Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Grožnje in nasilje po ločitvi

Default avatar

Obupanka

Zanimajo me možnosti v naslednjem primeru, ki se dogaja znanki. S partnerjem sta živela dlje časa v zunajzakonski zvezi in v njej spočela otroka, ki je sedaj star 4 leta. Skrbništvo je napisano na mati v celoti, oče ima po odločbi pravico do stikov večkrat na teden, kar mu je omogočeno. Mati tudi vztraja pri tem, da otroku omogoči stik z očetom in tega ne namerava prekiniti. Problem je v očetu-bivšemu partnerju. Nad materjo zganja psihično nasilje. Ta ženska ima sedaj novega partnerja in to mu gre v nos. Pravi, da če se bo preselila k njemu, da bo naredil vse, da ji vzame otroka, da bo njemu požgal hišo in druge grožnje. Stalno ji grozi, jo ustrahuje in ona ne ve kaj naj. Preseliti k novemu partnerju ali celo iti z otrokom k njemu na obisk si ne upa zaradi groženj bivšega. Kljub temu pa želi in omogoče stike otroka z očetom.

Zanima me kakšne so njene možnosti? Kaj lahko naredi? Boji si, da bo partner res šel na sodišče, zahteval skrbništvo, češ da je mati neprimerna, da je novi partner neprimeren, da je otrok z njima ogrožen in tako dalje.

Hvala lepa
Default avatar

pia

Znanka naj nastopi malce bolj samozavestno in odločno.
Grožnje naj prijavi policiji.
Default avatar

eva22

grožnje sodijo v kategorijo kaznivih dejanj; jaz bi jih sproti prijavljala - če se zaplete bo v primeru, da ne prijavlja sproti ostala brez dokazov... Naj torej redno sporoča policiji in CSDju.
Default avatar

vanda00

na sodišču lahko v postopku zahteva tudi prepoved približevanja zaradi ogrožanja njene varnosti in pa kot so že predhodnice dejale, vedno prijava na policijo, ko bo grozil.

lp
Default avatar

Ocean

Vpraša naj ga koga ima raje na grbi, policijo ali plačane pretepače na grbi, ki mu bodo polomili vse kosti, da ne bo mogel hoditi....
Default avatar

Bimbolina

In zakaj bivši partner grozi? Zato, ker vidi, da grožnje padejo na plodna tla. Vidi, da revo ustrahuje, da se boji in ima še večji užitek. Pa verjetno samo otrosa jezik. Prijateljica naj živi svoje življenje, se preseli k partnerju, grožnje ali bognedaj še kakšno drugo kaznivo dejanje pa sproti prijavi. Da bi ji oče vzel otroka, se pa ni za bat. Razen če je narkomanka ali alkoholičarka. Pa še potem vprašanje. To se pri nas preprosto ne dogaja.
Default avatar

Jožica*

... in ob vsakem srečanju z bivšim naj ima pri sebi skrit diktafon, tako bo imela tudi dokaze o grožnjah.
Default avatar

nov

Jožica*, kateri diktafon pa snema pogovore, kadar imaš skritega?
Default avatar

Jožica*

tisti ki je vklopljen :)
Default avatar

nov

Sorry, ampak meni so v trgovini povedali, da ni diktafona, ki bi snemal, če je s čimerkoli pokrit. Če p je skrit, je pač pokrit, kajne?
Default avatar

Jožica*

Ma dej no, sej se da drugače skrit diktafon, tudi mobiteli imajo diktafon, pa ga lahko maš na mizi!

Če rabiš, se že znajdeš!
Default avatar

nov

Seveda in tisti, ki bo sneman ne bo nič opazil, bla, bla, bla. Še vsak, ki grozi, se boji samga sebe in svoje sence, torej bo tudi previden - tko, da ne govorit, če nimaš izkušenj!
Default avatar

Jožica*

Dobro kaj je s tabo? A ne Obupanka sprašuje kako in kaj? In jaz sem ji predstavila eno od rešitev, zato ne spravljaj se name. Mojih izkušenj pa ne poznaš, zato ne pametuj!
Default avatar

nov

Ker sem pričakovala, da imaš izkušnje, sem te tudi lepo vprašala, kateri diktafon snema, kadar imaš skritega! Pa si poglej svoj odgovor?! Če očitno odgovora ne veš in več kot očitno nimaš izkušenj s snemanjem, lahko lepo napišeš, da ne veš! In kaj je s tabo, da na preprosto vprašanje ne zmoreš lepo odgovoriti?!
Default avatar

Jožica*

Oprosti, ampak kako naj vem da si ti Obupanka, če pa si zamenjala nick? Vprašanje 'kateri diktafon pa snema pogovore, kadar imaš skritega?' sem pa razumela kot provokacijo. Oprosti, moja napaka.


Jaz imam mp3 player, tudi kot diktafon služi dobro. Dobiš ga pa tukaj:

http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... canyon+mp3
Default avatar

nov

Kje pa piše, da sem obupanka? Moj nick je čisto pravi - očitno tudi sama potrebujem vaše izkušnje. Hvala za nasvet in lep dan še naprej.
Default avatar

Piki Miki

Moj je snemal z mobitelom v žepu in se je čist dobro posnelo. Seveda šlo je za čisto drugačen primer kot tu, ampak dejstvo je da je mobitel vse zabeležil.
Default avatar

Obupanka

Jaz nisem nič več pisala po prvem postu. Se lahko prosim vrnete na problem...
Default avatar

metuljčica

Ena od forumovk je že napisala, naj za grožnje pove tako na policiji kot na CSD. Če jo bodo na policiji skušali na kratko odpraviti, češ, da na podlagi groženj ne morejo ukrepati, naj vztraja pri zapisniku. Tako bodo imeli na dveh koncih njene prijave, kar ji bo zelo koristilo, če bo treba dokazovati, kaj se je dogajalo.
Mogoče ji lahko konkretneje pomagajo tudi na telefonu SOS za žrtve nasilja 080 11 55 (če me spomin ne vara). Te punce vedo tudi, kako se pogovarjati s policisti, da ukrepajo, oziroma v katerem primeru morajo ukrepati (da se bo kolegica znala postaviti zase, če bo treba - no, nekateri policisti so zelo v redu in takoj ukrepajo v okviru svojih pristojnosti, seveda). Lahko pa jih pokliče tudi samo za pogovor.
Njegove grožnje z odvzemom otroka so brezpredmetne, ker tega ne naredijo kar tako na pamet, ker je nekdo nekaj rekel. Tako da se ji odvzema otroka res ni treba bati. Verjamem pa, da se boji njegovih groženj z nasiljem.
Default avatar

Tinkara*C*

punce so dobro svetovale - grožnje je treba posredovati pristojnim službam, pridobiti kake dokaze o tem (snemanj itd.) čeprav te stvari - snemanje brez vednosti itd. - niso pravno sprejemljive, ampak že zaradi nje je dobro, da ima posneto.
predvsem pa naj zadevo zastavi samozavestno - domnevam tudi, da grožnje niso novost, pač pa se je verjetno z nasiljem srečevala že prej v zakonu?