Starševski čvek

RTV- manilupacija z otroki s pomočjo Živ Žav-a!!!

Default avatar
Ko smo danes zjutraj vstali malo čez osem, in se je sinko pridno oblekel, sva kot vedno v nedeljo, šla gledat Živ Žav… Hladen tuš je bil res neverjeten!!! Namesto živ žava, kot smo navajeni, sva lahko gledala le prepotenega in potentnega voditelja oddaje Umko… Ko sem hitro pogledal na spored, nisem mogel verjeti svojim očem. 6.25???

No, kmalu mi je bilo jasno, zakaj vse to… ob 9.55 se začne prenos maše. Seveda!!! Vse je potrebno podrediti maši. Veste kaj? V našem kraju so pred kakimi tremi meseci prestavili mašo na 10.00 (prej ob 9.00). Sicer nisem pristaš nekih teorij zarote, ampak to je več kot očitno. V Svetu RTV sta dva predstavnika RKC. Ker pa ugotavljajo, da mladež včasih raje pogleda Nodija, kot pa bi prišla zjutraj k maši, je potrebno najti način, da mulce ob nedeljah prej zbezajo iz postelj. To pa je najlažje narediti tako, da jim tisto, kar imajo najraje, ponudiš malo prej, ko je pa maša v cerkvi, je pa tudi na TV…

Vse skupaj je ena sama manipulacija z našimi otroki. In mi se temu pustimo? Upam, da bomo starši o tem čimveč govorili… Naj vidijo odgovorni na RTV, da vemo, kaj hočejo in da nam ni prav. In upam, da bodo povrnili stanje takšno, kot je bilo prej.

Še nekaj: sem veren, in ob nedeljah grem rad k maši. Moj 3,5 letnik je zadnje čase rad šel z mano in to mi je bilo v izjemno veselje. Zjutraj sem ga vprašal, če gre z mano in vedno se je strinjall, med mašo mi je sedel na kolenih in sem mu razlagal o slikicah na stenah, o besedah, ki jih je slišal…

Tudi danes zjutraj sem želel iti k maši in sinko bi zagotovo šel z mano. Pa NE BOM šel, ker mi gre na bruhanje. Zaradi manipulacije, s katero nas želijo v nekaj prepričati. Prisiliti.

Da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti veri. Imam pa proti ljudem, ki vero izkoriščajo in jo priskutijo še tistim, ki verujejo.
Default avatar
Se strinjam!!! Tudi mi smo zjutraj vstali ob osmih in naš enoletnik obožuje risanke. Danes pa ni bilo nič, vse smo zamudili. Groza in kaj naj zdaj otrok gleda mašo. Niti pod razno mu ni zanimivo to gledati po tv. Res so šli preko vseh mej, bi pa mašo prestavili na dvanajsto uro, a more biti v živo?

Se čisto strinjam s tabo Atek!!

LP
Default avatar
se popolnoma strinjam s teboj,tudi meni vera in oblast ter manipulacija ne gresta skupaj,vera je vera,posvetno pa je posvetno,samo nič ne bo drugače,saj veš kdor je željan oblasti in zmag,no ko se bodo nasitili pa bo mogoče bolje
Default avatar
nisem proti prenosu maše,sam zakaj pa tale umko ne more biti prej kot npr risanke
Default avatar
Zunaj pa sije sonce.
Default avatar
Kje ga vidiš? Pri nas ga ni, tako, da niti tega veselja nimamo!!
Default avatar
Pa preklopiš iz SLO 1 na POP in gledaš Ringaraja... ne vem zakaj taka panika, če že hočeš, da otrok gleda zjutraj risanko. V končni fazi televizija itak poneumlja otroke, raje ga pelji ven na sprehod ali pa se igraj z njim, namesto da prepuščaš vzgojo TV-ju in med tem ko se tebi še ne da nič in še sladko dremuckaš, prepuščaš otroku "izbiro" da gleda risanke...
Default avatar
Ja res, bog ne daj, da bi otrok tu pa tam pogledal kakšno risanko! Fej te bodi, atek, kaj se pa to pravi. Lepo vstanita ob šestih in še preden vzide sonce, na eno ornk turo po slovenskih vršacih.
Pri fufi zagotovo sploh nimajo televizorja doma.
Na pop TV so se zdaj začeli truditi z risankami in so tudi sinhronizirane. Ko bodo skenslali nindže, bo tam boljši program kot na RTV. So ugotovili, da so otroci vseeno vse pozornosti vredni potrošniki (z nekajletno zamudo), medtem ko na RTV očitno pozabljajo na osnovna načela tržnosti in vsega tega. Pa naj predvajajo mašo, bodo videli, kakšna bo gledanost. Samo da ne bodo potem zvišali naročnine.
Default avatar
Gobica:)))))) pri fufi imajo veeelik LCD televizor + navadnega in gledajo Ringaraja in se prav nič ne sekirajo za SLO1 in njihov bedast program, ki ga plačujemo vsi davkoplačevalci, predvsem pa ne navijajo budilke in ne vstajajo ob 6,25 zato da bi videli Živ žav....
Default avatar
:)))))
Meni se fržmaga predvsem zaradi maše.... Na drugem programu je pa zagotovo kaka jako pomembna ponovitev in tja nikakor ne bi mogli uvrstiti prenosa maše.
Default avatar
Ja rutina je res čudna stvar. Človeka popolnoma iztiri, če se ustaljene stvari spremenijo. Pa čeprav je to le enkrat na mesec.
Tudi egoizem je zanimiva stvar, ker se človek zapre v svoj mikro svet in ne vidi nikogar razen sebe in svojih potreb. Zakaj govor o egoizmu. Obstajo ljudje, ki so verni, a iz različnih razlogov ne morejo k maši (starost, invalidnost...). Torej njim ne pripada nič. Niti neposreden prenos nedeljske maše enkrat na mesec? Zakaj neposreden prenos? Zato ker to da tem ljudem občutek, da so prisotni pri dogajanju.
Tudi mi smo danes zamudili živ-žav. Pa kaj. Mislim, da je to kar koristno, da se zavemo kako smo sužnji svojih navad. Nedelja zjutraj: prižgemo TV in gledamo. Morda se je pa kakšno nedeljo tudi zanimivo kaj pogovoriti, se skupaj igrati ali pogledati kakšno knjigico. Sicer pa, če prav vem, je maša le na enem programu.
Jaz tukaj ne vidmi nobene manipulacije. Morda sem preveč naiven. Jih pa vidim precej več drugje: pri poročilih, predvolilnem dogajanju in še kje. Torej so bili boljši časi pred osamosvojitvijo, ko verni niso (nismo) imeli nobene pravice.
Kar se pa sveta RTV tiče. Mislim, da naj bi ga sestavljali predstavniki ustanov civilne družbe. In cerkev to je. Če pa dva člana sveta lahko tako vplivata na vse ostale člane sveta, se nam pa res slabo piše, ker so drugi izbrali same neznačajneže.
In dragi atek, če te takšna sprememba tako iztiri, da zato ne greste k maši, potem se je pa res za vprašati o vaši vernosti.

Se pa strinjam s teto maro. Zakaj pa umko ne bi bil pred živ-žavom.

Deda
Default avatar
Dragi atek, tako je to. Moja mami ima 84 let in ne more več k maši, zato zelo rada pogleda mašo na TV ali jo posluša po radiu. Najbrž imaš možnost preklopiti na kak drug kanal in najti kak primeren program za otroke. Nič ne bi bilo tudi narobe, če bi s sinkotom danes zjutraj, ko je bilo lepo in ne preveč mraz, namesto Živžava odšla na sprehod. Mislim pa tudi, da ima tvoja TV "knof", kamor pritisneš, če ti neka oddaja ne ugaja - in oddaja izgine iz tvojega življenja, a ne?

Poleg tebe in tvojega sina so tu še drugi ljudje,ki imajo tudi svoje želje in potrebe. Preveč veren po moje nisi, sicer bi ne bil tako egoističen in našpičen že za fruštek. Bi bilo prav, da bi v cerkvi poleg ogledovanja slik malo prisluhnil tudi evangeliju, da bi se počasi naučil upoštevati tudi druge ljudi. Jaz se prav zdaj odpravljam k maši in se te bom spomnila s kratko molitvijo: morda ti bo dano spoznanje, da maša za vernega človeka NI MANIPULACIJA.
Default avatar
Pri vseh Cartoonnetworkih, jetix, POPTV-ju, DVD-jih, možnosti snemanja na videorekorder, emula, da sploh ne omenjam 100x ponavljanju enih in istih kumar, se pustite vreči iz tira zaradi take banalnosti.


In ker smo ravno pri RTV in Živ Žav-u, ki je oddaja, ki je pri nas prisotna še iz svinčenih časov, ko nismo imeli alternative 100 kabelskih televizij, snemanja na rekorder in ko je bil otroški program sestavljen iz ene same risanke ob 7ih, je bil ravno Živ-žav oddaja komunistične manipulacije s katero so otroke odvračali od nedeljske maše. (sobotnio otroški program je bil pač sestavljen iz oddaj domče produkcije in se z nedeljskim Živ-žavom ni mogel niti primerjati)
Default avatar
Adaptiramsvojohišo, je čisto lepo in prav, da je maša po TV za tiste, ki ne morejo k maši. maša bi lahko bila tudi na drugem programu ali pa bi bila recimo ob 12h. Drugače pa bi mogoče lahko bila maša ob 6h zjutraj, saj starejši vedno jamrajo da ne morejo spat.

Kar pa se tiče manipulacije - to kar so naredili JE MANIPULACIJA. Maša je namenjena izključno vernim, risanke pa gledajo VSI otroci, ne glede na veroizpoved!
Always look on the bright side of life!!!
Default avatar
Tudi jaz sem bila zjutraj šokirana. Imamo cel kup dvd-jev, hčerka pa še vedno najraje gleda Živ žav... Pa kaj, tudi jaz sem ga imela rada, ko sem bila majhna! In nekateri nimajo Pop TV! Aja, pa ob osmih zjutraj še ne hodimo na sprehod...
Default avatar
Vsi nimajo dostopa do programa POP TV.
Sicer pa, če MORAMO plačevati prispevke, zakaj potem ne bi lahko nekaj gledali - če smo že plačali? Ne bodi tako samovšečna, nekateri smo lahko tudi bolni, ali ne?
Default avatar
V naši dragi državi je navada, da se tudi različne manjšine ne obravnava kot tretjerazredne državljane, ki bi jim večina smela diktirati termine, ko pač njih ne moti.


Meni osebno se gravžajo nasilne, seksistične in potrošniške šund risanke, ki se vrtijo na POP TV, ker pač njihova sporočilnost ne ustreza mojemu nepotrošniškemu svetovnemu nazoru. In zaradi mojega svetovnega nazor, jih moji otroci NE SMEJO gledat.
Default avatar
A verni pa prispevkov ne plačujejo, ali kako?
Default avatar
Samo to bi rekla: maša je bila že prej kar nekaj let vedno ob desetih, pa ni bilo še nobenega predstavnika cerkve v svetu RTV-ja. Ne vem, kako je bilo takrat z Živ žavom, ker še nisem imela otrok, ampak prenos maše ni nova stvar in je že kar nekaj let tako. Morda bi res lahko tistega Umkota dali kam drugam.
Default avatar
Živ žav je neprimerno boljši od Ringaraje na POP TVju. Tudi naš dečko je danes doživel hladen tuš, no pretirano sekiral se vseeno ni. Je pa tale Umko tudi meni antipatičen in bi mi bolj pasalo, da bi bil Živ žav ob normalni uri, bi lahko tudi jaz še malo dlje poležala. :))

O kakšni zaroti pa ne morem govoriti - glede maše. Je vsake toliko na sporedu (mislim, da prvo nedeljo v mesecu), problem vidim v očitno vrinjenem Umkotu...

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)