Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Driska

Default avatar

RS

Pozdravljeni!
Naša dveletnica je včeraj 10 kakala, na začetku nekajkrat normalno potem pa čisto po malo tudi penasto.Raspoložena je, vročine nima ,apetit tudi ima ,skratka ne deluje mi bolna.Je pa danes tudi penasto kakala.
Kaj mislite je lahko narobe?
LP Renata
Default avatar

Roma

Mogoče kakšen črevesni virus.Daj ji kakšno suho borovnico,čaj hibiskus..Mojemu je takoj pomagalo,dan dva.Če ne bo bolje pokliči vašo pediatrinjo.
Default avatar

breskvica

Pri nas (8 mesečnica) to traja že kake 3 tedne. No, je že skoraj dobro, ni pa še povsem. Le še po mlečnih izdelkih kaka zelo na meji med drisko in mehkim blatom. Pediater je rekel, naj le pazim, da ne bi dehidrirala.
Default avatar

Sendi

V lekarni kupi Linex kapsule. So na naravni bazi in pomagajo črevesju vspostaviti nazaj normalno klimo. Dobijo se brez recepta. Pri nas doma so obvezne. Če otrok ne more pogoltniti kapsule, jo previdno razpri in stresi vsebino na žličko in dodaj malo poljubne tekočine. Naš dveletnik tudi dostikrat prinese drisko iz vrtca... Linex pomagajo takoj. Če je hudo, mu stresem na žličko kar dve kapsuli in driska izgine. Če pa bi se pogosto pojavljala ali je nebi hotelo biti konec, pa je potreben pregled pri zdravniku, da ni kakšen (rota)virus...

Lep pozdrav!