Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

vprašan

Default avatar

razburjena do konca

Včeraj pride sin iz šole (7.razred) in reče, da ga je učiteljica poklicala pred tablo in ker ni hotel odgovarjat mu je dala cvek. Zdej pa vas sprašujem tiste, ki poznate pravilnike. Saj ni možno da ga kar tako pokliče h tabli in vpraša, snov so sicer jemali ampak je niso popolnoma utrdili. Po moje bi morala učiteljica z njimi še utrjevati tako, da bi videla ali vsi znajo. Poleg tega je sin rekel, da je poklicala njega, ker je malo poklepetal s sošolcem. Menda ocena ne sme biti maščevanje učencu zaradi klepetanja. Res je povedala en dan prej da bo spraševala, ampak večina učiteljev napove spraševanje za vsakega učenca posebej, tale pa noče. Ne vem za kaj se ima.

Danes bom šla na šolo in se pošteno pogovorila z učiteljico. Kaj pa vi mislite?
Default avatar

oxi...

Odgovorila si že sama:

Danes bom šla na šolo in se pošteno pogovorila z učiteljico.
Default avatar

nine=*

ne razumem zakaj se razburjaš...
sin je klepetal, verjetno ga je 2x ali 3x opozorila... (ti sin pač tega ni omenjal) in potem ga je vprašala.

če ni znal, ga je temu primerno ocenila.

pogovori se raje s sinom, napadat učiteljico nima smisla.
moje mnenje pač.
LP
Default avatar

Ariadne

ja seveda, pa še naučit se bi morala namesto sina... utrjevati tako dolgo, da bi videla da vsi znajo... pol lahko ostanejo pri prvi snovi celo leto, ker se bo vedno našla kaka cvetka, ki še ne bo znala, ker se ji/mu ne bo dalo učit.mislim... eni starši...
raje sina vprašaj, zakaj snovi ni znal. več koristi mu boš naredila, če ga boš pripravila do tega, da se bo sproti učil, kot pa če greš zdaj udrihat po učiteljici, ker ga je ženska smotana vprašala.
Default avatar

darius

Moje mnenje je tako : če obstaja pravilnik o spraševanju in v njem piše, da mora biti napovedano, potem se kar pogovori z učiteljico (čeprav, v bistvu je bilo v vašem primeru napovedano, samo ne poimensko). Če pa napovedano spraševanje nikjer zapovedano, potem naj se pač otrok nauči in naslednji teden javi, da bo popravil oceno.
Default avatar

2x mama

Provokacija.
Default avatar

***katka***

Jezus Kristus, saj tole je provokacija, ne?

Ne vem, no, v mojih časih (pa jih še nimam 30) smo bili veseli, če je učitelj sploh napovedal spraševanje vnaprej (seveda ni povedal, koga bo vprašal). Menim, da ima učitelj pravico vprašati kateregakoli učenca kadarkoli, tudi nenapovedano.
Default avatar

Triša

"Res je povedala en dan prej da bo spraševala, ampak večina učiteljev napove spraševanje za vsakega učenca posebej, tale pa noče."

A se hecaš? Kje si pa to slišala??????
Default avatar

razburjena do konca

Na sinovi šoli vse učiteljice sprašujejo napovedano tako da dajo vnaprej datum in otrok ve, kdaj bo vprašan. Razen te.
Default avatar

g.minister

Ja, učiteljico bi bilo treba po riti! Jaz bi jo kar po NAGI riti :-)
Default avatar

nezadovoljna

Ali ne hodi tvoj sin že 7 let v šolo. Ali je včeraj prišel prvič, da ne pozna šolskega režima.

Na to ne morem odgovarjati, ker se mi zdi provokacija.
Default avatar

bugnavilea

Pa saj smo dali verjetno že vsi (ali pa večina) to skoz, ko smo bili tudi sami še v šoli. In tudi če naše mamice niso takoj tekle v šolo k učiteljici, smo glih tko preživeli in prišli skoz šolo. Pač ... zgleda, da je učiteljica še "stara šola", ki ni čisto prestrašena nad vsemi pravicami, ki jih imajo danes otroci in jaz ji dam prav. Najbolje ja, da napove en teden prej kdaj bo koga vprašala ... pa še vprašanja, ki jih bo postavila naj pove ... pa magari še odgovore, da se jih otroci napiflajo ... tako bodo verjetno dobili učne navade, spoštovanje do starejših in zihr si bodo snov zapomnili za vse večne čase.

Jao jao ... uboge učiteljice ... se mi res smilijo/te.
Default avatar

razburjena do konca

Ni nobena provokacija, saj pišem, da na njegovi šoli učiteljice napovedano sprašujejo že ves čas - po imenih in datumih. Tale pa je nova in ne dela po njihovo.
Default avatar

kadabra

To je zame pretiravanje. Mislim to, da se gre za vsako malenkost "jokat" učiteljici.
Default avatar

Darčka

Pa saj ne misliš resno? En dan prej je povedala, da bo spraševala, ne poimensko in sedaj se razburjaš, ker je tvoj RAZVAJENI sin dobil cvek.

Draga mamica malo se zamisli nad seboj in svojim razburjanjem, predvsem pa nad sinom.

Kaj vse morajo prenašati učitelelji!
Default avatar

KIR

Jaz bi se pogovoril s sinom, ne pa da mu daješ potuho!
Default avatar

razburjena do konca

Nič ni razvajen in doma lepo uboga, v šoli pa kdaj tudi ne ker ga ne znajo pravilno motivirat. Učitelji bi morali znati učenca pripraviti do tega da bi z zadovoljstvom sledil pouku. Če pa snov tako suhoparno podajajo, da se otrok dolgočasi to ni krivda otroka.

In cvek v redovalnici ni malenkost!!!
Default avatar

Hrcek

Po pravilniku je obvezno napovedati pisno preverjanje znanja, napovedovanje (ali nenapovedovanje) ustnega preverjanja pa je stvar posamezne šole. Pri meni, na primer, ni napovedanega spraševanja. Napovem samo pisno preverjanje in enako delajo tudi ostali kolegi. Pri kolegici z druge šole pa je tako, da je napovedano spraševanje smatrano za privilegij in če dijak 3x nima domače naloge, izgubi pravico do napovedanega spraševanja.

Po pravilniku je utrjevanje znanja obvezno pred preverjanjem, ampak utrjevanje ne pomeni ponavljanje določene snovi dokler je vsi v razredu ne obvladajo, saj bi drugače lahko v nedogled ponavljali snov prve ure. Utrjevanje pomeni to, da se določena snov še ponovi z dodatnimi primeri, drugimi vajami itd. Naučiti se mora pa kljub temu vsak sam.

In dvomim, da je šlo za maščevanje zaradi klepetanja- to so namreč tipični izgovori, s katerimi se 'mažejo ven' nekateri otroci kadar dobijo slabo oceno in je potem kriv cel svet, samo oni ne.

In mislim, da je popolnoma logično, da je učenec dobil nezadostno, če pred tablo ni odprl ust. Naj bi mu dala petico?
Default avatar

zato3

Jao kakšni starši zdej hodijo po svetu.

Poznam eno tako, ki je zaradi cveka sovjega otroka na šolo pripeljala inšpekcijo. Ki je na dotični šoli v tem primeru ni ugotovila napak....

Predno greš v šolo, se prej resno pogovori s sinom (ki očitno ve, da karkoli ti bo napletel mu boš verjela in šla 100% v boj zanj...).
Ha morda pa mu je učiteljica celo povedala, da bo vprašan, p ani slišal, ker je klepetal že dan prej.
Default avatar

Ajojjj

Pravilnik gor ali dol, dejstvo je, da se tvoj mulc ni učil, za povrh pa še klepetal. Tršica je čist prov naredla. Kaj bi bilo, da bi bilo v vsakem razredu "samo" 5 takih kot je tvoj?
Ej, draga moja, tvoj včerajšnji sonček se je jel spreminjati v trmastega upornika, ki misli (s teboj vred), da se mu dogaja krivica...