem narazen, pa sam razmisli, kaj to pomeni za vajin odnos. Si tega podzavestno želiš in je ženska samo prebrala tisto, kar čutiš? če mi nekdo reče, da je že 7 let s partnerjem in da je vse OK... lepo prosim. V tem času se je zgodilo že marsikaj, ljudje se v sedmih letih zelo spremenimo in težko verjamem, da je v nekem odnosu vse ravno tako, kot je bilo prve dni. In hvala bogu, da ni! Zato pa rastemo, tudi v odnosu.

Študiram astrologjio in zagotavljam vam, da prava, resna astrologija NE napoveduje prihodnosti, ampak nam pušča odprte roke pri oblikovanju svoje usode. Samo od nas je odvisno, kaj bomo storili s svojim življenjem. Tu ni nobenega determinizma!

Naslednjič, ko vas bo prijelo, da bi šli k vedeževalki, pa se dobro prepričajte, h komu greste in pa seveda, KAJ bi želeli slišati.. če ste seveda slišano pripravljeni tudi prenesti. Čeprav ne razumem, zakaj bi si nekdo želel vedeti svojo prihodnost - če mu nekaj v sedanjosti ne odgovarja, naj poskuša to spremeniti zdaj, ne pa upati, da bo prihodnost kar naenkrat, sama od sebe, pravljična in lepa.

Samo TU in ZDAj lahko spreminjamo svoje življenje. Vse ostalo je iluzija.

Srečno,


Mojca
Default avatar
Astrologijo si nekateri ali kar večina napačno razlaga.
Astrologija je resno delo in veliko matematike in nima veze s šlogarcami in ostalimi vedeževalkami,ki delaj na različne načine.

Torej je astrologija resna veda,ki ima par tisoč let stare temelje in vse se suče po nebu.Kako stojijo planeti,kakšni poziciji med sabo,kakšen je vpliv in vsekakor dolgoletna opazovanja in izkušnje.Tukaj ni šarlatanstva.
Zato ne metati vse v en koš,kot cunje in posodo.
Default avatar
ja ja, povemti astrologija čisita matematika, temelji na dolgoletnih opazovanjih in izkušnjah:)))
Default avatar
ne, to je en brezvezen čiračara blabla, ker eden govori večje neumnosti, kot drugi.
Default avatar
...meni pa se zdi veliko drugih stvari "čira-čara" in čisto nategovanje ljudi, pa tistih stvari ne morem kritizirati, ker jih ne poznam dovolj.

Tako tudi vi ne morete soditi astrologije, če je ne poznate in če se niste poglobili vanjo. Če pa je za vas astrologija horoskop v časopisu, potem pa vas razumem......

"Le čevlje sodi naj kopitar".


LP, Mojca
Default avatar
Živjo, mene pa zanima če se da prit do kake astrolog-a,-inje? (kak kontakt)
Default avatar
Pojdi na iskalnik najdi.si in vtipkaj "astrologinja" ali "astrolog".

LP,
Mojca
Default avatar
Ali mogoče veste za kakšno ZELO dobro astrologinjo?
Default avatar
Da vem.Doma iz območja 03.
Default avatar
S prijateljico sva pred časom šli k numerologinji/vedeževalki. Prijateljica je pred leti že bila pri njej in je bila zadovoljna, jaz sem šla prvič v življenju na tako seanso. Meni je, vse kar se tiče moje osebnosti in doživetij do danes, zadela v polno. S tem, da ji nisem ničesar povedala o sebi in razlogih, zakaj sem prišla k njej. Prijateljica pa ji tudi ni nič govorila o meni. Naredila mi je numerološko karto in kar težko verjamem, da je vse, kar mi je povedala in zadela, videla le v parih številkah. Pa vendar je vse res. Za prihodnost mi je tudi lepo napovedala, le da se bo to zgodilo šele čez par let, tako, da ne morem povedati ali se je že kaj uresničilo ali ne. Prijateljica pa je povprašala o svoji vezi, ki ni ravno rožnata. In gospa ji je povedala to, kar je verjetno že sama v sebi slutila, namreč, da njena veza ne bo vzdržala oz. da sta se našla dva človeka, ki nista kompatibilna. In čeprav to nekako podzavestno veš, te take besede vseeno spravijo v slabo voljo. Zato menim, da če nisi pripravljen slišati tudi slabega, bolje, da ne greš. Ne glede na to ali se to zgodi ali ne, kar nam napovedo, ljudje podzavestno uresničujemo to kar slišimo. Torej, če nimate kaj izgubiti, pojdite. Če ne drugega, da vas vsaj malce potolažijo (mene je...četudi se ne bo uresničilo, tisti trenutek sem to potrebovala) ali pa vzemite to kot neko izkušnjo o kateri se boste lahko pogovarjali, rezultatov pa ne vzamete zares. Je pa res tudi to, da je k tej gospe že leta hodti tudi od prijateljice kolegica in ji vsakič napove, da bo njena veza razpadla, pa do danes še ni (traja že 9 let). Tako, da jaz bi vse vzela z rezervo. Oziroma, če vam napove samo dobro, verjemite, če pa ne, pa zamahnite z roko in si recite, da je vse to lari fari:-)
Default avatar
Astrologinja ali numerologinja ali vedeževalka?

To ni glih eno in isto, ne?
Default avatar
Ne, Mojca, ni isto, ampak so pa vse te abstraktne vede med sabo zelo povezane. Lahko dodamo še psihologijo, saj je vsak dober astrolog, vedeževalec, numerolog, tudi psiholog (saj je v vsakem izmed nas malce psihologa, kajne?). Vedežalci vedo (vsaj) osnovne značilnosti zodiakalnih znamenj in dosti povedanega vlečejo iz teh značilnosti. In ko numerlogu poveš svoj roj. datum, mislim, da vsak ve, kaj si po horoskopu. Numerolog iz številk pove "kje si" sedaj in "kje boš" v prihodnosti, torej napoveduje, vedežuje. Jaz nisem nič od naštetega, pa vendar takoj, ko mi kdo pove roj. datum, vem kaj je po horoskopu, poznam osnovne karakteristike teh znamenj. Ker sem dobra poslušalka, sem se tekom let tudi veliko "naučila" o psihologiji in znam komu tudi svetovati, pa nimam za to primerne izobrazbe. S tem ne želim povedati, da je vedeževalec, numerolog, psiholog, astrolog, lahko vsak. Sploh ne! Menim le da so vse zgoraj omenjene dejavnosti zelo povezane med sabo. Vsaj jaz menim, da je dober vedeževalec delno tudi psiholog, ki morda pozna osnove numerologije, nedvomno pa pozna astrološka znamenja. Dejstvo je, da se vse te vede ukvarjajo z istim...s posameznikom.
Pa še to:gospa, h kateri sva s prijateljico šli, se sama naziva numerologinja/vedeževalka.
Pa lep pozdrav.
Default avatar
Ja, razumem.

Ampak jaz si človeku ne upam delati karte, če ne vem TOČNE ure rojstva. Samo sončno znamenje človeka nam pa tudi ne pove dosti, kaj šele, da bi lahko kaj gledali v prihodnost, v progresije......

Saj me ne motijo numerologinje/vedeževalke, bolj me motijo tiste komercialne astrologinje/vedeževalke..:))))

LP
Default avatar
Poleg vsega tega,je tu močna še psihologija.
Default avatar
Mojca, ali bi mi lahko dala tvoj mail prosim? Oz. bila bi ti zelo hvaležna, če me lahko kontaktiraš reko mojega maila: [email protected]

Hvala!
Default avatar
Ne verjamem!

Do sedaj so se vsakokrat zmotili.
Default avatar
Clementine, tvojega maila mi ne odpre.


Simi, če smatraš pod "astrologijo" tedenski ali dnevni horoskop v časopisu, te popolnoma razumem...:))))))
Default avatar
Ema Kurent - lahko pišeš za brezplačno anonimno obljavo na Slovenske novice - v astro novicah ima svoje prispevke in odgovore bralcev. Jaz verjamem in kar dobro lahko razloži glede na dane podatke.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek