Starševski čvek

gube, gube, gubice, ....

Default avatar
Stara sem 40+ pa imem že kar nekaj gubic po obrazu, tako, da po pravici povedano me kar motijo. Drage ženske, kako rešujete to težavo. Kakšne (učinkovite) kreme uporabljate? Kakšnih tirikov se poslužujete, da si skrijete gube, .... Dajte razpišite se, kako se polepšate, da se vaših gubic prehitro ne opazi in da v javnosti zgledate čudovito. Gibljem se v javnosti, vendar me lepotna kirurgija še ne bo videla.
Popijem kar nekaj tekočine. Večkrat na dan se namažem z vlažilno dnevno kremo. Kaj bi še lahko na tem področju?

Hvala za vse nasvete.
Default avatar
v kopalnico si našraufaj manj wattno žarnico. ali pa odšraufaj ogledalo.

meni so gube lepe. pašejo k starosti 40+.
Default avatar
Pri teh letih te to ne sme motiti. Če dobolj piješ, ne kadiš, kolikor toliko zdravo ješ, pa še kakšna dobra kremca (pri meni Vichy). To je to. No, jaz si dam čez še tanko plast vichyjevega pudra in lepo se naličim. Še vedno naraven videz, pa pravijo da vsaj pet let manj :-))
Default avatar
Ne obemenjuj se s tem. Če se preveč obremenjuješ, potem jih boš dobila še več. Pri 40+ te pa res ne sme motiti, kakšna guba okoli oči, ali ust. Ne maži se preveč s kremami pa bo. Pusti koži da diha.
Default avatar
Evo, spet!!!! Vprašanje je, kako ublažiti gubice, kaj se lahko še stori na tem področju, vsi nasveti v zvezi stem. Odgovori pa: ne obremenjuj se s tem, gubice so normalne, bla bla..

A zna sploh še kdo odgovoriti na zastavljeno vprašanje?????

Na primer jaz:)))

Za okoli oči imam posebno kremo, včasih se namažem večkrat na dan. Drugače pa od Nivea DNA, tanovo, nočno in dnevno, se mi zdi kar v redu.

Pa sončna očala gor vedno, kadar je sonce, pa čim manj sončenja na sploh, pa kapco s šiltom poleti. Pa kadar je suho vreme pa veter, se še bolj in bolj pogosto namažem.
Default avatar
Nabavi si dobro kremo za okoli oči in se z njo maži tudi okoli ustnic. Je pa to tako, da par let zamujaš. Pa nočno kremo bi ti priporočila, saj ta kožp hrani, dnevna pa jo ščiti.
Živi in pusti živeti
Default avatar
stara bom 40 in jih nimam in tudi ko bodo, bodo, del mene bodo in vse kar je del mene obožujem! In to vidi tudi "moja" okolica in zato me tudi ona obozuje, za druge pa mi itak ni mar.
Že nekaj let uporabljam niveo visage q10, ampak ni fora samo v kremu, če je sploh kakšna fora, fora je v koži sami, vsemu, celoti, najbolj pa kako dojemaš sama sebe in bolj te bo to motilo, več gub boš imela, videla in bolj boš smotana, bolj te bo imela za smotano tudi okolica. Imej se rada in vsi te bodo imeli radi, ker boš to izžarevala ven.

Jaz celo upam trditi, da se po 40 ženska šele odpre v vsej svoji lepoti, jaz se počutim čedalje bolje, lepše, ne pa pri 30, ko sem noseča racala okoli...
Default avatar
Še za tiste, ki ne znajo brati med vrsticami.

Najbolj pomaga, da se sprijazniš z gubami in z vsemi spremembami, ki pridejo z leti. Pri žavbah je pa samo to pomembno, da niso predrage, glede na to, da so približno vse enako učinkovite.

Jaz se pa nastavljam soncu in vetru. Blagodejno učinkujeta na moj hipotalamus in moje hormone sreče in zadovoljstva, ki posledično vplivajo tudi na to, da mi za gube dol visi.
Default avatar
Itak se moraš sprijaznit, hočeš nočeš. Sonce pa je v redu, samo ne na obrazu:) In tudi drugod ne preveč.
Default avatar
pa si pozabila napisat, da gube ostajajo in da jih bo z leti še več..ja prav je da skrbimo zase, ampak ej, ne šele takrat ko nastopijo gube, kajti izginile ne bodo, ampak pred vsem tem pa je, da to sprejmeš , ne pa da jamraš in jamraš vsakemu samo še o tem, siti te bodo, kot unih ko štetejo kalorije od unih ko jamrajo joj k sem debela in hocjo slisat ne pa nisi.

Srejmi se, rihtaj se, spremeni kaj, če ze moras, ce te to tako moti, toda ne pozabi, ce se ti ne bos imela rada, ne pricakuj, da te bo potem drugace gledala okolica,sprejela... če se ti ne prenasas, kako te naj potem ona?!

Imej se rad, pomeni, da si zelis vse najboljse, da v sebi uzivas, torej se tudi urejas, skrbis zase, si ne dovolis, da se zanemaris, ne isces izgovorov ni casa, ne morem, ni denarja...in potem ko nastopijo gubice, so del nas, jih sprejmes, saj si zaradi njih se bolj posebna, ne pa čivkanje, katera krema , kaj naj naredim da zginejo...nehajte no, čista izguba denarja, kot tisto o celulitu!
Default avatar
gube so še najbolj odvisne od dednosti in od ustroja kože. vse neodvisne raziskave kažejo, da je učinek kremic, pa naj bodo ubitačno drage, ali pa poceni, približno enak - bolj psihološki, kot kaj drugega
Default avatar
Imam prijateljico kozmetičarko - pomembna je pač krema, ki ustreza koži, vse ostalo je lari fari. Na stanje kože vpliva vse - način življenja, prehrana, razvade in seveda naravne predispozicije. Po 40. so v prednosti ženske z debelo in mastno kožo, ki so prej 20 let jamrale, da kakšne so. Če imaš pa tanko kožo, pa nimaš kaj dosti praskati. Isto je s celulitisom - vse tiste kreme, obloge in razne naprave lahko stanje izboljšajo le kratkoročno.
Če uporabljaš kremo, ki ti ustreza, ti primerno navlaži/namasti kožo, je to to. Gube malce prikriješ z ustreznim makeupom. Za večji učinek ti pa ostanejo lepotne operacije.
Ampak ženske si ne dajo dopovedat in letajo h kozmetičarkam - tudi tej moji. :)
Default avatar
Ma kdo jamra????!!!!
Default avatar
Aja, sem pozabila napisat, stara točno 40, precej gubasta. Pojavile so se mi pa pred nekaj leti. Imam prijateljico, ki ima nadpovprečno veliko gub že od 25. leta, pa se ji jih do zdaj ni nabralo bistveno več (stara isto kot jaz). Tako da sva zdaj cirka na istem :). Ima pa res izredno suho in tanko kožo.
Poznam pa ženske, ki so starejše od mene, pa so barabe še čisto brez gub:)
Default avatar
Če bi kreme pomagale, ne bi bilo prav veliko zgubanih žensk :-)))
Najdi kremo (dnevno, nočno, za okrog oči), ki ustreza tvoji koži, pa bo. Predvsem pa nehaj šteti gube in verjeti v čudeže, ker boš samo slabe volje. Pa čisto brez razloga. Piješ praviš da dovolj, še dovolj se gibaj in si na konju.

Čudovita pa boš videti, če se boš dobro počutila v svoji koži, pa ne glede na gube.
Default avatar
Veste, kaj niti ena ji ni napisala odgovora, ki ga želi. Katera krema to blaži? Baje, da je Nuxe ok.
Default avatar
Se strinjam s tabo vendar, če napišem katero kremo uporabljam, bo večina planila neme, da preseravam, da kreme ne smejo biti drage (je ena že napisala) itd.
Živi in pusti živeti
Default avatar
Najbolj pomaga dedc, ki ti šepeta v uho, za sabo pokriva WC, ti prinese kdaj pa kdaj rože in pošlje kakšen sms. Potem pozabiš kakšna si v resnici.

Pomaga tudi kurjevc.
Default avatar
Ne razumem, zakaj se tiste, ki vam dol visi, ki ste se že sprijaznile z gubami in se ne sekirate, ki se ne negujete in si kože ne ščitite, sploh oglašate v tej temi. To velja na splošno, veliko se vas vtikuje nekam brezveze.

In še nekaj: meni dol visi, kako moški pusti pokrov WC školjke. Zakaj bi ga pa moral spuščat? Prav tako bi lahko on zahteval, da ga ti pustiš dvignjenega, kakor ustreza njemu.
Default avatar
Saj ravno to je hec. Težko je reči, katera krema je ok. Meni osebno Afroditina, ki je k sreči še zelo poceni. "baje da Nuxe". Ravno tako lahko rečemo:
baje da - vstavi poljubno. Odvisno od tipa kože. In če se z gubami sprijazniš to še ne pomeni, da se ne neguješ in da si zanemarjen.