Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hoteli-prihodi v sredo

Default avatar

lepoa

mi morda zna kdo svetovat kateri hoteli na hrvaškem imajo prihode tudi ob sredah in bi jih blo mogoče dobiti za drug teden?

kakršen koli nasvet mi bo prišel prav.
Default avatar

ena

Če imajo prosto, lahko prideš katerikoli dan. Drugače pa to izveš na agenciji, ki ti ureja termin.
Default avatar

-štajerka

TAko je, če je prosto, lahko prideš kadarkoli. Vendar ne preko agencije, raje sami rezervirajte - bo ceneje in z manj komplikacij - agencija trži svoje programe, ki se praviloma začnejo v soboto, ponekod v četrtek, da bi šli preko teh okvirjev, hmmm, ne vem, meni ni uspelo, tako da raje sama rezerviram.
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

vodič

To, da je ceneje, če sam rezerviraš 1000% ne bo držalo, ampak je ravno obratno.Agencije dobivajo provizije od hotelske cene in ne dodajajo svoje provizije na njihovo ceno.
Če pa imajo alotmanski zakup, potem je cena praviloma nižja od hotelske. Ne širiti neresnic po forumih!!!

Menjava v sredo ali četrtek,..hhhhmmm težko bo, posebej še v visoki sezoni!
Default avatar

-štajerka

Saj zato pa si ti tukaj, da me popraviš :)))

Ko sem šla v Španijo preko agencije (leta nazaj, ko sem že potovala na ta način), sem videla, da je bila cena hotela za en teden tam 20 tisoč nižja, kot sem jo jaz plačala in ker sva šla za dva tedna dva, je bila razlika precejšnja... Pa nisva imela zato nobenih drugih uslug zraven, ki jih ne bi imela, če bi šla sama.
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

-štajerka

že = še (nimam narisanih šumnikov in sičnikov na tipkovnici, pa tipkam malo na pamet)
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

vodič

Seveda se lahko izjemoma zgodi tudi kaj takega, ampak res izjemoma. Če pa bi to bilo pravilo, bi se sesul ves sistem na katerem bazirajo tur. agencije.

lp
Default avatar

-štajerka

V današnji dobi interneta, kjer lahko iščeš informacije in opraviš rezervacije res na zelo enostaven način, je vedno več takšnih, ki potujejo v lastni režiji. Morda tega agencije še niso opazile, ker je hkrati tudi vedno več ljudi, ki potuje. Po drugi strani pa je zagotovo velik delež takih, ki pač želijo (zaradi varnosti in udobja), da jim vse organizira agencija. In zaradi takih, se sistem, na katerem bazirajo, še lep čas verjetno ne bo sesul. Struktura gostov, ki letujejo/potujejo preko agencije, pa se je po mojem mnenju v zadnjih desetih letih zelo spremenila.
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

vodič

Deloma drži, kar si napisala, treba pa je omeniti še eno "malenkost".Če potuješ v lastni režiji vso odgovornost prevzemaš nase( organizacijsko finančno,...).Pomeni, da ni reklamacij, težko plačaš na obroke, ne moreš uveljavljati rizika odpovedi potovanja,.....!!
To ni reklama za agencije, ampak tako pač je!

Npr.da si rezerviraš hotel na nekem grškem otočku, prideš tja, pa nimaš prostora v hotelu, ker so prebukirani in so namesto tebe raje vzeli par gostov velike nemške,italijanske agencije,......!!
Plačala si pa že! Kaj boš storila??
Default avatar

-štajerka

Dragi moj, v vsem tem času, kar potujem v lastni režiji, se mi to še ni zgodilo!!!

Zgodilo pa se mi je kar nekaj neprijetnosti, ko sem potovala z agencijo. Eno sem opisala zgoraj, druga pa je naslednja: v celoti sva naprej plačala nastanitev v sobi s klimo, balkonom in pogledom na morje, dobila pa sva MANDARDNO sobo BREZ klime in BREZ balkona. Pa to še ne bi bilo tako šokantno, če ne bi hrvaška agencija naše OPOZORILA, da sobe, kot sva jo rezervirala NIMAJO in če bo ustrezala takšna, kot sem jo navedla, naša pa jim je v odgovor napisala: PRIMLJENO, PRIHVAČENO, OK, nama pa seveda tega ni sporočila (to so vedeli, preden sva plačala, pravzaprav dan po tistem, ko sva zadevo rezervirala v agenciji) in nama zaračunala polno ceno.

Če potuješ v lastni režiji NIKOLI NE PLAČAŠ VNAPREJ V CELOTI (vsaj jaz ne) - plačaš ali NIČ ali pa le nekaj odstotkov - vsekakor manj, kot je zavarovanje rizika odpovedi. Če imaš kakšno reklamacijo pač greš dalje. In tako ne rabiš nobenega rizika odpovedi potovanja....

Sicer pa sem jaz po srcu popotnik in mi tak način, kot ga ponujajo agencije pač ne ustreza. Take nepredvidene situacije pač dalo pravi čar potovanju.

Pa še to: v zgornjem primeru sva po telefonskem pogovoru z našo agencijo rekla: "hvala, nikoli več nasvidenje" in pač šla dalje klub temu, da je bilo vse plačano.
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

vodič

Ah, zdaj pa že govoriš neumnosti, tako, da se mi ne da več polemizirat s teboj/ plačaš nič ali nekaj odstotkov,.......!!
Ma, ja in potem svizec zavije čokolado!!

V vednost/ riziko odpovedi potovanja je med 3,5 - 5 %!! Prav zanima me kateri hotel bo sprejel manj kot 20 - 30 % ob potrditvi rezervacije??!!

Jaz govorim o dopustih in ne o backpackerjih, kot si ti! Ti govoriš iz svojih osebnih izkušenj, jaz pa o statistiki, analizah in 20-letnih izkušnjah!!
Torej po tvoje družina z dvema otrokoma rezervira 2 sobi, plača nič ali manj kot 5 % in ko pride tja, če ji ni všeč, gre naprej,......??????!!!!
V sredo 19.07 sem naredil rezervacijo za svojo družino za hotel v tujini. Aranžma stane 1470 EUR. Do petka 21.06 sem moral poravnati 300 EUR akontacije ( kar je 20 %) in s tem potrdil rezervacijo. Če ne bi plačal ,ne bi imel potrjenega hotela.
Torej ne govori neumnosti in ne zavaja ljudi,če ne poznaš dejstev.Če si ti osebno imela slabo izkušnjo,je to seveda žalostno, vendar ne posplošuj stvari.

Zaključujem to debato, ker vidiš zgolj sebe, jaz pa gledam malo širše!!
Default avatar

vodič

Štajerka, pošiljam ti še omenjeno rezervacijo in preberi si kaj piše o plačilu akontacije in pošiljanju potrdila o plačilu!!!Spoštovani/a,
V zvezi z Vašim vprašanjem Vam lahko ponudimo bivanje v:
Omenjeni izracun cen je zgolj informativen. Koncni izracun izvedenih storitev se opravi na recepciji.
DDV in turisticna taksa sta vkljuceni v ceni.
V Sol Umagu Vas pricekujejo:
Wellness Centre Istrian Relax Village z rimsko, finsko in istrsko bio-savno, whirlpooli, Modro špiljo, sprostitvenim
prostorom, masažami, personaliziranimi lepotnimi tretmaji.
Notranji bazen, fitness, show cooking, trim steza, tenis.


V casu Vašeg bivanja Vam ponujamo tudi:
15.04.06 - 15.09.06 Dnevni i vecernji programi aktivnosti za djecu i odrasle
POSEBNA PONUDA:
Wellness Istrian Relax Village (savne, whirpooli, prostori za sprostitev, bazen, fitness) za 2 uri dnevno in 20,00 Evrov po osebi.
www.istraturist.hr


Nacin placevanja:
Akontacijo v višini 300 EUR je potrebno vplacati do 21.07.2006.
Korisnik: ISTRATURIST D.D.
Številka koristnikova racuna HR9523600001101213858
Koristnikov racun otprt:
- Ime: ZAGREBACKA BANKA D.D.
- SWIFT CODE: ZABA HR2X
Namen: Hotel "Umag", Nr. 5758/2006
Korespondencna banka:
- Ime: NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D.
- SWIFT BIC: LJBASI2X
Bancne stroške placa pošiljalec. Prosimo Vas, da nam takoj po placilu pošljete kopijo potrdila o vplacilu.
Placate lahko tudi s kreditno kartico. V tem primeru je treba poslati podatke (ime in priimek, naslov, vrsta kreditne kartice,
številka kartice in datum veljavnosti).
Ostanek boste poravnali direktno na recepciji. Rezervacija je dokoncna po vplacilu akontacije.
V primeru storna rezervacije in povracila vplacane akontacije, ta bo zmanjšana za znesek bancnih stroškov.
Vašo kreditno kartico lahko sprejmemo tudi kot garancijo za rezervacijo. V primeru nepravocasne odpovedi (znotraj 7 dni od
napovedanega prihoda) ali "no-show"-a, pridržujemo si pravico do zaracunavanja stroškov.
Ce Vam naša ponudba odgovarja, Vas prosimo, da nam cim prej odgovorite, najkasneje pa do 21.07.2006.
Vkolikor do navedenega datuma ne bomo dobili Vašega odgovora, bo ta ponudba avtomaticno razveljavljena.
DODATNA OBVESTILA:
Žal Vam ne moremo potrditi tocne številke sobe/APP. Ce bo le mogoce, bomo upoštevali Vašo željo.
Domace živali niso dovoljene v hotelih. Check in - check out : 12.00 - 10.00 h.
Zahvaljujemo se Vam za Vaše povpraševanje in Vas lepo pozdravljamo.
UMAG, 19.07.2006. 16:20:39
Jadranka Draca
Tel: +385/ 52/ 719100
Fax: +385/ 52/ 719999
[email protected]
Veselimo se Vašega prihoda v Umag!
Default avatar

-štajerka

Dragi moj, zakaj pa me zdaj žališ? Če imaš ti toliko let izkušenj z na eni strani pulta, jih imam jaz na drugi.

Nisem backpacker, karkoli bi že naj to pomenilo (NE potujem z nahrbtnikom in vlakom ter NE spim po najcenejših hotelih).

Na dopust gremo tako da:

1. nič ne rezerviramo in vedno ter povsod brez problema dobimo nastanitev (v glavnem pa ne potujemo pa od 1. do 15. avgusta, čeprav smo tudi v tem terminu že potovali, sedaj pa nam gneča vsepovsod (kot marsikomu drugemu) več ne ustreza). Če nam dotični hotel ne ustreza pač gremo naprej. Hoteli in ostale namestitve izven tega termina NISO 100% zasedene (in tudi v tem terminu marsikje ne). Še 1x: nikjer (ne v Španiji, Hrvaški, Italiji, Franciji, Nizozemski, Nemčiji, Belgiji....) ni bilo problemov najti hotel/apartma, ki ti ustreza. Kmečka logika ti pove, da v tem primeru ne rabiš nič plačat vnaprej in ni rizika odpovedi. Če ti hotel ne ustreza, ko potuješ z agencijo, si kljub vsemu obsojen nanj.

2. če pa si res tak ziheraš, da ne upaš na tak način na dopust, pač rezerviraš, recimo preko: in plačaš ob rezervaciji nekaj evrov, ostalo v hotelu, če odpoveš vsaj 2 dni prej plačaš samo 15 eurov. Lani smo šli na tak način v Rimini&Mirabilandijo - vse razen nekaj eurov smo plačali tam ob koncu dopusta!!!

In še to: ne potujejo samo družine z malimi otroci, potujejo tudi mladi brez otrok, pari brez otrok, družine z odraslimi otroci, upokojenci...

Vedno dopuščam drugačno mnenje, zakaj ti meni ne mojega? Zakaj torej ti vidiš samo sebe in svoje stranke?
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

Katjuša

Joj, si zgrešil. Pa saj ti je odgovorila, da ona nikoli ne rezervira. Če ne rezerviraš, ne vem, zakaj bi plačeval vnaprej. Pač prideš na lice mesta, vprašaš, imate frej in ko greš, plačaš. Česa točno ti ne razumeš? Hoteli imajo tudi prehodne turiste, ne samo tistih, ki bukirajo teden ali dva. Halo?!

Štajerka, večina nas ve, kaj si hotela povedat. Ampak ker sem lenuh, sem se letos prvič prepustila v udobje agencije. Upam, da mi ne bo žal.
Poznam pa izkušnje letovalcev v Grčiji, ki so celoten dopust organizirali sami. Izjemno in bistveno ceneje kot prek agencije. Potrebuješ pa čas in malce živcev. Toda rezultat je fantastičen.
Ravno zaradi ziherašev pa še vedno potrebujemo agencije. Ko sem potovala sama, sem bila absolutno backpacker (čeprav iz ust vodiča zveni žaljivo - jasno, ker od mene nima profita), z dvema otrokoma je pa malo drugače.
Default avatar

špelca1

NO RESERVATION FEE, NO CANCELLATION FEE, NO PAYMENT IN ADVANCE:Mislim, da plačaš ob rezervaciji le 50 eur, če se ne motim.