Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Otroci malicajo na brzino, nato morajo ven iz razreda, da gre učiteljica malicat

Default avatar

nevemno

Hči se pritožuje, da letos, ko se selijo iz razreda v razred, morajo v času malice, zmetati na brzino vse vase, ker potem hiti na malico še učiteljica in morajo otroci počakati zunaj pred zaprtim razredom. Ena učitljica jim je včeraj hotela dati ukor, celemu razredu, ker reditelji niso tako hitro, v 10 minutah uredili vse, torej leteli po malico, razdeliti, pojesti in pospraviti, je res dovolj le 10 minut, zmetat vase vse na brzino, odmora je pa 20 minut, a so jim ga za malico dali le 10 minut. Kako je to pri vaših otrocih? Hči pravi, da to moti tudi ostale in nato jedo pred vrati kruh in kar jim je še ostalo.
Default avatar

Tetka

MIslim, da je to za pritožbo ravnatelju. Otroci imajo 20 minut za to, da v miru pojedo. Naj pa vzgojiteljica je z njimi v razredu.
Default avatar

Ze Roberto

No, če je to res in bi se to meni zgodilo ne bi šel k ravnatelju.

Napihnil bi tisti dooolg balon in ga dal v hlače da bi se ga videlo do kolen.
Oblekel bi majico RECTAL in šel vprašat učiteljico, če bi z mano na samem malicala.
Default avatar

acjom

Če je to res, bi jaz zahtevala pojasnilo in razgovor z učiteljico in ravnateljem. Vsekakor se mi ne zdi prav.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

Primož

JAz res ne razumem, kako imate lahko probleme s takšnimi učitelji. Seveda predvidevam, da se marsikateri starš boji karkoli ukrepati, ker bi lahko njihov otrok še nastradal. AMpak to da ne strorite nič, je slabše od tega, kot da kaj storite in potem niste nič boljši od učiteljev.

Vedno pa pravim, poznati moramo obe plati medalje. Stvari niso samo bele in črne, ampak imajo ogromno oddtenkov. KAj je torej v tej zgodbi prava resnica? Če bodo ljudje prebrali samo tvojo zgodbo, bodo takoj užgali po učiteljih, normalno, da je v tvoji zgodbi učitelj tečen, zoperen in neumen.
ZAto pa se gre preveriti zgodbo še z druge plati in ne dajemo umazano perilo takoj na vpogled širni množici.

treba je iti tja in se pogovoriti, če so bili učenci slučajno krivi, jim to tudi povedati in pokazati, če je učitelj delal neumnost, mu je treba to povedati in kaj ukerpati, če pa je učitelj samo izvajal ukaze ravnatelja, pa spet ni kriv on.

Torej, kaj je prava resnica? Za to da jo izvemo, moramo kaj tudi storiti in ne samo poslušati. Jaz bi šel v šolo in zgodbo do potankosti, mirno preveril. Šele ko bi zbral vse dokaze in papirje, bi prišel na forum in vprašal kaj mi je storiti. Ko bi dobil nekaj mnenj, bi se po svoji vesti odločil, kaj bom storil.

V tej zgodbi hočem predvsem povedati. če nič ne storimo, da bi bilo bolje, se nehajmo pritoževati.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

nevemno

Točno nato sem pomislila tudi jaz, zakaj ne bi lepo vsi v miru malicali v razredu skupaj z učiteljico in če pojedo prej in ima čas še za skupni klepet in kavo v zbornici, naj pa zaklene in gre, ne pa na juriš delat galamo in histerijo, gremo otroci jaz moram tudi jest in na kavo. Prav zato sprašujem kako je to drugje. Saj vem, da 20 minut pa tudi ne malicajo, prijetno ni le to, da jih nenehno nekdo priganja, še tistih 20 minut malice, jim skrajšajo na 10 in se nato 10 minut podijo pred zaprtimi vrati ali še jedo, kar jim ni uspelo v razredu. Da ne omenjam, da jim grozi z ukorom in to zaradi tega, ker jim ona krajša njihov čas za malico je pa sploh absurd!

Prosim povejte ali preveč zahtevam, če se mi to ne zdi vredu, res bom vesela vaših mnenj, mogoče pa res pretiravam z otroci vred in le niso še navajeni na selitev in vse to kar spada zraven.
Default avatar

nevemno

Primož ne boj se, jaz bom nekaj storila, če ugotovim, da je to res, zato sem najprej to izpostavila tule, da vidim kakšna je praksa na drugih šolah od petega razreda dalje, meni je to tuje, s tem še nimam izkušenj in ne bi želela, da mi rečejo, saj tako je povsod. Do sedaj so vedno do 4. razreda lepo vsi skupaj malicali z učiteljico vred.

Najprej tule, nato še enkrat s hčero, še s kom od otrok, staršev in nato bom ukrepala brez skrbi v kolikor bo vse to res kar mi je zatrdila hčera. kajti že tisti ubog obrok v šoli ne morejo pojesti v miru, ker se učiteljici toži po zbornici in čveku ali mogoče po čiku...kaj vem, saj jo razumem, ampak naj se drugače organizirajo, ne pa vedno v škodo naših otrok!

Itak sem pa v svetu staršev in tam lahko ukrepam in bom, samo najprej zbiram argumente, kajti brez tega, kot si že sam napisal ne bo uspeha, jaz pa želim spremeniti to, če je res.
Default avatar

trina*

Pri nas imajo najprej otroci malico 15 minut, naslednji odmor je glavni (20 minut) in takrat jejo učitelji.
Default avatar

nevemno

Kaj nimajo vse šole enako, po končani drugi uri, torej pred 3. uro je malica 20 minut??? Vmes pa le odmori po 5 minut?? Ti pa praviš, da imajo vaši malico po 1 uri in to 15 minut, po 2. uri pa le učitelji, otroci pa odmor 20 minut. Sem te prav razumela?? Pa je tvoj otrok v višjem razredu od 5. dalje in se selijo??
Default avatar

k72

vzemi si čas in pojdi v času odmora za malici v šolo. Se boš prepričala, če je res tako in potem lahko tudi takoj vprašaš učiteljico zakaj tako?

k.
Default avatar

Katrinca

Pri nas je odmor dolg 25 miut. V tem času gredo učenci po malico, malicajo, potem gremo učitelji aicat v zbornico, po teefonu odgovarjamo na tisoč in eno vprašanje in pripombo staršem, menjamo dnevnike in brzimo do zvonjenja nazaj v učilnice.

Aja! Imamo samo en WC in raje ne povem, da me na stranišče tšči cel dopoldan, ker ni variante, da sploh opravim, kar imam za opravit. V šoli sem do 15., ker imam izbirne vsebine in če že nisem lačna (ker ne utegnem malicat), me boli želodec, ker sem v treh minutah vase zmetala malico.

Učenci imajo premalo časa, mi pa tudi. Le da zaključimo, da učitelji nimamo pravice do hrane...
Default avatar

Primož

Točno tako, pojdi tudi v šolo in se pozanimaj, kako imajo urejeno. Tudi učitelji imajo radi svoj čas in mir, evndar ima vse svoje obveznosti. Pri nas v firmi, je pol uremalica, ostalih 7.5 ur, pa je treba delati. Kdor gre na čik ima manjšo plačo, ker kajenja ne podpiramo, pa dela ne takrat ko kadi, se pravi dvojna škoda.

venda ima vsak svojo odločitev, razen, če ni postavljen pravilnik.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

katriin

Mene pa zanima, če je učiteljem izpod časti jesti v razredu skupaj z otroci? Tasko bi imeli vsi dovolj časa.
Default avatar

nevemno

Le od kje ti ideja, da ti ne privoščim malice, seveda ti jo, toda ne na račun otrok in na tak način ter grožnje!

Pomalicaj lepo z otroci, v 15 minutah boste sigurno vsi gotovi, nato naj gredo ven, ti pa še v zbornico za 10 minut. Ali pa jim pusti razred odklenjen in jim poveš, če bo mir ste lahko takole, če tega ne bo, bomo razred v bodoče zaklenili...Je to tako nemogoče? Čeprav bi ti lahko dejala, da imajo otroci čas jesti pa magari 25 minut ali cel odmor in če si lačna, boš jedla z njimi, drugače pa pač ne. Vse je stvar organizacije, najbolj pri vsem tem pa me moti, da jim grozi z ukorom, se mar zato daje take učne ukrepe???? Mar se ne da ukor, ko nekdo naredi nekaj pa res zelo zelo hudo narobe. In da moraš v času malice delat še 100 drugih reči je tudi stvar organizacije in tebe same, nekaj pa le vem o šoli, saj sem včasih tudi sama malo učila, čisto zelena pri vsem tem res nisem. Zanima pa me, kakšen sistem je na drugih šolah,kako je to danes... le to sem želela izvedeti, zato sprašujem tule.
Default avatar

mateja13

Pa dajte se že enkrat nehat spravljat na nas, učitelje. Kar naprej in naprej meljete samo to temo. Saj verjamem, da se na šolah marsikaj dogaja, ampak da tako blatite učitelje?! Preverite najprej na šoli, za kaj v resnici gre. Ne bodite že vnaprej zaščitniški do svojih otrok. Zavijanje v vato tudi škoduje, tako tudi seveda žretje in ne malicanje- VSEM!
Default avatar

andreja32

Naši imajo podobno kot pri Trini.Po drugi uri imajo 15 min malive, potem pa po četrti še dvajsetminutni odmor.(na predmetni stopnji).Nas je pa učiteljica opozorila, da je 15 min premalo za naše petošolce ker morajo v tem času najti učilnici, oditi po malico, pojesti, ter pospraviti.
Default avatar

barbaraS

Sistem na šoli, kjer sta moja dva: malica traja 25 min, od 5. razreda naprej gredo jesti v jedilnico, učitelji jedo v zbornici. Pet minut pred zvonjenjem gre reditelj vsakega razreda razdeliti malico po mizah v jedilnici, ko zvoni pa otroci pridejo v jedilnico in jedo - lahko tudi 20 min, če hočejo, nakar reditelja pospravita za njimi. Je pa v jedilnici tudi dežurni učitelj, ki je ponavadi tisti, ki ima prosto drugo ali tretjo uro in malica potem ali prej.

Ali pri vas ni jedilnice v šoli?
Default avatar

***katka***

Jaz pa (tokrat!) nikjer ne vidim pljuvanja. Gre za realen problem na dotični šoli, ki ga je pač treba raziskati in rešiti.

Tudi učitelji in seveda vsi ostali poklici se pač moramo zavedati, da so povsod tudi "črne ovce".
Default avatar

hja

Katka, kaj pa črne ovce kot si ti in ostali, ki namesto da bi delali, srfate po netu? Če pa bi učiteljica med delovnim časom to počela, bi jo pa popljuvalo 40 takih, ki to kar naprej počnete. Ali niso to dvojna merila?
Default avatar

***katka***

He, he, moraš pa veliko "delati", da si na tekočem s surfanjem "mene in ostalih na netu". Saj se oglasiš na skoraj vsak moj komentar.