Starševski čvek

Slovenija je socialistična država

Default avatar
...v kateri se najbolje znajdejo lenuhi in neizobraženci brez perspektive.Takim je lepo, živijo pri starših, vse, kar zaslužijo, porabijo za kofetkanje in čike, vrtca plačajo minimalno in se smejijo nam, molznim kravam.

Resno razmišljam, da bi z družino emigriral v tujino,ker v takšni državi več ne vidim prihodnosti, ne zase, ne za svoje otroke.Skoz imam namreč bedast občutek, da skupaj s sotrpiniraznim lenobam sofinanciram stil življenja, ki si ga sami niso sposobni plačati.In ko bo več nas, ki to državo dejansko držimo pokonci, odšlo drugam, naj se ta država znajde, kakorji paše, me prav nič ne briga..
Default avatar
Veliko lažje, boljše in kvalitetnejše bi živela, če bi se raje brigala za sebe in svojo družino. Če je osnova za tvojo srečo odvisna od tega, kako drugi živijo, kaj drugi delajo, kje delajo, koliko imajo na računu, kako dobijo.... se lahko preseliš na Južni pol, pa še vedno ne boš srečna....... Svet ni črno bel, nikoli ni bil in nikoli ne bo.....

Lepo se imej in pojdi raje na prazničnega sončka!


N.
Default avatar
Haha, a v tujini pa misliš, da ni parazitov?
Default avatar
Ne rečem,da nimaš tudi prav.
Koliko ljudi živi s plačo v industriji in garajo na normo kot ČRNE ŽIVINE za tisti cekin,ki ga dobijo.
Nekateri bossi nič ne delajo-NIČ NE DELAJO,pa živijo kot kralji na Betajnovi.
Teh je tukaj in jih je tam (kjerkoli),ko bi prišla tvoja družina.

Tako je in žal tako bo.Napake so in bodo-doma ali v tujini!!!

Kar izračunaj si,koliko je milijonarjev in milijaderjev in vsi ti obstajajo povsod po svetu na račun ljudi,ki so izkoriščeni -pri deli in plači!
Default avatar
Uf, ja, v tujini je šele fajn bit tujec.

Če tako jamraš, potem že v Sloveniji nisi ravno neka poklicna uspešna oseba. Poklicno uspešni namreč ne jamrajo vsepovprek po vsem možnem, ker vedo, da ima vsak priložnost, če si upa tvegati.

Kar pomeni, da te nihče v "tujini" ne bo sprejel z odprtimi rokami in ti dal petkrat večje plače kot tukaj, ampak boš počel pač tisto, česar tvoji kolegici v tujini nočejo, ker je za standard v njihovi državi preslabo plačano. Poleg tega boš postal v očeh domačinov prav to, kar ti tukaj psuješ - tuji pritepenec, ki domačinom krade delo in denar in je s svojo drugačnostjo samo za zgago.

Se včasih sprašuješ, odkod vam te sanje o neki magični tujini, kjer je vse v redu in prav, kjer boš za isto delo plačan petkrat več in kjer te bodo imeli vsi radi ne glede na to, da si tujec. Edini odgovor je, da tujine drugače kot turisti sploh ne poznate. Jaz pa jo in ti povem, da rajši ostani kar tukaj, ker boš s takim odnosom v tujini naletel na toliko ovir, da boš lahko naredil samo še samomor.
Default avatar
Socialistična država?????
Sploh veš kaj to pomeni???
Marsikateri delavec bi si in si iskreno želi, da bi bila res socialistična država.
Preberi si definicijo socializma, potem pa piši o tem katera država je socialistična.
Default avatar
Najbrz je dobila nov račun za vrtec, pa je malo slabe volje..:)))
Default avatar
"Veliko lažje, boljše in kvalitetnejše bi živela, če bi se raje brigala za sebe in svojo družino."

Taki in podobni stavki so jako milozvočni, sploh če prihajajo od nekoga, ki dobiva socialno podporo, plačano kolonijo s strani kakšnega dušebrižniškega z državnim denarjem podprtega društva , ki plačuje vrtec minimalno itd. Tovrstni ljudje se namreč ne zavedajo, da ves ta denar, ki ga dobivajo bodisi direktno v cashu bodisi indirektno preko plačanih oz. subvencioniranih javnih uslug, plačujejo ravno tisti, ki jim (glej ga zlomka no) svetujejo naj se brigajo zase.

Če bi se res smeli brigati zase, potem greste lahko stavit, da tovrstnim ignorantskim egoistom, ki s podobnimi izjavami med vrsticami povedo tudi, da jim ugodnosti brezprizivno pripadajo kot pravice, ne bi dajali denarja in bi se brigali izključno zase.


Kar se tujine tiče, ne vem no jaz imam z delom in življenjem v tujini same prijetne izkušnje, zuato menim, da je tisti slovenski rek, a tujina reže tanek črn kruh lahko tudi varljiv. Slovenija ni ravno raj za poklicno tveganje, sploh če človek nima vez in poznanstev.

Čeprav, odkar smo v EU se da življenje urediti tudi tako, da davščine (razen davkov na potrošnjo) človek ne plačuje v Sloveniji, ampak v davčno bolj ugodnem okolju, dočim fizično še vedno ostane prisoten v Sloveniji.

To je seveda lekcija o sposobnih in "sposobnih". :)) :))
Default avatar
ti si verjetno mislila na SOCIALNO državo?? ker socialističen pomeni nekaj čist drugega kot socialen...
Default avatar
Mene bolj kot vsi paraziti v državi motijo politiki, ki dobivajo nenormalno visoke plače, hkrati pa še delajo v našo škodo.

Tisti, ki bi lahko delali, pa nočejo; ki dobivajo zastonj vrtec; ki se ločijo ali nimajo skupnega stalnega prebivališča s partnerjem zaradi tega, da imajo določene ugodnosti; ki ne prijavljajo realnega dohodka itd... ponavadi niso bogati, ampak imajo malo več kot za golo preživetje.

Politiki sprejemajo zakone, ki grejo nam v škodo; mnogi so skorumpirani; porabljajo denar za oklepnike in luksuzne prostore, avtomobile, potovanja; za socialno varnost in zdravstvo se priteka zmeraj manj denarja; zmeraj bolj nas obdavčujejo....

Zaradi koga, misliš, izgubiš več denarja? Zaradi lažne samohranilke, ki dobi 200 evrov več, ali bivšega parlamentarca, ki dobiva še dve leti enako visoko plačo, čeprav ni več v parlamentu?
Default avatar
Prvi člen ustave se glasi : Slovenija je socialna država.
Tudi , če država ukine vse subvencije , vrtci , šolstvo , kmetijstvo itd.
in vse socialne programe zaradi tega MI ne bomo plačevali manjših davkov ali pa dohodnine.
Ne pozabimo , da si naši poslanci kljub visokim plačam posebej izplačujejo razne sejnine in članstva v odborih in komisijah , tudi gospodje poslanci imajo subvencionirano hrano in pijačo v parlamentarni jedilnici.
Če bi se socialni programi ukinili bi pač več denarja ostalo za naše vrle voditelje in državne službe , vojsko , policijo , državno upravo itd. ki se financirajo iz proračuna.
Prav je , da imamo socialne programe za ogrožene. Po eni strani jamramo , da nataliteta pada in , da Slovencev čez 100 let ne bo več , da pa bi država dvignila pomoč ob rojstvu ji pa na misel ne pride.
Ravno tako bi lahko za otroške doklade prispevala večjo mesečno vsoto ampak to so že sanje.
Kljub nekaterim kritičnim postom mislim , da smo Slovenci kar solidarni in pripravljeni pomagati , to se vidi pri raznih akcijah kjer preko tel.klica prispevajo za ogroženo (revno) družino in se nabere kar lepa vsota pomoči.
lp.
Default avatar
Če ti je lažje... iz državnega proračuna gre na stotine milijonov starih tolarjev (sedaj evrov) samo za pranje protokolarnih avtomobilov v pralnici VSAK DAN! Tudi če se avto uporabi 5-krat letno!

Za luksuzne prostore in opremo gre na desetine milijard tolarjev! Nova vlada, ko je prevzela prostore, jih je komplet obnovila, kljub temu da jih je prejšnja par let nazaj.

Toliko denarja je šlo za oklepnike, da bi lahko imeli vsi otroci brezplačen vrtec do leta 2027!!! Ljudem pa je vlada lagala, da ko bomo vstopili v NATO, nam ne bo treba več kupovati vojaške opreme. LAŽ! Sedaj so okelnike opravičili s tem, da NATO zahteva določene standarde!