Forum.Over.Net

Starševski čvek

Prosim za stilski nasvet :))

Default avatar

Gardenija

Ker sem že večkrat videla, da ste svetovale kaj v zvezi z modo, se tudi jaz obračam na vse, ki se malo bolj spoznate na modo.

V soboto moram na eno precej uradno (gala) poslovno večerjo. In temu primerno se bo seveda treba oblečt. :((

V omari imam eno novo "majčko", črno, oprijeto, rahlo prosojno, frfotajočo, spodaj krojena rahlo navzven, ima precej odprt dekolte.
Ampak kaj obleči spodaj? (to si bom po vsej verjetnosti morala kupit) Krilo? Hlače? Kakšna krila se zdaj sploh nosijo? In v kakšni barvi naj kupim? Ali mora biti "obvezno" temna barva ali na gala večerjo paše tudi kaj svetlega? Kaj pa dolžina?

V omari imam sicer ene črne hlače na rob, z belimi črtami, zgoraj rahlo oprijete, hlačnice krojene naravnost. Je to zadosti elegantno?

Za vsak stilski nasvet bom neskončno hvaležna.
Default avatar

ewy

Jaz bi na tvojem mestu kupila zraven malce bolj elegantne hlače v kaki oziroma zloto bež barvi. Potem pa črne čevlje in primeren nakit. Ne ga pa srat in hodit vsa v črnini.

Pa uživaj :)

lp,

ewy
lp,

ewy
Default avatar

nasvetka

Če gre tukaj za poslovno večerjo, potem ne pozabi na poslovni bonton, kar pomeni, da tista tvoja majčka že ni primerna, prosojna, zelo odprta...

Uporabiš lahko tiste črne hlače, ki jih že imaš, zraven pa kakšna bela bluza, saj imajo malo morje krojev... črni salonarji, jakna ali plašč v enakem stilu in si urejena kot se za poslovno žensko spodobi.

Omenila si precej uradno, poslovno zato ti res svetujem, da se temu primerno oblečeš.
Default avatar

ewy

Nasvetka, črno bela kombinacija v svetu ženske poslovne mode že dolgo ni več zapoved. Prej obratno. Res pa je, da morajo bit določene stvari bolj skrite (dekolte) v določeni družbi :)
lp,

ewy
Default avatar

Gardenija

Aha, hvala. No, saj majčka ni tako prosojna, da bi mi modrček ven gledal, ker je spodaj podložena, samo zgornje blago je bolj prosojno, tako da v bistvu samo rokavi izgledajo prosojno. Dekolte tudi ni tako grozen, da bi se bala, da mi bo joškav juho padla, ampak je pa majčka bolj odprta, ja. :))

Še za osvetlitev. Ne gre ravno za klasično poslovno večerjo, kjer bi se sklepali posli, ampak gre za gala večerjo s stalnimi strankami (oz. gosti), kjer bom morala prisostvovati kot predstavnik našega podjetja. Na večerji pa bodo tudi predstavniki konkurenčnih podjetij in njihove stalne stranke.
Default avatar

*registrirana

Crno-bela je letos v modi.
Drugace pa, ce gre za bolj sprosceno zadevo, obleci prosojno majcko (za katero mi ni jasno ali je oprijeta ali frfotajoca, pa vseeno), spodaj pa hlace ali krilo v svetlejsi barvi. Lahko si tudi v crnem, dodaj pa kak svetlejsi detajl. Jaz osebno raje nosim svetle majcke in bluze, hlace in krila pa temnejse (ceprav tudi bele in bez hlace kar naprej vlecem iz omare).

V kolikor gre za bolj zategnjen dogodek, pa obleci kostim, hlacni ali s krilom.
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar

mam

Lahko oblečeš ozke črne hlače - "cigaretni" kroj, lahko pa tudi ravno krojene in ne pretirano ozke - odvisno od tvoje postave. Odsvetovala bi ti črtaste na rob, ki jih opisuješ, ker se že na majčki dovolj zgodi - prosojnost, izrez in bi bilo vsega preveč. Kakšen srebrni kos nakita se bo lepo podal zraven.
Tudi bež - oker hlače bi prišle v poštev, kot že predhodnica omenja, pa še kakšen dodatek - nakit, torbica... naj bo v podobnem odtenku. Je pa res, da je boljše, če je zgornji del svetlejši od spodnjega.
Default avatar

mam

Pa še malo o krilih. Spet so aktualna kratka široka krila ali na zvon, več plasti, bordure, obrobe, še vedno krila do kolen ali malo preko, potem videz kokona - ko je krilo ali obleka zgoraj ozka (običajno višji pas ali od podprsi) se razširi in se spodaj ponovno zoža. Zaenkrat toliko ;)
Default avatar

Lalamica

Jaz bi zraven oblekla črno krilo, nekako do kolen, takšno, ki se malo nad koleni razširi. In kakšen dodatek zraven, da vso zadevo malo popestri. Ampak ti moram povedati, da sem daleč od modnega strokovnjaka:))).

Lepo se imej!