Forum.Over.Net

Starševski čvek

v aprilu nov družinski član-znižano plačilo vrtca

Default avatar

vrtčevka

Živjo,
saj vem, da je še daleč, vendar da bom ziher:
če bo vse po planu, bomo v aprilu dobili novega družinskega člana. in takrat moram baje ponovno vložit vlogo za znižano plačilo vrtca za našega prvorojenca. plis povejte mi, katere dohodke naj takrat vpišem. tudi za 2005? ker fotokopijo dohodnine, ki jo moram priložit, imam seveda samo za 2005. Tenks.
Default avatar

AnaM

Pri nas samo predložiš rojstni list in prošnjo, da ponovno izdajo odločbo.
Default avatar

ikak

Po rojstvu otroka je načeloma (odvisno od občine) potrebno na občino samo sporočiti spremembo števila družinskih članov, da se ponovno preračuna dohodek na DČ - k pisnem obvestilu se doda odpustnica iz porodnišnice, če še nimate kopije rojstnega lista. Naj ne bi bilo potrebno ponovno vlagati nove vloge. Nova vloga z novimi dohodkovnimi podatki se vloži koncem leta (15. novembra) za prihodnje leto.
Spremembe se upoštevajo z mesecem sporočene spremembe- tako, da če javite spremembo v aprilu, se vam nov izračun upošteva že v aprilu; če pa javite kasneje, pa šele z mesecem sporočene spremembe in ne z dejansko spremembo (nikoli se ne upošteva za nazaj). Od občine morate dobiti novo odločbo za starejšega otroka.

Upam,da sem kaj pomagala,
lp

Ika

PS:Lepo nosečnost in čimlažji porod.
Default avatar

pokrovček

Jaz sem samo javila, da se je družina povečala in so mi izdali novo odločbo. Rojstni list sem poslala naknadno, ker sem spremembo javila takoj, da so mi nižji razred upoštevali že za mesec, ko se je drugi otrok rodil, rojstni list pa sem dobila šele čez nekaj tednov in bi si s čakanjem zapravila en mesec nižjega plačila.
Default avatar

Asja

Vprašaj v vrtec kako in kaj. Pri nas sem v vrtec po telefonu javila, da smo dobili še enega otroka in kasneje tudi poslala rojstni list.