Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

dela katera v trgovini z igračami

Default avatar

bodoča trgovka

Punce,rabim pomoč. Razmišljam, da bi odprla trgovino z igračami pri nas in poskušam narediti poslovni načrt. Problem je, ker se mi ne sanja, kakšne so marže in tako res težko ocenim zaslužek, pri stroških je lažje :)) Torej, nekaj vprašanj za vse tiste, ki delate v taki trgovini ali jo imate ali kakorkoli poznate tematiko:
- koliko rabata vam dajo dobavitelji na priporočene maloprodajne cene
- koliko se sploh trgovine držijo teh maloprodajnih cen
- koliko se pogoji dobaviteljev razlikujejo za velike in male trgovce (veliki verjetno dobijo ceneje, recimo kakšen Mercator itd.)

Za vsak nasvet bom hvaležna...
Default avatar

polona2 nepr.

Sicer ti na tvoja vprašanja ne znam odgovoriti, ker nimam izkušenj, lahko ti samo napišem svoje mnenje. Če boš imela trgovino z igračami, bo konkurenca huda, razni Baby centri, Direndaji, Pikapolonice, oni si lažje privoščijo nizke cene, kot en privatnik, edino, če boš uvoznik za kakšno znamko, dobro strategijo je razvil Buši, ki so uvozniki za McLaren vozičke itd., imajo pa tudi čisto posebno ponudbo, ki se razlikuje od ostale ponudbe igrač. Je pa trgovina v Ljubljani, kjer je največja kupna moč in si lahko privoščijo malo višje cene.
Dobro premisli o prodajnem programu in poskušaj najti kakšne atraktivne izdelke, ki jih še ni na slovenskem trgu, ker npr. Fisher Price igrače dobiš povsod, zaradi tega jaz ne bi naredila ekstra nekaj km več, da bi prišla k tebi kupit igračo, ki jo lahko dobim v Mercatorju.
Jaz, kot potrošnik, npr. pogrešam spletno trgovino z oblačili za otroke, to je še precej neodkrita zadeva, saj so razne Otto variante in ostala kataloška prodaja, ampak to ni to. Oprosti, ker sem se razpisala, upam, da najdeš odgovore na tvoja vprašanja, pa vso srečo v poslu ti želim!
Default avatar

ena z nekaj izkusnjami

imam nekaj izkusenj in se mi javi na mail, pa bova kaksno rekli.

lp m