Starševski čvek

Ford Mondeo karavan

Default avatar
Imamo namen kupiti Ford Mondeo karavan, letnik 2002, 2.0 TDDI.
Zaželjene vaše pohvale in kritike takega avtomobila, če ga imate. Hvala!!!
Default avatar
Kar hvaležen avtomobil. Z njim se vozim skoraj 2 leti in nobenih dodatnih stroškov razen rednih servisov, ki znesejo cca. 30 000 sit. Poraba okoli 7 l je tudi sprejemljiva. V njem se počutim varno saj ima 8 airbagov. Motor je praktično neuničljiv in ni tako zahteven glede goriva kot TDCI.......
Slabosti:
-blago na sedežih je preveč občutljivo. Zadostuje že ena kapljica čiste vode in madež bo viden tudi, ko se posuši. Priporočam nakup avtomobila z GHIA opremo, ki ima kvalitetnejši materjal blaga.
-osvetlitev zadnjega dela potniške kabine je slab
-puščanje vode pri vratih ob močnih deževjih. Tole sem preveril tudi pri drugih lastnikih in imajo iste težave.

Verjetno bi se še kaj našlo pa se ne spomnim več.
Default avatar
Pozdravljena!

Mi ga imamo tudi. Z njim sva full zadovoljna. Poraba je mala, stroški vzdrževanja tudi in vizualno je tudi lep. Ker imava otroka nam večji prtjažnik še kako prav pride. Vanga spraviš boga in pol :))
Pri nas vrata ne spuščajo, je pa res da imajo serijsko napako in ti vrata zarjavijo ( na notranji strani so take male pikice) vendar imaš na "pleh" 12 let garancije, tako da ti to na servisu popravijo ( seveda če so bili servisi redno delani), neglede na to kateri lasnik si.
Midva sva ga sicer pripeljala iz Nemčije, pa so nam vseeno rjo popravili, ker je bil redno servisiran.
Jaz vozim Clia (2003) in gre notri bolj malo, tako da razmišljava o nakupu Forda Focus karavana. Mislim da ti to vse pove :)) res sva zadovoljna z njim.

Uspešen nakup in varno vožnjo!

LP, Simona
Default avatar

Vtipkaj ford mondeo v iskanje....
Default avatar


Recimo ta tema...
Default avatar
če ste še vozičkarji, je itak zakon...drugače mi je pa vizualno bolj všeč limuzina...prtljažnik tudi zadostuje za nadpovprečne potrebe družine, seveda pa se glede prostornine s karavanom ne more primerjat
mi smo imeli pred 4 leti mondeo limuzino, potem (trenutno) karavana...ko bomo menjali, bomo spet prešaltali na limuzino, saj se bo prostorninska potreba zmanjšala zaradi vozička :)
v glavnem, mi vozimo zraven pol stanovanja + kolesa, pozimi smuči, da o dopustu ne govorim itd., izrednih stroškov še nismo imeli (uvožen je iz nemčije)...glede občutljivosti sedežev pa tudi nimam pripomb...pri nas bi podlegel vsakršen material :) (ko ga pelješ na kemično čiščenje, je kot nov...preverjeno)...če vam je vizualno všeč, z nakupom ne boste zgrešili
Default avatar
Kam pa voziš na kemično čiščenje? Mi imamo za nameček namreč tudi psa...
Default avatar
Tudi mi smo super zadovoljni. Dejansko s tem avtom ne kupiš samo prestiž, ampak predvsem varnsot. Vožnja je udobna, poraba goriva sprejemljiva.
Vrata ne puščajo, tudi pleh je O.K.. Naš je uvožen iz Italije, vozimo ga brez problemov. Redni servis je pa tako ali tako obvezen povsod.
Prej smo imeli astro karvan, ki pa se pred mondeom lahko skrije. M.je pač razred višjega razreda, bolj mehek, ...

Kemično čiščenje smo po nakupu opravili v avtopralnici v Bizoviku.
Aja tudi naš je 2002, TDDI.

A kupiš našega :-) ?

LP
Default avatar
metuljčica, tudi mi imamo psa, manjšega, z dolgo dlako, ki v avtu nima stalnega mesta, kaj šele, da bi ležal na tleh :)
mi ga še nismo peljali na čiščenje (se pripravljeno, ampak še ni šlo skozi, ker ga tam pustiš 2 dni, da se sedeži posušijo)
videla sem prejšnjega, ki ga je odkupila avtotrgovina...po čiščenju nismo mogli verjet, da je bil to naš avto :) res, kot nov :)