Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

telovadba z dojenčki

Default avatar
slišala sem, da obstaja poporodna telovadba z dojenčki, pa me zanima kje?
kako to sploh zgleda? so dojenčki "aktivni", hočem rečt, a mamice telovadijo z njimi (jih imajoi namesto uteži :-))) ali jih je zgolj dovoljeno prinest v telovadnico? kaj pa če dojenček (ne) spi?
lepo prosim za odgovore! moram se it nekam razmigat, pa se zdi takale telovadba uporabna, čeprav si ne predstavljam. je potrebno prinest kaj posebnega s sabo (poleg dojenčka ;-))
hvala še enkrat!
Default avatar
Tukaj še ena kandidatka...
Bom vesela vsake info!

Lp,

Renata
Default avatar
V Palesti na Vrhovcih ob sredah ob 10. in 11.30 uri. Dojenčka lahko prineseš npr. v lupinici, če je še tako majhen, lahko je na tleh na kakšni brisači in armaflexu, lahko se plazi... Telovadi pa se tako, da dokler je otrok priden ga pustiš (če želiš), ko pa sitnari pa ga imaš za utež. Veliko več narediš zase, če je otrok v lupinici. Otroka lahko podojiš, če je treba. V glavnem lahko počneš kar želiš pa te ne bo nihče čudno gledal.
Sicer je pa prvič zastonj, da vidiš kako je, če ti ustreza. Je tudi super voditeljica Barbara, ki ima tudi sama otroka in točno ve katere vaje je potrebno delati, da bomo "nekoč" spet kot pred nosečnostjo!?
Default avatar
kje pa je ta palesta?
Default avatar
Palestra....

Mi hodimo pa na Zaloško k Andreji - fitness center bifit. Dela se z otročki, tako da gleda njihov razvoj, prijemi, načini gibanja, da ne pride do problemov pred hojo... plazenje, plezanje, padanje...

Ko otročki spijo, pa so nam na razpolago fitness naprave, vaje na tleh...

Sicer zdaj nekaj casa nisem bila, ker sem ze v sluzbi, pa malcek je bolan, ampak lahko poklices 041-684-117 Andrejo in vprasas kar te zanima... Prijazna punca je:)

Tanja
Default avatar
Prav za mamice je v Fit&Fun v zgradbi POP TV. Dojenčki so zrave, če so nemirni, se jih vzame v naročje in se z njimi telovadi, dugače pa dojenčki spijo ali opazujejo. V dvorani se lahko dojenčka tudi podoji. Lahko se odločiš za varianto 1x tedensko ali 2x tedensko, ki je malo cenejša. Prva dva obiska sta brezplačna, da lahko sploh ugotoviš, če ti tak način vadbe ustreza. Jaz sem hodila par mesecev in sem bila zadovoljna, sedaj pa sem prešla nazaj na navaden TNZ.

LP Maja
Default avatar
me2 hodiva pa k Mojci K. na ZGN na Vojkovo ob sredah od 17.30-18.30
Obe sva zelo zadovoljni! Jaz se kot 1. sprostim, raztegnem, naberem nove energije in krepim mišice - tiste, ki jih sedaj po porodu še kako rabim!
Pikica zraven uživa, včasih spi, včasih gleda in se smeji, drugače pa potelovadi z menoj in na koncu še jaz z njo! Jih razvijemo in potelovadimo, jih zmasiramo, se žogamo,... drugače je pa fino, ker poklepetamo in se lotimo tudi kakšnih zanimivih tem, dobrih nasvetov pa ne manjka!
Skratka, če bi se rada "znorela" - to ni to, če bi si pa rada nabrala novih moči - tako in drugače, potem pa lepo vabljena med nas! Smo majhna skupinica!

lp

Dammy

p.s.: če te zanima, pokliči Mojco 041338555
Default avatar
palestra je na vrhovcih, iz ceste na vrhovce zaviješ desno ( če prihajaš iz mesta) - je označeno s tablo in potem do konca slepe ulice.
telovadba je res super, barbara pa sploh. prvič lahko prideš zastonj pogledat in telovadit, nato pa stane 8 obiskov 14.000 sit. midva s sinom sva hodila celo zimo, sedaj pa moram žal v službo...
veliko užitkov pri razmigavanju!! lp petra

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic