Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

PREHITRI IZLIV

Default avatar

JURE

IMAM EN PROBLEM DA SE PREDN S PARTNERISO ZACNEVA SEXSAT PRI MENI PRIDE DO IZLIVA IN PO TEM MI PA PENIS NOCE NABREKNITI IN TO SE DOGAJA ZE KAKIH 7 MESECEV,LEPO PROSIM ZA POMOC!!!

ZE NAPREJ HVALA ZA ODGOVOR!!!
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Malce za hec: komu bi bila potrebna pomoč, saj ti vendar prideš do izliva?

Šalo na stran. Problem je presneto resen in zato bo potrebno kar nekaj dela. Upam, da s partnerko mislita relativno resno, ker bo morala tudi ona prispevati svoje (predvsem nekaj potrpljenja in spregledati kakšen moralni ali ženski predsodek). Verjetno si že opazil, da po prvem izlivu, drugič traja dlje do naslednjega (tudi po tistem, ko je penis vzburjen).

To je poznal menda že mojster Casanova, ki se je menda pred občevanjem z ženskami redno samozadovoljeval, in tako podaljšal čas do ponovnega izliva, v katerem je uspel zadovoljiti žensko. Ena izmed možnosti je ta, da se pred randijem samozadovoljuješ in boš med občevanjem nekoliko zakansil.

Ko si vzburjen, boš moral vključiti negativno domišljijo: namesto, da v Partnerki vidiš predmet poželenja (kot je to sedaj), boš moral misliti na kaj drugega, manj prijetnega, s tem se bo pritisk domišljije na vzburjenje zmanjšal in nekoliko boš lahko podaljšal vzburjenje brez izliva.

Ko se začneta ogrevati za odnos, naj partnerka pokaže nekaj manj podjetnosti in se čim manj dotika tvojega penisa, ti pa se bolj posveti njenemu vzburjanju, tako, da bo ona že blizu orgazma, ko boš prišel na vrsto tudi ti.

Kondom predstavlja izolator, zato izberi čim debelejšega, da boš čutil malo manj in spet se izliv zakasni.

Med odnosom naredi kratko pavzo, ne hiti z noter in ven (ali podobno), zato je boljši položaj, kjer ti kontrliraš gibe. Če ima pobudo partnerka, ti verjetno sokove kaj hitro iztisne.

Pri vsem tem potrebuješ partnerko, saj morata obadva razumeti, da je hkratni orgazem prej izjema kot pravilo in da to v praski ne pomeni nič, da je spolni odnos višek medsebojne sprejetosti, da imata obadva pravico do orgazma, da ni nujno da ga (vsaj v začetku) doživita po vaginalni poti s pomočjo penisa (človeško telo je obdarjeno z marsikaterim koristnim in uporabnim delom za to opravilo), da ni nič narobe, če se ti ali partnerka samozadovoljujeta (kljub temu, da imata drug drugega), niti da ni nič narobe, če se samozadovoljujeta drug v pričo drugega, da zadovoljujeta drug drugega…

Z malce domišljije in dobre volje bosta še dosti uživala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik