Starševski čvek

avto iz Italije

Default avatar
Pred časom smo kupili rabljen avto VOLKSWAGEN TOURAN iz Italije. Avto je bil star dve leti in je imel ob nakupu 70.000 km. Potem so se po treh mesecih začele težave, saj je avto začel škripati, menjati je bilo treba veliko stvari pri motorju (imeli smo okrog 300.000,00 SIT stroškov) in na servisu so nam rekli, da je nemogoče, da bi imel ta avto le tako malo kilometrov in da so servisne knjižice verjetno ponarejene. Na koga naj pritisnem, da bi kaj ugotovila in rešila? Ali na preprodajalca iz Slovenije, na serviserja iz Italije, na ...

Kaj naj storim?

Vnaprej hvala za ideje,

t
Default avatar
sanjajte, sanjajte, tudi midva sva kupila avto preko preprodajalaca, edina sreča je da smo ga gor peljali na čist en drug servis in so nam ga priklopili nekam, kjer so ugotovili da ima avto prevoženih 340.000, ne pa 87.000, kot nam je zatrjeval lastnik, barabe
Default avatar
Sedaj nikamor več. Če bi to ugotovili takoj bi lahko reklamirali.
Default avatar
Parkrat močno butni z glavo v steno. Pri nakupu naslednjega avtomobila boš ugotovila, če je kaj pomagalo.
Default avatar
Na servisu ti avto priklopijo na računalnik in se izve vsa zgodovina avta, vse kar se je z njim dogajalo na servisih in pri kolikih km je bilo kaj menjano.

Mi vse avte za svojo uporabo ( pa še za koga od sorodnikov ) pripeljemo iz Nemčije in damo avto kar tam na njihovem servisu na računalnik. Pri njih je ful kaznivo, če ima avto popravljene kilometre, tako da to večinoma naredijo preprodajalci pri nas. Vsekakor pa raje kupim avto, star 2 leti, redno servisiran v Nemčiji z 200.000 km, kot pri nas kakega z 80.000 km. Mi z nakupom avta v tujini še nismo imeli problemov, smo se pa že nasankali pri nas...pred davnim časom, ko še ni bilo računalnikov.

Aja, pa še to, na računalnik se da priklopit novejše avte, se mi zdi da od letnika 2001, morda 2002.
Trenutno pa vozimo 3 leta starega z 270.000 km, servise je treba delat, pa gre.
Default avatar
www.zps.si
Če si avto kupila pri slovenskem prodajalcu, imaš iz tega naslova kar konkretne pravice in možnost reklamacije (za rabljene avte morajo dati garancijo, žal min. rok ni določen, plus velja enoletni rok za stvarne napake).
Pobrskaj po zgornji spletni strani, v eni zadnjih številk je bil tudi izčrpen članek o kupovanju rabljenih avtov.
Mogoče se še da kaj pomagati.
Default avatar
če je od nakupa minilo manj kot 6 mesecev lahko še marsikaj dosežeš...če je minilo več časa oz. je bil avto kupljen od fizične osebe, potem so žal tvoje možnosti bolj slabe.

lp
Default avatar
Mi smo naš prejšnji avto prodali enim preprodajalcem avtov. Avto je bil čist zj**** ... niti vžgal ni ... kilometrov tudi kar nekaj za seboj (že ko smo ga mi kupili je bil 2. roke in 130000 km). Preprodajalci so ga kupili in odpeljali in so nam povedali, da mu bojo pač zamenjali kar je treba ... zbili fajn kilometre in bodo zaslužili na njemu ... :))) Tako da ... ... nimaš kaj ... :)