Forum.Over.Net

Starševski čvek

toyota yaris ali nissan note?

Default avatar

klara

Ne morem se odločiti. Nissan Note izgleda večji, mogoče sicer je, ampak prtljažnik je po volumnu isti. Vozila bi se jaz in otrok, tudi na morje in druge dopuste, skratka z veliko krame :) Kaj bi vzeli?
Default avatar

notejka

Jaz imam note-ja. Z njim sem zelo zadovoljna. Sprva me je premamil njegov zunanji izgled, sedaj mi je najbolj od vsega všeč njegova prostornost, kljub majhnim dimenzijam. Tule so res naredili pravi čudež.

Je pa toyota yaris tudi krasen avto. Ma, če bi ga primerjala s katerimkoli malčkom, bi ti svetovala toyoto. Sedaj pa ne vem:) samo za dva je tudi yaris dovolj, nissan pa ima sicer več prostora in za moj okus je lepši. Ampak - o okusih se ne razpravlja:)
Po voznih lastnostih sta pa obe znamki super. Za toyoto vem iz pripovedi, za nissana pa iz izkušenj. Moj stari je bil praktično nepokvarljiv.
Kateregakoli kupiš, ga ne boš posrala.
Default avatar

kimzi

Ja, tudi mi ga imamo, note-a namreč. No, vsaj imeli smo ga in sem bila zelo žalostna, ker smo ga menjali. (mož dela na nissanu). Meni se je dopadel, ker je bil enostaven za parkirat, v prtljažniku je še skrito dno, kar pomeni, da je še poglobljeno...
Kar pa se tiče prostora-imam dva otroka in smo vsi lepo odšli na morje, z vozičkom vred in vso kramo. Je pa zanimivo,da je zadnjič mož prišel domov z večjim avtom, pa je Kim(hčerka) rekla: "ati, ta avto je pa manjši. Dosežem strop in noge imam na tleh. A greš lahko s sedežem bolj naprej, ker je tesno!"
No, toliko...
Fajn avto, ja!

Čao
Default avatar

najana

Yaris. Definitivno. Meni osebno je lepši, super se ga vozi, je varen (pri vseh tistih air bagih...), še nikoli ni bilo problema s prtljago. Jaz sem navdušena. Pa baje se ne kvarijo. Jaz sem najprej iskala rabljenega, a ker jih nihče (skoraj) ne prodaja, sem se odločila za novega. Ni mi žal.
Default avatar

JetFlash

Priporočam ti Nissan Note, super prostoren avto, ki ti za svojo lepo in dosegljivo ceno ponuja res ogromno, dobri motorji in kvalitetni materiali v notranjosti. Mislim da je na Note trenutno tudi okoli 1250€ popusta. Na Avtohši Real imajo testnega 1.4 in ti priporočam da greš na testno vožnjo, ne bodo nič komplicirali, 01 589 13 65.

@Najana: število air bag-ov ni merilo za varnost!
Default avatar

JetFlash

In tudi Note ima 5* po varnosti.
Default avatar

hana

Jaz imam Yarisa in sem z njim zadovoljna.
Default avatar

Ajda70.

Vozila sem oba in oba sta mi všeč. Je pa Note večji, tako, da bi se odločila zanj.
Default avatar

metuljčica

Ma kje ste bile zadnjič, ko je ena trdila, da v Nota ne spraviš niti dveh otr. sedežev?
Zgrešila ne boš ne z enim ne drugim, mogoče ima note res večji prtljažnik, zanimiv je tudi, ker je zadnja klop pomična, tako da si po potrebi povečaš prtljažnik. Meni se zdi res zelo simpatičen. (A se vidi, da tudi sama vozim nissana????). Velik plus za Nissana je tudi odličen servis v Moravčah (Krulc).
Default avatar

metuljčica

No, note ima skoraj dvakrat toliko velik prtljažnik (ob vseh sedežih), je pa za skoraj pol metra daljši od yarisa (vendar še vedno v bistvu kar majhen). Tako da če rabiš prtljažnik, raje note.
Default avatar

kufsduz

note je za en razred večji avto kot jaris. kok je pa razlika v ceni?
Default avatar

nika

sama sem tudi v fazi nakupa novega avtomobila in sem skoraj že odločena za yarisa - veliko sem o njem prebrala, kritik skoraj nič, na splošno se o njem ne sliši posebnih kritik, čeprav seveda lahko naletiš na problematičen avto, samo naj bi bilo pri toyoti to manj verjetno, delajo pa yarise v franciji

o note -ju nisem na tekočem, ker mi pa vizualno ni všeč