Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Razložite prosim po domače-vzdrževani družinski člani-dohodnina

Default avatar

TANJA32

Videla sem da je od 01.01. začel veljati nek nov zakon o vzdrževanih družinskih članih. Do zdaj je bilo vedno tako da mož otroke ni imel prijavljene kot vzdrževani družinski člani med letom ampak sva jih vpisala šele pri dohodnini in jih takrat prijavila v oljašavo. Vedno smo delali tako in smo si z vračilom vedno privoščili dopust... Zdej pa berem da je nekaj novega.. Kaj? A jih mora pod nujno otroke prijaviti med letom kot vzdr. družinske člane??'A še vedno velja da jih lahko prijaviš potem pri dohodnini čeprav bo letos malce drugače z dohodnino ??? Dajte me prosim malo razsvetlit kaj je boljše naredit!!! HVALA !
Default avatar

2x mama

Lahko delaš tako kot doslej - kratko in jedrnato.
Default avatar

doni

mislim da se bolj izplača otroke prijavit v službi, ker bo dobil sproti denar pa še več ga je kot če ti povrnejo.Preverjeno
Default avatar

dolce

Najbolje, da se pozanimaš v računovodstvu v službi, kako je s tem.
Sem laik, pa mislim, da je to prijavljanje sedaj zato, ker ne bomo več sami pisali dohodnindke napovedi, ampak nam bo davčna že kar poslala informativni izračun.
lp
d
Default avatar

*-*

Tanja, vse je kot je bilo prej. Torej če vama paše to na koncu leta, delajta enako, če med letom, pač med letom, razlika bo le v tem, da bomo letos bodili na dom že izpolnjeno dohodnino, ti jo boš pregledala, če slučajno otrok ne bo napisanih kot olajšava, to dopišeš, vrneš in dobiš nazaj urejeno. No jaz bom v mesecu frebruarju sama poklicala na davčno in jim omenila, da bomo otroke uveljavljal na koncu, kot vedno do sedaj in naj to zabeležijo, v kolikor še niso, da ne bomo imeli nepotrebnih dodatnih pošiljanj nazaj...izguba časa za vse.

To je to, vse ostalo je nakladanje, sploh uno, ko te eni na vsak način hočejo prepričat, da jih uveljavljamo med letom, mislim, naj jih sami, nam pa naj dovolijo, da delamo kot paše nam. Tudi jaz imam raje na koncu večji zensek, njim pa je to nerazumljivo, pa kaj, briga me za njih!
Default avatar

****

Na podlagi česa ga je pa več? Verjetno si edina v Sloveniji, ki ga več dobi če ti ga izplačujejo mesečno.
Ostali dobimo namreč do tolarja (v prihodnosti centa) enako, kot če bi to dobili nazaj pri dohodnini v enkratnem znesku.

V letu 2008 bomo dobili odločbe za leto 2007, ne da bi oddali napoved. Če otrok ne boste uveljavljali med letom (letos - 2007) boste morali v petnajstih dneh oddati pritožbo če boste želeli naknadno uveljavljati olajšavo. Pritožbi morate seveda dodati celotno pravilno izpolnjeno napoved. Če boste vse izpolnili pravilno (ker napovedi ne bo potrebno oddajati me zanima, kje boste dobili obrazec za napoved - bo drugačen kot za leto 2006, že zaradi davčnih razedov in olajšav) in v omenjenem roku vam olajšavo morajo priznati.
V kolikor vaša napoved ne bo pravilno izpolnjena pa se obrišete pod nosom za kakih 400EUR za enega oz. 1000EUR če imate dva. Tisti ki imate 3 ali več pa tako ali tako verjetno ne boste tvegali.