Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Zima je, mar ne?

Default avatar

deka

Že od jutra poslušam Val 202. Non stop obvestila o razmerah na cestah, o motnjah z elek. energijo, na telefonski zvezah,... Še nobene besede pa o tem, kako je prijetno z nosom na šipi gledati prelepo naravo. O tem, kako paše kuhano vino na tak dan. O tem, kako prijetno je delati angelčke v snegu. O tem, kako prijetno se je skupaj z otroci stiskati pod odejo in brati Piko Nogavičko. O tem, kako prijetno je pacati krofe skupaj z otroci (tisti, ki jih je v drobnih ročicah oblikovala še ne dveletnica, so tako zanimivih oblik:O))))
Saj je vendar februar. Zima se konča, se mi zdi, šele proti koncu marca. Pa vsepovsod samo jamranje, pritoževanje. Nekateri niso nikoli zadovoljni. Ja, pa sem tudi jaz morala vstat ob petih, da sem skidala sneg do ceste (dobrih 50 metrov). To pač sodi zraven.
Tako lep dan je danes. Ne zapravite ga. Naj vaši dragi ne poslušajo brundanja zaradi ledu pred vhodom, pa zaradi gneče na cesti.
deka
Default avatar

Žoži

Res je prelepo.
Drevesa, grmovje, snežna belina brez Ariela, Vanisha ipd:)

Tudi ti uživaj ta vilinski dan.

Lp
Default avatar

keberček

he he he, si me pa nasmejala. Ja, snežna belina brez Ariela in Vanisha... In meni je tudi takooo lepo. Komaj čakam, da greva z lumpkom popoldne malo ven zganjati norčije... Mmmmmmmmmmmmmmmm...
Default avatar

TinkaraC*

naše bele breze so se upognile do tal, tako veliko snega je na njih, z možem sva reševala mala drevesca od 5 zjutraj. Snega je toliko, da smo mačke dali ven (skozi okno, smo v pritličju), pa so samo nemočno mijavkali v snegu, ker niso videli ven :), seveda so zdaj noter, a ne, ni da bi Muri in Maca zmrznila :)))
Tudi meni je taaaaako lepo, prava pravljica.
T.
Default avatar

tajčaa

Moja misel zjutraj pa je bila, da je res škoda, da se je dvoje velikih radosti nakopičilo na isti dan. PUST IN SNEG- otroci bodo imeli res veliko dela.

Mi smo se že dogovorili, da gremo po kosilu delat angelčke v sneg, pa snežak bo tudi verjetno nastal.

Povem vam na uho: MAMA KOMAJ ČAKA!
Default avatar

polonaS

Če želite, vam zastonj pošljem nekaj ton burje tle z Goriške - tudi z Door-to-door, da pride bolj hitro :-)). Je imamo v izobilju :-(( In čisto na rahlo vsakih 20 minut pade ena snežinka. Idila :-))

Uživajte.

PS. Če peljem moje dečve ven, mi jih odnese :-))
Default avatar

deka

Polona, jih moraš malo poredit, pa bosta varni pred burjo:o))))))) Pri nas -NM pa zdajle spet kar luštno pada, sicer bolj redko, ampak tako cortkano.
Me veseli, da še kdo v tem vremenu vidi tudi kaj lepega. Sicer imam pa na roki žulje. Kar naj še sneži, da si roke utrdim do pomladi, ko bo treba na vrtu začet z delom.
deka
Default avatar

prekmurka

Ja pa kje imate to toliko snega? Pri nas v Prekmurju ga nimamo čisto nič. Pa bi ga še nekaj časa tudi radi imeli. Lep nesnežni pozdrav
Default avatar

tonka

Punce živijo,
prav vesela sem da sem prebrala vaše uživanje...Zaenkrat še tudi sama tišim nos na šipo ampak počasi bom odpeketala do trgovine, pa potem na kakšen sprehod popoldan pa, ko prideta domov otroka pa hajd na sneg.Res je potrebno uživati v tem hipu, kajti mogoče bo že jutri ta pravljična belina postal nazgravžna siva mokra plundra....

Uživajmo, drage dame in vaši najdražji!!!!
Default avatar

Asru

Midva sva se ravnokar vrnila s kratkega sprehoda. Mama kapo na glavo, tamalčku prevleko čez voziček, pa neskončni belini naproti. Na vseh koncih ljudje kidajo (pred bloki vmes prijateljsko kramljajo-no, večinoma se res pritožujejo čez kidanje, a vsaj složni so :))). No, žal pa je tamalega popadla lakota in nisva mogla prav dolgo pohajkovati. Sicer pa se bomo v sneg podali še popoldan, ko pride od varuške še hčerka in - bobkanje, kepanje, anglečki... juhu!!!
Default avatar

kaja

Jaz bi pa popoldne tako rada kidala pred blokom, pa bodo že vse penzionisti postorili. Upam, da bodo kaj pustili zame.Pa še hčera tako uživa, če lahko ona pomaga s svojo lopato.
Default avatar

Skr bna

Jaz ti ga takoj odstopim, samo povej, kam pošljem :))

No, z vsemi zimski radostmi sem se seznanila včeraj zvečer, ko sem za pot, ki jo običajno prevozim v 45 min, potrebovala 2 uri in 20 min. Avtocesta Ljubljana - Peračica ledena ko šus, na 4 cm ledu pa še 20 cm snega. Pluga nobenega, solil ali posipal tudi ni nobeden, najraje bi tistega v hišici na cestnini zadavila, ko me je obril še za 360 SIT! In je zima sredi februarja spet presenetila zimsko službo! Vozne razmere so bile res obupne, še slabše pa je bilo po koncu avtoceste, ko so po magistralki mimo Radovljice in Lesc na cesto nasuli dobesedno šoder in smo spet vozili 40 (toliko smo uspeli spacat skupaj na AC), da nismo drug drugemo popolnoma potolkli avtov. K sreči smo imeli pred sabo en kamijon in enkrat za spremembo tudi audijašem mercedesom niti na rob pameti ni padlo, da bi šli prehitevat. Smo pustili kamionček, da nam je oral ledino in se vozili 40 ter občudovali zimsko idilo.

Verjamem pa, da se vsem tistim, ki jim ni treba na cesto, zdi tale sneg pravi božji dar. Naš tamal je samo pripomnil "zeba" (mraz) in "kaka" (kak, fuj) in se na pragu obrnil ter odhlačal nazaj na toplo. Mu ne zamerim, še vedno mu malo curlja iz nosa.

Vsem uživantkam pa obilo užitkov :)))
Default avatar

emeta

Joj, malo jih pa le pelji na zrak. Gotovo se bo našel kakšen ponudnik svinca za obtežitev!

Sem pa kar malo fouš vsem, ki imate sneg. V okolici MB ga je le za barvo :(

Eeeeeeeeeeee, veste kaj privoščim vam sve snežne užitke!

LP M.
Default avatar

TinkaraC*

Dalenjska, dalenjska, moje drago rodno Prekmurje pa spet ostaja brez, ali kaj?
Vam ne zavidam, bo spet suša poleti :(
T.
Default avatar

majav

Ja, konec koncev bi pa lahko gledali malo bolj pozitivno. Se bom spomnila na tole pisanje, ko bom spravljala avto s parkirišča in upala, da mi bo uspelo, da ne zamudim vrtca. :-)))
Kuhano vino je pa odlična ideja. Takoj, ko pride najdražji domov, si bova privoščila lonček ali dva.
******************************************

Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.
Default avatar

Svea

Jej, kako vas je lepo brat...da imate tudi pri vas sneg..:))) Pri nas tudi...spet, se nekaj dodatka. Sem se letos ze kar posteno nalopatala, pa vem, da zime se ni konec, ceprav se ptici ze lepo oglasajo, pa dnevi so svetlejsi. Je pa zelo zelo lepo it naokoli v tej belini, ko se vse blesci, pa ko je soncek, pa cist modro nebo. Pa kaj, ce mal zapiha (jaz scrkljana Lublancanka imam vak veterc ze za burjo:)), saj so kape, pa rokavice, pa dobre jakne...pa mali v pajacu in v bobu zadekan, da se vidijo sam nasmejane ucke in zmrznjen nosek...pa potem pridet domov rdeca licka pogret..mmm...
Se mi grozno lusta po krofih...:))
Lep snezni dan...
Aja, glede cest: a ni vcasih "lepo" mal pocasneje vozit, pa si mal bolj natancno ogledat okolico...za spremembo...:) Hja, seveda, ce se ti ravno ne mudi v porodnisnico al kaj podobnega...hehehe.... Saj bo...
Default avatar

deka

Tina, zakaj praviš, da bo spet suša? A mogoče kateri od pregovorov pravi tako? Vrt bomo letos premaknili bliže štirni, da ne bo predaleč voda za nosit.
Svea, mislim prav, da ti ne živiš v premeru 200 km od Ljubljane? Pa ne vem, zakaj imam tak občutek. Najbrž sem že kdaj zasledila, kje je tvoj dom.
deka
Default avatar

Svea

:))) Priblizno 2000km stran...Lp! S.
Default avatar

MAMI

Joj, deka hvala bogu da še nekje obstaja nekdo ki misli podobno kot jaz. A ne kakoje lepo, saj vendar paše k tem letnem času. Ceste bodo očistili, pred hišami se bomo sami malo pomatrali, otroci pa tako uživajo ko delajo snežene može in se mečejo po snegu....

Lep dan še naprej
Default avatar

Jagodaa°

ja spet sneg. Jaz pa med štiri stenami, je pa varuška poročala, da je mali že ob 8,30 prinesel škornje in zahteval, da gre ven!
Menda je ril in norel ko štirje in so ga komaj uspavali.

Komaj čakam, da pridem domov in da se greva malo "maužat"

LP
J.

ps. 2000m2 kidanja bom pa uživala kasneje

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic