Starševski čvek

odvisnost od potrošniške družbe

Default avatar
Predno vse skočite v luft in začnete zatrjevati, da ve pa že ne, premislite, koliko ste resnično odvisne od potrošniške družbe. Pa s tem ne mislim, da kupujete in trošite vse počez in brez meje, ampak, kaj bi se zgodilo z vašim delovnim mestom ali pa z delovnim mestom vašega partnerja, če bi potrošništvo prenehalo obstajati. Če bi potrošniška družba razpadla.
Ker, vsaj po mojem, razen javnih služb, ni prav veliko delovnih mest, ki ne bi bila odvisna od potrošništva.
Pri nas sva že oba na takih delovnih mestih. Jaz neposredno, on posredno, samo če se neha trošit, greva lahko oba na zavod. Tako da midva čez potrošniško družbo ne bova več pljuvala, ker tako pljuvava v lastno skledo.

Koliko vas je torej odvisnih?
Default avatar
Zato je pa tudi manjša rodnost tak problem - ker bo počasi zmanjkalo potrošnikov v razvitih državah. Prebivalstva bo že dovolj, to bo mirno naraščalo še en lep čas, manjkalo bo le tistih z denarci. V tem je vsa poanta (ne pa v skrbi za obstanek naroda).
Default avatar
VSI, tako ali drugače, tudi tisti, ki bodo še tako trdili so, tukaj ni izjeme. Če drugega ne, moraš po kruh in mleko. To so včasih po večini pridelali doma.
Default avatar
Po moje so vsi, tudi javni uslužbenci, saj potrošništvo podpira gospodarstvo....gospodarstvo podpira negospodarstvo.... Ne vem pa zakaj bi pljuvali čez potrošniško družbo? To je širok izraz, ki zajema vse prebivalce....

lp,

N.
Default avatar
Nisem, ker kupim tisto kar potrebujemo, torej oblačila, hrano in darila le ob rojs.dnevih in praznikih, december. Naša delovna mesta ne bi propadla, kajti nismo odvisni od potrošniških nakupovalcev.

Torej ne eno ne drugo, hvala bogu,))

Jaz ne bi tako na široko, da smo sedaj vsi odvisniki, zame je to prej oseba, ki pa res ne mine dan, da ne bi šla v shoping, osebe, ki nedelje prezivljajo po štacunah namesto doma ob družini, pač osebe, ki se nimajo kam dat in hopa v štacuno, ampak vidiš, tudi to ni odvisnost, temveč prej nakup iz dolgočasja. Torej odvisnik je tisti, ki brez nakupovanja ne more, ki brez alkohola ne more, ki brez mamila ne more, torej...jaz sem lahko brez vsega, torej nisem odvisnik;))..pa četudi sem mogoče vsak dan v trgovini, kruh in mleko moram kupiti. Ja tole o odvisnosti ne gre kar tako na izi.
Default avatar
Ona govori o drugačni odvisnosti.... In ja, tudi ti spadaš v sklop potrošniške družbe, če preberem kaj vse kupuješ. Me pa prav zanima kje si zaposlena, da nisi odvisna od potrošnikov......

lp,

N.
Default avatar
Pia - jaz že dolgo pravim, da denar mora krožit.... in prav je tako - razvoja družbe namreč ne moreš pričakovati brez tega.

Samo razmislite, kje bi bili, če bi IBM razvil računalnik, pa ga nihče ne bi kupoval; pa ko je Ford začel delati avtomobile, pa jih nihče ne bi kupil; pa ko je Edison razvil žarnico, mi pa bi vsi vztrajali na oljenkah (ali pa na ognju sredi sobe...) Vse to je potrošništvo....

In da - jaz bi zgubila službo za "tren oka"; posledično pa tudi mož, ker če ni denarja, ga tudi cesar ne more vzeti in torej posledično tudi državni uslužbenci ne morejo imeti plač....

punči
Default avatar
Vsi smo pripadniki potrošniške družbe. Mogoče kje v SLO živi kdo, ki vse sam izdela, pridela in vzredi...
Default avatar
Res je. Razlike so le v tem, da se materialne potrebe posameznikov močno razlikujejo v kvantiteti, tipu, kvaliteti in nenazadnje v nivojih - primarne, sekundarne, do terciarnih pa vsi v kalkuliranju preživetja skozi mesec niti ne pridejo/-mo.
Default avatar
Ne boš verjela, obstaja takšna skupnost, ampak se mi zdi, da še celo oni svoje izdelke prodajajo, da imajo denar za stvari, ki jih sami pač ne morejo pridelati in jih morajo kupiti :) Če nič drugega, morajo plačevati davke, zavarovanje in podobne zadeve in za to rabijo keš.
Default avatar
Evo, midva imava oba takšni službi, jaz direktno, on posredno...

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar
V prvi vrsti naš poduhovljeni predsednik.
Buhved kaj si misl, od kje prhaja dnar za njegove kaprice?
Default avatar
Najini delovni mesti sta od potrosniske druzbe odvisni kolikor je od tega odvisno gospodarstvo. V obeh primerih pa bi nama bilo bolje, ce bi ljudje bili manj potrosniski in vec casa in sredstev namenili v kaj drugega, pri predpostavki, da se prihdki teh ljudi zaradi manj potrosniske druzbe ne zmanjsajo.
Jah, denar mora krozit!
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar
No moja družba pa ni odvisna od potrošništva, se pa strinjam z vami. Smo doma kr veliki potrošniki.
Default avatar
joj služba ne družba:)