Starševski čvek

Genitalne bradavice?

Default avatar
Pozdravljeni!
Pred kakima dvema tednoma sem v območju genitalij prvič zapazila nekakšen izrastek, ki ni bolel in ne srbel ... pač je samo tam je bil. Zadevo sem si seveda spraskala ... In sedaj sem opazila, da se mi je zadeva ponovila. In sicer v predelu presredka, na strani bližje nožnici. Izgleda pa zelo malo, kot da bi šlo za mozoljček. V bistvu se opazi ker je koža hrapava. Ena bunkica je bila malo večja, pa sem jo odtrgala. Na videz je kot tak bolj trd mozoljček, ne boli, ne srbi ... Ker sem malo brskala po internetu, me zanima, ali je mogoče, da gre za genitalne bradavice? Mogoče kaj drugega? Kako to zdraviti?

Hvala!
Default avatar
Kaj niso genitalne bradavice spolno nalezljiva bolezen? Preveri še pri partnerju?
Default avatar
Nič mi ni omenil, da bi ga kaj motilo, bom pa ga vprašala? Čeprav upam, da to ni to! Me pa zanima, kako se to zdravi, kako sploh zgledajo ...
Default avatar
Ji je imela kolegica, morala je it to odstranit v bolnišnico, kako točno so ji odstranili, nevem, je pa ostala hospitalizirana vsaj dan ali dva in je bilo še potem kak teden baje kar hudo, ko se stvar zdravi.
Res je tudi, da jih je dobila po kratkem, a zelo pestrem in aktivnem obdobju spolnega življenja.
Default avatar
Jaz imam stalnega partnerja že 2 leti. Brala sem tudi, da bi jih lahko dobil tudi na wc, bazeni ... srčno upam, da to ni to ...
Default avatar
Aja, upam, da čimprej planiraš obisk pri ginekologu?
Default avatar
ponavadi jih odstrani kar ginekolog. izgleda pa tako, da jih zamrzne in po nekaj dneh odpadejo. virus ostane v telesu in bradavice se lahko zopet pojavijo. povzročajo pa raka materničnega vratu.

LP, s.
Default avatar
JAz sem jih enkrat dobila poleti ko sploh nisem imela spolnih odnosov. mogoče res od bazena ali kakšnih wc (čeprav se nikoli dol ne usedem?)
Default avatar
Kar se tiče wc-jev, sem tudi jaz totalni perfekcionist ... še vodo potegnem s papirjem, kluko primem s papirjem ... Zanima me, ali naj pod nujno šibam do ginekologa, ali pa je to stvar, ki lahko počaka do naslednjega obiska ...
Default avatar
nesrečna, jaz bi šla TAKOJ!
Default avatar
tako nujno in nevarno že ni. če nimaš pregleda šele čez kako leto, bi jaz počakala do pregleda.
Default avatar
Genitalne bradavice povzroča HPV. Humana papilon virus (ali nekaj podobnega). Vsi tipi HPV pa niso isti. In nekateri so bolj rakotvorni, nekateri pa ne.

Kdor nosi v sebi HPV se mu lahko pojavijo bradavice. Nekateri imajo notranje in jih ne vidijo.

Zdravljenje genitalnih bradavic je ponavadi manj uspešno (predel je vlažen in zato se kljub zdravljenju istočasno pojavijo nove). Sicer pa jih odstranjujejo z zmrzovanjem, električno zanko in laserjem (?).

Jaz sem imela eno, ki se mi je pojavila v nosečnosti, a je po porodu izginila.
Imam pa pogoste slabe PAP brise (ponavadi tip II). Tako, da zgleda obstaja povezava.

LP Sloncek
''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''
Default avatar
Sej zato me zanima ... boli me ne, srbi me ne, edin na otip je nekak hrapavo, pa sem pogledala in vidla 2 mali pikici, kot kak tisti podkožni mozolk, ki malo dozori. Ko sem odtrgala, spraskala, je malo tekla kri in zadeva je izginila. Pap test sem delala pred kratkim, pa je bil negativen oz. PAP I, kar pomeni, da je vse ok. Tudi drugače nimam popolnoma nobenih ginekoloških težav, stara sem 28 let, otrok še nimam.
Me pa malo skrbi, da se ne bo zadeva razširila, pa naredila celega hudiča tam spodaj.
Bom še malo počakala, da vidim tok razvijanja in srčno upala, da to res niso kake bradavice. Da imam virus (če ne dela kaj hujšega) me niti ne moti toliko ... imam že itak zelo aktivni virus herpesa (ampak ne genitalnega!!!).
Default avatar
Meni se tudi tu in tam (na pol leta?) kakšen mozoljcek (tak kot si opisala)tam naredi, pa se mi to ne zdi nič strašnega. Zakaj pa ne bi imel mozoljčkov še tam doli? Po mojem bradavic ne moreš kar "stisniti".
Default avatar
Sej nisem stisnila, ampak sem odtrgala, spraskala, v rokah pa mi je ostala dokaj trda bunkica. Čeprav tudi meni se zdi, da bradavice nekak ne moreš odtrgat in imeti mir pred njo. ... no, ker sem na google picture vtipka papilom virus in videla šokantne slikice, sem raje kar poklicala ginekologinjo oz. njeno med. sestro ... je rekla, da je lahko karkoli ... od mozoljčka, kakega vnetja, lahko tudi za bradavico, in da naj pridem, pa da vidimo. Glede na to, da me je hotela že kar tale teden vzeti, pomeni, da gre za resno zadevo, ali pa imam odlično ginekologinjo :-)

Navijam za mozoljček!!!!
Default avatar
To je genitalni herpes, ki se hitro širi s spolnimi odnosi. Kdo je bil "lump" pri vas???
Default avatar
....mal heca, no........:))))))))
Default avatar
Ma kaj si zagnala takšno šaro. Imaš pač bradavico. Prepričana sem, da ne genitalno, niti virusno.

Men so se lani tudi naredili takšni mini izrastki na vratu, celo po dekolteju, pa sem enako spraskala oz odščipnila kot ti. Potem sem šla k dermatologu in mi je rekla, da se lahko takšna mini bradavica, ki celo grdo štrli od podlage - pojavi kjerkoli na telesu, tudi med genitalijami. Ni nič nevarnega, nič nalezljivega, samo ne zgleda prav simpatično.
Je rekla, da je bolj kozmetični popravek kot zdravniško delo.

Pa mi jih je par zamrznila, potem je bil pa "hudič". Čez kakšen dan je kakšen dan kar fino bolelo, potem je ostal temnejši madež in zdaj leto po zamrzevanju nimam nikjer več nobene. Bilo je še več manjših zaselkov, pa je vse izginilo.

Mislim, da se bo enako zgodilo pri tebi.