Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

poroka na izi!!

Default avatar

grešnica

No z mojim sva skupaj že 7 let in imava 4 leta starega sina.
V kratkem bo partner praznoval 30 rojstni dan in prišla sva na idejo, da bi se takrat še poročila...Sedaj pa problem.
Nikoli nisva bila pristaša velikoh porok, ampak na izi. Nikogar pa ne poznava, ki se je na takšen način porolil.
Torej v mislih imava matičarja, ki bi prišel na piknik ali pa če bi bilo to neizvedljivo, da greva midva s pričam in staršem nekam pač, rečeva DA in nato piknik v naravi za domače in prijatelje....kaj pravite? Zanima me ali je tu kdo, ki je imel poroko na takšen način?
Kako idejo prosim...lahko iz izkušenj ali le mnenje....
HVALA
Default avatar

AnaM

Poznam en par, ki se je poročil na sredo, samo civilno. Čez vikend sta naredila piknik in poleg tega postregla z veliko poročno torto.
Starši so bili močno razočarani, ker tako poroko pa že niso pričakovali!!!
Onadva pa sta zelo srečna.
AnaM
Default avatar

grešnica

..oooo, saj res, saj ni nujno, da v soboto rečem DA...lahko bi npr. v petek imeli poroko in šli s starši na kosilo, v soboto pa še piknik za vso ostalo rajo....No, naši starši so itak že obupali, da bi se midva poročila....
Default avatar

Mamka Bršljanka

Midva se sicer nisva poročila tako, ampak mi je pa všeč, zakaj pa ne? Zakaj bi morale to biti neke nore ohceti za velike milijone? S pričama gresta podpisat, na piknik oz. zabavo pa povabita tiste, ki jih hočeta. Sproščeno, neobremenjujoče. Pa vsem povesta, kako bo zgledalo, da ne bo kdo pričakoval kaj drugega:-))
Default avatar

no, ja

mi2 sva se poročila zelo skromno - starši+mi2.
starši so bili razočarani, ker nisva povabila sorodnikov, ampak, to je bil najin dan.
poročena sva 6 let, mi še ni bilo žal za tak način.
srečno!
Default avatar

bubamalonka

Moj bratranec je vedno govoril, da se bo poročil eno sredo. Nato nas je lansko leto povabil na piknik (povabljeno je bilo vse sorodstvo), ker je praznoval 30 let in obenem še povedal, da se je v sredo poročil. Zraven (pri poroki) so bili samo najbližji.
Default avatar

sonja

Jaz sem bila na neki poroki, kjer smo šli vsi na matični urad, nato pa piknik do jutranjih ur. Te poroke nebom nikoli pozabila.
Default avatar

Kiara

Poroka je vajin dogodek.
Če se poročiš bosa ali v kavbojkah ali sredo ali....
Tako naj bo,da bo vama všeč,ne glede na to,ali bo to piknik zabava ali mega poroka.
Starši so imeli svojo poroko,vidva pa imata svojo in sta vidva tista,ki se odločata glede tega,koliko jih bo in kdo bo prisoten.

Pa veliko sreče vama želim!
Default avatar

grešnica

...evo to mi je všeč....piknik je bil pa kot pioknik ali mogoče s kakim izi ridihom poročnega slavja (torta, muzika, okrašeno...)????
Default avatar

grešnica

...ste imeli ta piknik v naravi? Kaj je bilo tako drugačnega?
Kako ste šli tja oblečeni...za na poroko ali za na piknik?
Default avatar

grešnica

Bravo! Tega se zavedem?.
Default avatar

box

Jap moja svakinja je imela tako poroko! Starši, priči, ter dva brata in njune soproge! To je bilo to! Po poroki kosilo, čez nekaj tednov, ko je bilo vreme prijazno pa še piknik za vse prijatelje!

Fantastično!
Default avatar

sonja

Ne pred matičarja smo šli lepše oblečeni, potem pa v kočo v naravi in tam smo se preoblekli v kratke hlače in majice. Piškoti in pecivo so bili spečeni doma, pekli smo s parimi žari, torta je tudi bila ampak nič kaj nakičenega. Za glasbo smo imeli malo boljšo fršterkerijo in to je to. Čisto na izi pa nepozabno.
Default avatar

koledarček

V župnišču!

Če niso imeli cerkvene poroke ga ne rabijo a ne?
Default avatar

grešnica

..ostal bo v župnišču.....!!!!!!!!!!!
Default avatar

hec ali pa ne

Potem boš pa ostala grešnica.
Default avatar

*Dada*

V gradu Bistra pri Vrhniki lahko organiziraš poroko tako, da je po obredu samo zakuska na prostem ali pa ostanete kar tam in priredijo piknik.
Zelo prjeten ambijent, je res vse na izi in vse skupaj znajo zelo dobro organizirati ali pa si organiziraš sam - plačaš samo prostor.

Toplo priporočam!
Default avatar

munči

Midva sva imela poroko s piknikom. V sredo sva se civilno vzela le s prisotnostjo prič, prijateljice forografinje in prijatelja snemalca. Po končanem obredu smo si privoščili eno fajn kosilo z večerjo. V soboto še isti teden pa sva sorodnike , prijatelje ( bilo jih je 100 ) povabila na izi piknik, ki je bil po mnenju mnogih nepozaben......imela sva najet band, catering ( hrana ) + poročna torta , zraven je bilo peščeno igrišče za odbojko, otroško igrišče za najmlalše ter bazen. Z obleko na pikniku nisva komplicirala, in čeprav sva bila gostitelja, sva bila v kavbojkah.
Ne vem, nama ja ta način sklenitve zakonske zveze najbolj ugajal, in če bi se še enkrat poročila bi se enako.
Srečno!
Default avatar

hmm

Midva sva se poročila, ko sva bila stara 23 let, ne da bi komurkoli karkoli povedala. On je vzel svojega prijatelja za pričo, jaz svojo prijateljico, smo šli potem skupaj na kosilo, se potepali popoldan na okrog in žurirali.... Niso vedeli ne njegovi in ne moji... sorodstvo je bilo užaljeno, ma kaj potem, mi smo uživali, poročena sva zdaj že dobrih 8 let in še bova ostala naslednjih 80 let. Poroka je bila najin dan, ne pa čaga najinega sorodstva, vse je bilo na izi, nobenega stresa, nobene živčnosti, čisto mirno je potekalo vse skupaj.

Aja, glede obleke: nič posebnega - jaz sem bila v belo - rdeči kombinaciji, on pa je imel vse skupaj bolj peščene barve. Nič posebnega, tako čisto simpl in izi

Poroka je dan mladoporočencev ne pa sorodstva, pač se piše leto 200... pa nekaj