Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

SPOLNOST V ZAKONU

Default avatar

MIKC

VEČKRAT PREBIRAM POSTE KAKO EDEN OD PARTNERJEV POTOŽI O USIHAJOČI SPOLNOSTI PO NPR. 10 ALI 15 LET ZAKONA.

V glavnem so to standardni vzorci in mislim tudi iz lastnih izkušenj, da je tako pač v večini primerov. Iz tega razloga izvirajo vse tegobe in težave današnjih zakonov:

- kregarija
- alkoholizem
- depresija
- varanje
- pretepi
- ločitve
- in celo umori

Pa vendarle je nagon po sklenitvi trajne zveze močnejši in ljudje se prav nič ne naučimo iz že stokrat povedanega ali videnega.

Menim, da je še huje zato, ker se partnerja drug drugega ne naveličata ob istem času ampak so moški tisti ki to občutijo najprej, ženske pa malo kasneje ker so bolj materinsko in čustveno vezane na otroke.

In kaj sedaj?

Varati?? ni na mestu!
Se vdati v alkohol ... Še slabše!!
Prisiljevati ženo v spolne odnose ... najslabše!!

Da ostalega niti ne omenjam!

Menim ,da je še najboljša pogruntavščina izmenjava partnerjev - swinger klubi ali pač čisto interne zabave med pari. Samo kaj ko so slovenska dekleta bila vzgajana v patriarhalnem vzdušju( to dam Ruglju prav) in so v večini spolno zavrta( sramežljiva, ne doživlajajo orgazmov ... )

Tudi sam sem se z svojo pogovarjal o tem pa nič! Pravi to pa že ne ....
Ali se bo kdo spomnil kakšne boljše ideje?..... zakaj ženske bolj ne apelirajo na to in svojim gospodom one predlagajo kaj tagega?Zakaj se ne prebudite in uvidite da je prav zaradi spolnosti propadajo zakoni??

Kdaj nam bo to izpuhtelo iz glav da swinger klubi niso nekaj pokvarjenega, izprijenega in perverznega??( namreč tudi sam imam te predsodke)

Zkaj po vseh forumih, oglasih in ostalih medijih prav moški oglasujejo željo po sexu, poročeni ali pa neporočeni ? Prepričan sem da je isto ali pa še večje število žensk ki ravno tako niso zadovoljne v spolnosti pa vseeno molčijo in se dajo presneto prosit!

Imam idejo in rešitev,ki jo ne bom razkril tu pač pa posameznikom ki se bodo oglasili na mail.

REŠIMO,KAR SE REŠITI DA.
Default avatar

nada

Se popolnoma strinjam, da je vztrajanje pri vezi moški-ženska od poroke do smrti nenaravna in proti pravilom vseh naravnih zakonov. Menda v živalskem svetu obstaja le ena vrsta živali, ki živi na tak način.
Vendar sem bila tudi jaz vzgojena tako, tako vzgajam tudi moje otroke. In pač mislim, da smo ljudje zaenkrat najvišja razvita bitja, zakaj torej ne bi uspelo nekaj kar ostalim bitjem ne uspeva?
Sem stara 33 let in še vedno verjamem, da je veza možna, če sta partnerja prava in včasih je že dovolj le če prisluhnemo svojemu partnerju.
Ali je lahko kaj lepšega, kot da bom čez 30 let še vedno z istim partnerjem in ko bova nezmožna spolnega življenja, nama bo ostal še vedno pogovor in deljenje najinih spominov brez varanja, menjavanja partnerjev, morebitnih spolnih bolezni.....?
Default avatar

Mandarina

Torej: v resnih (beri: dolgorocnih, trajnih) vezah obstajajo tri vrste sexa-
stanovanjski, prostorski in sobni.

1. faza - stanovanjski sex- traja 1-2 leti.
sexas povsod in vedno. seksas· v postelji, na kavcu, stolu, na mizi, pod
mizo, na tleh, na pralnem stroju (ob centrifugi...:))) ob vseh mogocih urah,
v vseh pozah in po celem stanovanju (in
sirse....)

2. faza - prostorski sex - od 3 - 7 let veze.
sex je omejen na en prostor. vedno v postelji, vedno v spalnici, vedno ena
in ista rutina, vedno zvecer... skratka, stvar postane rahlo
enolicna- prostorski seks!

3. faza - sobni sex - od 7+ (v dolocenih primerih do te faze lahko pride
trudi prej!!!) zadnja stopnja v razvoju spolnega zivljenja med partnerjema
pa izgleda približno takole: slucajno gresta eden mimo drugega, ko se
srecata na sredini sobe, se pogledata v oci in si mirno receta: ma jebi
se!!!
Default avatar

TinkaraC*

V živalskem svetu je kar veliko takih vrst, ki živijo v monogamiji, od morskih konjičkov do labodov (pa še veliko drugi vmes, a jih ne bom naštevala).
Sicer se strinjam s tabo.

Dragi MIKC, kakorkoli že razmišljaš, lepo, da iščeš v življenju srečo. NIHČE pa mi ne bo prodajal filozofije, da je edini način preživetja v zakonu to, da ga vtikaš še kam drugam. Se opravičujem za tako izražanje, ampak ponavljam:
menim, da dolgotrajno in uspešno razmerje temelji na komunikaciji. Zato, naj bo razmerje organizirano tako ali drugače - brez pogovarjanja, brez občutka, da ti je nekdo blizu, ne gre. Pa najsi bodo to swingerji ali celibatni zakonci. Vsak ima narejeno svojo lestvico, po kateri ve, da je njegovo življenje izpolnjeno.
Spori, po tvoje kregarija, pa so del vsakega odnosa. In če si mnenja, da je izmenjevanje partnerjev način, da se temu izogneš, si že večji idealist kot jaz, ki menim, da se da ločitvam, umorom itd :) izogniti s tem, da se POSVEČAŠ DRUG DRUGEMU, DA SI JEMLJEŠ ČAS DRUG ZA DRUGEGA IN DA - DAJEŠ PARTNERJU NENEHNO VEDETI "KAKO LEPO JE, DA SI TU."
Kdaj nam bo izhlapelo iz glave, da so swinger klubi nekaj pokvarjenega? Ne bo nam, kar nam mora izhlapeti iz glave je - "moj način je edini način." In to na obeh straneh. In tukaj smo na potezi posamezniki.
Z izmenjavanjem partnerjev in podobnimi praksami se ne strinjam, a ne obsojam, razumem kot način življenja in iskanja posameznikov in parov. Tako kot pričakujem, da mene in moža ne obsoja swingerski par (imamo prijatelje in se povsem dobro razumemo) v smislu, kako sva zarukana, ker je najina filozofija razmerja - midva in nihče drug. Najina intima je namreč nedeljivo povezana z NAMA - s parom, ki ljubi in daje od sebe vse, da nama je obema lepo. Še vedno pač mislim, da je dogovorjeno svinganje ali pa skakanje čez plot enega ali obeh partnerjev nekaj kar je predvsem "lažji izhod", ne pa trud, da bi MIDVA ostala MIDVA.
A to je le moje mnenje, kot pravim, lahko da se motim, a drugače živeti ne znam in ne čutim.
T.
Default avatar

MIKC

SI ME PA RES NAROBE RAZUMELA. nAŠTEL SEM DEJSTVA KI SO PRISOTNA PRI VEČINI PAROV. lAHKO BI REKEL KAR PRI VSEH , SAMO KER NEKATERI TEGA NOČEJO PRIZNAT BOM REKEL PRI VEČINI.

Nihče še ni iznašel recepta, oz. zdravila za to, ker če bi ga ne bi prišlo do ločitev, .............itn oz. kar sem prej našteval. Hotel sem le reči da je izmenjava partnerjev ena od bolj pametnih popestritev zakona če primerjam( skok čez plot, ločitev ...) , ker vse ostale zadeve kot jih imenuješ razni pogovori in dajanje partnerju in podobno so samo fraze.

Problem pri tem pa je da ženske ne priznate da vam gre slabo , medtem ko mi moški takoj zaženemo vik in krik če v sexu ni ok. Zakaj je tako.?

Imel sem kar nekaj deklet pred svojo ženo in prav vse so tvezile iste traparije kot npr. kako te imam rada , sex mi ni pomemben , samo ljubezen.... ko pa sva se parkrat dobro posexala je pa sam še to trobezljala kako je sex dobr in pomembn( v bistvo je priznala le tisto kar prej ni).na kozlanje mi je šlo.. v bistvu ste res ene kure

amen
Default avatar

TinkaraC*

Ej, tele kure na koncu ti zamerim, ker potem bi lahko jaz delaja, da si bik.

Me ne poznaš in mojega zakona tudi ne. Zagotavljam ti, da je krasen. Pa to ni le moja iluzija.

Glej, zanimivo razmišljanje MIKC, saj to ti priznavam.
Ej, da pa seks ni pomemben je pa bedarija! In ženska, ki to ne prizna, ima težave. Ženska, ki z moškim, s katerim želi biti del svojega življenja, ne zmore seksati, ima težave, enako velja za moške. Tudi nekaj takih poznam. oziroma nekaj takih, ki bi prišli domov, se vlegli na kavč, zvečer pa svojo ženo, ki je ravno spravila mulce spat, pomila posodo in pospravila perilo - dali še dol. Aleluja!

Seks je pomemben, le da moški in ženske gledamo nanj različno - me rabim o sprostitev pred seksom, vi pa seks za sprostitev, ampak če se srečaš nekako na pol poti (kar narediš edino s pogovorom) je d best.

da pa ženske ne priznamo... hm, veš, to ima po moje nekaj zveze s tem, da znamo ženske preusmeriti pozornost (kar ni vedno pozitivno), moški pa ne. Ampak, če z možem morda nekaj dni ne seksava, sem jaz prav tako "lačna" tega kot on.
Saj to je - spolnost spada v intimo para, če te spolnosti ni, je edini način, da par funkcionira ta, da tega OBA ne potrebujeta. Sicer se slej ko prej eden počitu nezadovljnega.
Ampak je zanimivo, jaz pa poznem kar nekaj žensk, ki pravijo, da se možu ne da več... tako da... mislim, da ima lahko vsak spol svoje pripombe.

T.
Default avatar

mačkon

Yeah...

Najbrž da res imaš čudovito idejo in univerzalno rešitev, ki jo boš razkril vsakemu, ki se ti javi na mail. Še posebej, če se javijo ženske, ki v prvem mailu "priznajo", na jim manjka seksa. Kajne?

;-)

mačkon
Default avatar

PIKICA

..........ja , morem ti rect , da mogoce pa res ne gre vsem tako slabo pri sexu kot tebi. Sem namrec 10.let oddana za enega moskega , pred slabim letom nama rodila cudoviti puncko....vglavnem imava se super.
Tistim vragolijam od prej (pred nosecnostjo) pa se tudi nisva in se ne bova odrekla , to pomeni , da se vedno najdeva cas zase in najin sex .Otroke je samo treba dati vsake toliko casa v varstvo pa bo!
...jaz se vedno prisegam na spontan sex...pa naj bo to v avtu , plazi....
Imava redne odnose 3 krat na teden sigurno , ce se ne veckrat.

....Pa veliko srece!!!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic