Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Odstranitev bradavic, da ali ne

Default avatar

silvy

Hčerka ima na nogi bradavico. Ima jo že približno dve leti. Vsake toliko časa, jo mažemo z verunalom, pa se zmanjša, ko z mazanjem prenehamo, zraste nazaj. Zdaj je dobila napotnico za dermatologa za odstranitev. Hčerke bradavica ne moti, jaz pa se sprašujem, ali je odstranitev nujna in zakaj? Oziroma, kaj se lahko zgodi, če je ne odstranimo.
Default avatar

žabica kvak kvak

Tudi jaz sem imela bradavico ene dve leti in z nobeno stvarjo je nisem odpravila. Potem pa sem na tem forumu dobila informacijo za eno tekočino, ki je res učinkovita. Parkrat namažeš, in izgine. Je pa zelo močna in je res treba pazit. Letos sem nečaku mazala in nisem bila pazljiva, pa sem takoj dobila "opeklino".

Kupi se v Avstriji, Warzenmittel (zum Auftragen auf Warzen) Marquart.
Default avatar

kolegica

Zaupaj medicini in odpelji hčero na operacijo, da ti ne bo kasneje očitala. Včasih se to resnično ni operiralo, sedaj pa..bolje kot dočakati raka!
Default avatar

silvy

A iz neodstranjene bradavice, se lahko razvije rakavo obolenje?
Default avatar

tuki ena

Ma ne, ampak lahko je pa zoprno, če je na takem mestu, da se draži.
Default avatar

petrushka

nevarna postane, če se jo poškoduje, spraska ponesreči, odrgne, itd... ni za tvegat! zakaj imaš pa pomisleke glede tako preproste operacije?
Default avatar

silvy

Zato, ker mi noben še ni podal zadovoljive razlage, zakaj.
Tudi pediatrinja mi je rekla, da naj se sami odločimo, da če jo ne moti, je praktično vseeno.
Default avatar

*Ena Barbara*

čakaj, daj mi nekaj razloži: a boste to bradavico "zamrznili" z vodikom, ali mislite otroka peljat k kirurgu, da jo bo odrezal?

Moja hči je imela namreč napotnico za kirurga, ker je imela prek 20 bradavic na vsaki nogi. Ker sem se s kirurgom skregala, sem šla k dermatologinji. Vse bradavice ji je lepo "pomrznila", tiste globje pa sva še ene dvakrat prišli porihtat. Meni so takrat vsi govorili, da naj probam vse drugo, samo ne jo peljat rezat.
Default avatar

silvy

Naročene sva pri dermatologu. Kako bo odstranitev potekala nimam pojma.

Ampak še vedno nisem dobila odgovora, zakaj sploh odstraniti bradavico, ki ni moteča.
Samo zaradi kozmetičnega učinka, ali so bradavice dejansko lahko nevarne, in če so, kakšne so posledice?
Default avatar

Al1

Po mojem nevarne niso, so pa lahko nalezljive. Mogoče jih je zaradi tega bolje odstraniti. Naša jih je imela na podplatih, dermatolgnja jih je odstranila s tekočim dušikom - neboleče in hitro je konec.
Default avatar

Manca

Kljub odstranjevanju se lahko ponovijo....
Mi smo jih pustili, dokler ni bila punca sama za odstranitev, ker so jo začele motiti pri baletu.
Odstranitev pri dermatologu - neboleče. Vendar so se čez kakšno leto ponovile, pa smo jih še enkrat odstranili. Sedaj po treh letih smo spet na začetku...
Default avatar

GRETKA

Vam ni nihče povedal, da so bradavice virusne ? Da jih iz ene lahko nastane 20 ? Moji hčerki so jih zamrzovali s tekočim dušikom. Postopek je bilo potrebno ponoviti 2x in potem so izginile. Bile so majhne. Mi je pa pediatrinja povedala, da je večje bradavice bolje odstranit kirurško, ker imajo že globoke "korenine" in jih zamrzovanje težko uniči. Torej, le pojdite jo odstranit. Veliko lažje eno kot 20.
Živi in pusti živeti
Default avatar

helpp

v lekarni kupi sredstvo za dezinfekcijo rok, takega kot ga uporabljajo v bolnicah - pomaga
Default avatar

katrin

Moja hči je imela na podplatih veliko, veliko bradavic. Najprej smo jih zmzovali (najmanj 3 let, vsak mesec) nič ni pomagalo. Pojavljale so se nove in nove. Potem nas je dermatologinja, ker ni vedela kaj naj naredi poslala k dr.Aleksiču (žal nimam naslova ne tel.št), dela nekje za Bežigradom. Tudi k njemu sem hči peljala 2x, on bradavice požge in požge tudi korenine. Prej seveda okolico bradavic omrtviči z injekcijo. Napiše ti antibiotično kremo s katero mažeš dokler se to ne zaceli, ker je to živa rana, globoka. Res je boleče, ne takrat ko dela ampak če imaš to na podplatih malo težje hodiš in moraš vsak dan mazati in prevezovati (približno 14 dni-odviso koliko bradavic je žgal). Nam ni žal, da smo šli k njemu, ker sedaj nima hči več bradavic. Ne dela na koncesijo ampak samoplačniško. Plačaš 10.000 sit ali 15.000 sit, odvisno od velikosti posega.

LP
Default avatar

Jania1

Tako je, dr. Aleksić je v tem primeru edina trajna rešitev.
Ordinacijo ima na Vodovodni za Bežigradom, če katero zanima, lahko sporočim delovni čas in natančno lokacijo.
Default avatar

TinaMalina

Jaz ti svetujem, da jo pelješ. Bradavice so virusne in kot je napisala že ena od predhodnic - iz ene jih nastane xxx! Moja hči je stara 3 leta in pojma nimam kje je dobila bradavico pod kolenom. Sama sploh nisem vedela, kaj to je, dokler niso bile naenkrat 3 in zdaj, ko so jo očitno ogulile hlače pod kolenom jih je naenkrat nastalo več kot 20 in še pod drugim kolenom so se pojavile! Sva imeli takrat k sreči že napotnico in so ji odstrnili! sama sem mislila, da bodo bradavice zamrznili, ampak jih niso. Namazali so jo z neko kremo proti bolečinam in potem sva se eno uro sprehajali, no potem je pa sledila groza z odstranjevanjem z nekakšno ostro žličko, nožem, nimam pojma in jo je kar fajn bolelo! Za naslednjič vem, da jo bom peljala takoj, ko bo ena sama bradavica ali enih par, ker je potem bistveno hitreje, lažje in seveda tudi manj boleče!

Lp,
T.
Default avatar

mojca

Pfozdravljena!
Sem med.sestra v dermatol.amb. Kot so ti že povedali moji predhodniki, so bradavice virusno obolenje, in to se lahko kar precej razmnoži, potem bodo pa res problemi. Pa tudi tako je, majhno je lažje odstraniti, večje je pa kar problem.
Pa še to, zelo lahko jih dobijo tudi drugi družinski člani, npr. med tuširanjem padajo virusi na tla, potem pa jih lahko dobi kdo od vas, ki stopi nanje.
moje mnenje je to odpraviti čim prej.
Če imate napotnico za dermatologa, to pomeni, da jo ne bodo izrezali, ampak zamrznili z tekočim dušikom(- 186 stopinj C), to se naredi tako da se namoči vatirano palčko v dušik, da na bradavico in npr. šteje do deset. Če bradavica ni majhna bo potrebno postopek ponavljati na 2 - 3 tedne. To je najpogostejši način.
Default avatar

Enka

Samo v informacijo - tekoči dušik v spreju se dobi tudi v lekarni, brez recepta. Vendar mi ga je danes farmacevtka za otroka odsvetovala in mi priporočila kremo (obstaja pa še tudi tekočina), ki se jo maže na bradavico vsak dan, tako da se ta počasi posuši in odpade. Je pa malo dolgotrajno, tudi kak mesec zna trajati.

Velja pa vse, kar so ti napisale - bradavice se množijo in prenašajo na druge. Lastna izkušnja :-).