Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Ali je sanjarjenje tudi varanje?

Default avatar

Janez S**

recimo, da nekdo partnerju zatrjuje, da ga ljubi im mu to tudi izkazuje na vse možne načine .....po drugi strani pa sanjari o nekom drugem, išče stik s to osebo na vse možne načine (slučajna srečanja, strokovni pogovori, obiskovanje internetnih strani od tretje osebe, s slikami in brez - čeprav nobenega od partnerjev to drugače na zanima)?

Da je še lepše,....vsi akterji v tej "igri" so poročeni in >35 let...

LP
Default avatar

acjom

jaz bi rekla, da v neki meri je varanje. pač ni fizično, je pa vseeno. :))
kaj te vem.........iskreno ziher ni do partnerja. In če imaš nekoga rad, uživaš z njim tudi telesno, ne vidim nobenga razloga, da bi varal; tako ali drugače. Benti sem zaj zatežila..............hahahaha
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

alenka1974

eno je sanjarjenje kar o enem x, pri meni tejle nimajo nikoli obrazov.

drugo je sanjarjenje točno določene osebe. če k temu prišteješ še iskanje takih in drugačnih stikov - ja, potem si čez mejo po moje.
Default avatar

mama2831

Ja. Moja definicija varanja: vse, kar ne poveš partnerju oz. nočeš, da bi izvedel. Recimo, če tip na službeni zabavi pleše in se zabava z neko žensko in o tem drugi dan navdušeno pripoveduje ženi, kako se je fajn imel, to zame ni varanje. Če pa gre z eno samo na kavo, pa za živo glavo noče, da bi to žena izvedela - to je zame že varanje oz. prevara, nimamo dobre besede v slovenščini za to. Vangleščini je boljši izraz: Cheating, kar ne pomeni samo spolnega varanja. Cheater je bolj prevarant. Recimo, meni bi se ene sorte prevara zdela tudi, če bi šel s kolegi na pijačo, pa mi ne bi hotel povedati - bi se že vprašala, zakaj ne.

Sanjarije pa - odvisno. Če tip pomisli, kako je ta pa ta seksi, je to normalno. Če pa nonstop misli na nekoga, brska za njegovimi podatki, išče stike z njimi - ja, to je zame varanje.

Je pa to samo moje mnenje in velja zame in za mojega partnerja. Če se dva dogovorita drugače, super. Če sta oba za.
Default avatar

alea

Upam, da ne ;)
Default avatar

ondi

Kakšno varanje neki,če ni telesnega stika:-)
Default avatar

ančka piromančka

Varanje se za vsakogar začne drugje.....eh, težim....
Se mi še ne zdi direkt varanje, je pa dobra pot do tega, seveda v kolikor se bo ta druga oseba odzvala na kontaktiranje....mogoče je samo iskanje pozornosti, morda potrjevanje, morda bi nekdo rad dosegel težko dosegljiv cilj....kaj pa vem...
Default avatar

mirella

Janez, raje pojdi nekam na pivo, pa pusti te osebe. Če to počne tvoja žena, vprašaj pa njo, kako se ji to zdi.....kaj bi menila, če bi ti to počel. Če se bosta strinjala, da ni nič spornega, potem je vse ok. Če ne pa bo povedala in izbrala tisto, kar ji več pomeni....
Default avatar

Marija Ana

Sanjarjenje kot nekdo brez obraza mi niti pod razno ni varanje. Konc koncev tud če nekdo sanjari o neki slavni osebi ne. Sam če gre pa poleg sanjarjenja o tem kako fajn bi se blo zabavat z lepo sosedo še to, da iščeš njeno bližino, da narediš vse da bi se srečal, da si dopisujeta.... pol mi bi bilo pa močno moteče. Varanje ne, ampak bi pa vprašala mojga, če ne bi blo bolj da najprej midva končava, pol pa naj gre k sosedi, pa tam ostane.
Default avatar

Andrej Ž.

Veš kaj - mene pa zanima, če ti je partnerka to sama omenila al ti je to pršlo na ušesa od kakšnega tvojega "kolega". Da nima kolega kaj s tvojo ženo, pa je iskanje naokoli le varka... Sicer pa kako pa veš, da jo internetne strani res ne zanimajo?Interesi ljudi se tudi spreminjajo. Mogoče pa res rabi strokovne pogovore. če pa si ti ljubosumen na drugo osebo, ki ti "skače v zelje" (če ti sploh) je to dokaz tvoje nesamozavesti. Daj ji kontra pa si še ti najd kako hudo bejbo.

In ne - zame to ni varanje, dokler je vse samo na bazi napisanega in če niso prisotni izlivi ljubezni . Tega pa nisi napisal.
Default avatar

kokoš-ka

Kaj pa na vse to poreče tvoja partnerka? Njeno mnenje nikjer ne omeniš. Je možno, da se o tem sploh nista pogovorila? Najprej vprašaj njo. In ko bosta razčistila kaj in kako se odloči, če te vara. Če vse sloni samo na pisanju in raziskovanju, potem to NI varanje, pa če ti je povedala za to ali ne. Če ti ni že ve zakaj ti ni. Spodaj so posti, da ni čudno, da gre moški k drugi ženski, če mu doma njegova diha za vrat. Da ni pri vas doma obratno?
Default avatar

Janez S**

Doma imava samo en računalnik. Slučajno sem naletel na en mail, ki mu ga je pisala (ga je čudno spravila na računalnik)....in ga (po ovinkih) vabila na kakšen sprehod po našem mestu....ne direkt, po ovinkih!

Ko sem ji to omenil, je priznala, da jo je malo zaneslo in da bo prekinila stike. Res ga je odstranila iz svojih kontaktov na mailu....

Zadnjič (cca pol leta kasneje) pa naletim med najinimi dokumenti na mapco "Chat Log" in v njej zapis pogovorov preko MSN-ja....že bolj konkretna vabila na srečanje (a še vedno toliko formalno zapakirana, da bi se lahko v primeru zavrnitve dalo, pogojno, kako drugače interpretirati)... In pa polno slik od njega, njegove firme (kjer je on gor),....celo naročila se je na novice pri njegovi firmi (založba), kjer imajo občasna srečanja....

Seveda sem jo vprašal, kako je z njim, pa je kategorično zavrnila vsako možnost o stikih....naslednji dan so z najinega računalnika zginili vsi prej omenjeni pogovori, slike, etc.

zakompliciralo se je dodatno še s tem, ker je moja firma pričela sodelovati z njegovo.....nisem sicer v direktnem kontaktu z njim, a se lahko že jutri primeri, da se oglasim v njegovi firmi......
Default avatar

mirella

IN?

Zakaj sprašuješ če je to varanje??

Kaj se pa tebi zdi???

Če se ti slabo počutiš, da to počne, je to zate varanje, torej se pogovori z njo....o tem, kar opažaš in jasno povej, da si ob tem prizadet!

TUkaj iskati mnenje, če to je ali ni varanje je res brezveze!

Kaj če nas zdaj 80% reče, da to ni varanje? POtem se boš pomiril?
Ne boš več šaril po skupnem računalniku?

Meni se zdi, da niti ne gre za varanje, gre za to, da ona čuti, da je temu moškemu všeč, on je njej všeč in se ji zdi fino, ko se gre spet malo igro dvorjenja in osvajanja, ker pri vama tega pač ni več.
Mogoče bi jo pa ti moral kdaj presenetiti, pa jo povabiti na kavico kar tako, med službo, na sprehod po mestu, kar tako....da malo prižgeta plamenček.....

Ljudje iščemo tisto, kar pogrešamo......izziv, adrenalin...to je pogosto v zakonih, ko je vse tako samoumevno, načrtovano, znano.....
Default avatar

Andrej Ž.

Mene se še vedno zdi, da ni tko hudo, kot zgleda tebi. Če je res zbrisala slike in kontakte in pogovore verjetno misli resno. Če ona poslovno strokovno sodeluje znjim, pa ne moreš nič, ker gre to pač v rok službe. In če boš sodeloval z njim še ti... Da nista vidva s tvojo zaposlena v isti firmi? Drgač pa - jaz se ne bi mešal v to in mu kaj omenjal in težil - bo čas že prinesel svoje dokaze, če obstajajo. Mogoče pa je prav v redu dec in bosta šla kdaj vidva sama na kakšen pir brez babe. Sploh če bosta zdaj še vidva poslovno sodelovala. Ne vem, mal je zmešano tole...

Jaz se vseeno ne bi mešal preveč. Čas pokaže svoje. vem iz lastnih izkušenj.
Default avatar

glavca

Dragi Janez S**!

Očitno nimaš drugega za počet, kot brskat po računalniku, vohunit za ženo in se obešat na neke pogovore, ki jih je že pol leta nazaj zbrisala. Ne vem, meni se zdi to popoln fiasko s tvoje strani. Če ima z njim še vedno kontakte v mejah normalnega (pogovori, mejli in kakšna kavica in nič več), ne vidim v tem nič slabega - morda sta spoznala, da imata veliko skupnega, morda sta postala prijatelja. In če ti zatrjuje, da te ljubi in ti to dokazuje na vse možne načine (tvoje besede), potem sigurno nima z njim nič telesnega, ampak zgolj prijateljsko vezo. Če pa ima še vedno z njim kontakte in se z njim resnično dobiva na sprehodih in kavicah, pa še na kakšnih večernih pijačah - je varanje blizu. Delaš iz muhe slona!

Tvoja firma je začela poslovno sodelovati z njegovo - pa kaj potem. Morda boš spoznal, da je čisto v redu človek in ga kdaj povabi domov na večerjo. pol boš videl, na čem si.
Default avatar

Janez S**

sorry, glavca, ampak malo si pomešala stvari:

podatki so izpred enega tedna, dopisovala si je več kot pol leta in ves ta čas mi je zatrjevala, da se ne !!!
Na dokaze o stikih pa sem naletel slučajno....in zato sedaj namenoma brskam po računalniku? Daj, oladi malo....

Po pol leta dopisovanje so vsi dokumenti, slike izginili....in NE, ne sodeluje z njim poslovno....

Še teden dni nazaj, je v zgodovini na IE pokazalo, da je vsak dan hodila na njihovo spletno stran (konkretno na stran s slikami zaposlenih !!!)

Ko sem jo začel konkretno spraševati, je prenehala uporabljati najin računalnik. Prej bolj ohlajeni medsebojni odnosi so se čudežno otoplili (ok, sedaj so že vroči, a pozitivno). Istočasno je pričela omenjati nakup še enga računalnika (da bi imela vsak svojega, jaz naj bi dobil močnejšega, kao za igrice).
Default avatar

iza bela

Da se ti da. Brskat mislim, najbolj da jo še zasleduješ. Pa mobitel si že preveril? Razumi, če te bo hotela prevarati, te bo,drugače ne. In bolj boš težil, bolj jo porivaš drugemu v naročje. Sicer pa zame to zaenkrat še ni varanje, jo pa ti verjetno utesnjuješ, si pomislil na to? A žena pa drugje ne more do računalnika?
Default avatar

anonim

Ja, za moje pojme je tole že varanje - ne fizično, ampak pomeni, da se partnerka ogreva za drugega :((( Tole ne bo v redu, nekaj definitivno ne štima. Mogoče tebi izkazuje toliko predanosti, da bi zakamuflirala svoje želje, potem bo pa naenkrat izbruhnilo. Samo takole bom rekla: pazi! Žal sem bila enkrat na mestu tvoje partnerke, zato vem točno, o čem govorim. Zame in za mojega partnerja se je končalo srečno, ker sem se uspela "strezniti".
Default avatar

klara

Kako ste dvolične, ko ženske sprašujejo podobne stvari, odobravate "brskanje" itd., zdaj ko to počne Janez, je pa grozen, a ne.

Moje mnenje: to je neka vrsta varanja, vsekakor ni iskren odnos. Ona tega ne more priznati niti sebi, kaj šele tebi. Vem, ker imam točno isti problem.
Default avatar

ena

Veš kaj, takoj bi padla, če bi bil le tip za to.