Forum.Over.Net

Starševski čvek

slabe navade?

Default avatar

debela Zofa

V roke mi je prišla knjiga enega doktarja z one strani luže, ki me je razsvetlil s spoznanjem, da imam ogromno slabih navad. In da so moje slabe navade smrtno nevarne.

Jaz, naprimer, rada jem. In potem, po kosilu, imam rada pospravljeno. Saj poznate kako izgleda pekač, na katerem je po kosilu ostal lepo dišeč, ravno prav topel in zapečen, s pekačem sprijet krompirček? No, jaz ga, kot dobra gospodinja, z vilicami lepo postrgam dol in popapcam. Doktor pa mi svetuje, naj čez nalijem detergent in vodo in v odtok z njim. Hm.

Potem naprej... sprehod čez mesto. Ko grem mimo kakšne dišeče pekarne, se seveda oglasim notri, to se mi zdi skoraj državljanska dolžnost. In če sem že notri, še kaj vzamem. Recimo rogljiček. Ali zavitek. Ali pa poleti, ko je vsepovsod polno prodajalcev sladoledov. A zato tam stojijo na vročini, da gremo z dvignjenim nosom v ozkih hlačah hladnokrvno mimo, ali zato, da se ustavimo in jih vprašamo, kaj bo dobrega?

In doma. Ko pridem domov pač pozdravim. Moža, sina 1, sina 2, mačka (žal mojega kužija ni več), ... a hladilnik, ki me je cel dan potrpežljivo čakal naj pa ignoriram? Odprem pač vrata, da se malo zlufta in on mi hvaležno odstopi kakšno malenkost, kot npr. košček sira, jogurt itd. In za navado dobre mame tudi razumem, da probam vsaj eno kinder čokolado ali monte in serije. Kaj pa če vsebuje virus ptičje gripe, jaz sem pa brez preizkušnje to dala svojemu juniorju?

Pa v gostilnah in restavracijah. Verjemite, da nihče ne mara sorodnice, ki stalno omenja enega montinjaka. Dolgo smo mislili, da je to kak njen skrivni oboževalec. In kakšno nedeljsko kosilo je to, če ne sledi sladica?

Doktor iz Amerike mi je pa za skoraj vsakega izmed teh dobrih namenov izračunal, koliko kil na leto mi pridela. In razložil, da so to slabe navade, ki sčasoma postanejo odvisnost in da se jih bo potrebno znebiti. Prej ko mi to uspe, bolje je. Instinkt mi pravi, da ima prav, čeprav je amerikanec.
Default avatar

Nuša1

:-))))))
Default avatar

***katka***

Ah, jaz vse kršim, a se na zdravju in kilah nič ne pozna. In dokler bo tako, prisegam na princip "VSE JE DOVOLJENO, A V ZMERNIH MERAH"
Default avatar

AndrejaŽ*

Hudo dobr :))
Default avatar

tanja

hahaha..., tisto v zvezi s sladoledom se pa popolnoma strinjam!!
Sem se enkrat odločila, da bom presnojedka in že prvi sladoledar je
mojo dober namen sesul v samo dober namen...;)
Default avatar

beba

Se strinjam z Katko in AndrejoŽ, če se to dela v mejah normale, da si včasih malo privoščiš ni panike, če je pa to na dnevnem redu, se je pa res malo za zamislit. Veš kile je lahko dobiti (vsaj večinoma) aha ampak zgubit je pa zelo težko. Menjati bi morali prehranjevalne navade, jaz sem namreč začela zelo pozno pri mojih letih, ampak nikoli ni prepozno. Probaj še ti, nič te ne stane.
Default avatar

ti kar

Zofka, ti samo uživaj, če se odlično počutiš v svoji koži! Raje pogledam srečno debeluško kot vso anoreksično suhico, ki res ne zna trobezljat drugega kot koliko kalorij ima to in koliko ono, da o tistem, da mi gre na kuzalnje, ko je tako suha raje ne napišem;))!
Default avatar

natyka

Lahko vprašam kera knjiga je tole ?

hvala ...

sem še pač ena, ki bi se mogla zamislit :)
Default avatar

Brain Of Stone

Slabe navade so kot potovanje skozi samouničevalni patos. Hrana se mi zdi pičkin dim v primerjavi z mojimi slabimi navadami. Spet poziram na forumu in se kažem, da sem pametnejša, močnejša in sposobnejša kot v resnici, da bi naredila vtis nanj. V zameno dobim kakšen spet gobezdaš, spet tupiš in se topim od sreče, ker je vse boljš kot ignore. Če se ti je že ponudila priložnost, da se v imenu kakšnega višjega cilja, kar zdavje zagotovo je, znebiš kakšne svoje slabe navade, go for it.
Default avatar

GRETKA

Oj Zofka, si mi polepšala dan. Pa tudi tale forum je potreben s humorjem obdarjenih ljudi, kakršna si ti. Pa kile gor ali dol. :-)))) Preberi si knjigo "Zlikane gube, štrleči balkoni", vsebino zmešaj z vsebino tvoje knjige in povprečje bo glih tapravo ;-).
Živi in pusti živeti
Default avatar

debela Zofa

Konec težav s težo
Default avatar

debela Zofa

:))
Default avatar

janaa

Svašta!?
Default avatar

krenatam

Dobro napisano, res duhovito:))))

Čeprav je pa tudi res, da škodiš sama sebi. Če seveda res vse to počneš:)
Default avatar

Jania1

Oj Zofi, lepo, da si se oglasila, vse premalo je tvojih prispevkov tu :)).
Te precej pogrešam, odkar ni na forumu več stare "klape".
Zaradi tujca z druge strani luže se pa ne sekiraj, naj prvo pri sebi razčistijo, potem pa naj se zgledujejo po nas.
Default avatar

debela Zofa

hej, hvala za dobrodošlico. Sem zadnje dni kar nekaj pisala.
Default avatar

Jania1

Sem opazila, pridna, pridna:)), le tako naprej.
Prijazen pozdrav.
Default avatar

JaGoDa

Zofka, res lustno napisano. Eden lepsih postov in humornih postov, kar sem jih do sedaj prebrala.
Kar tako dalje.

Jaz sem bila vcasih prav zelo izbircna, potem sem pa ugotovila, da obstaja se kar nekaj dobrih jedi, ki jih prej nisem hotela niti probat in ko sem zacela malo manj izbirat, sem dobila gor tudi nekaj kil, pa se ne sekiram. Dokler se v svoji kozi dobro pocutim in je zdravje uredu, jem po pameti. Ko me bo pa zdravje izdalo (kar se bo ziher enkrat zgodilo), bom imela pac kaksno zalogo v kilah viska.
Default avatar

nats*

To si mi polepšala popoldan, ker sem se tako nasmejala:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


lp,

N.