Starševski čvek

Mazda 5 ali Toyota Corolla Verso

Default avatar

Danica

Odločamo se za nakup med tema dvema avtomobiloma in prosim za vaš nasvet.

Lp, Danica
Default avatar

maja99

To pa je hec, mi smo se tudi odločali med tema dvema in potem izbrali tretjega - Renault Megane Grandtour....

Srečno,

Maja
Default avatar

kitty

Če bi le lahko bi bil naš avto toyota corolla. Po moje trenutno najboljša izbira.
Default avatar

*nina*

Tudi mi smo se odločali med tema dvema, potem pa smo izbrali Peugeot 307 SW.
Če ne bi odkrili Peugeota, bi se verjetno glede na vse videno odločili za Mazdo.
LP,
Nina
Default avatar

Lotka

Kolegi imajo Mazdo 5. Me ne gane. Toyota se mi zdi boljša.
Default avatar

p&r*

Tudi jaz navijam za Toyoto:)))
Default avatar

gobica

Hvala enako!
Corolca je 20 cm manjša, kar pomeni, da sta zadnja dva sedeža (v sedemsedežni varianti) res le zasilna in da je prtljažnik manjši. Mazdica ima pa drsna vrata, kar zna biti jako praktično. In cenejša je.... Pri novih corolcah nimajo več dvolitrskega dizelskega motorja, samo 2,2. Glede kakovosti najbrž ni pomislekov niti pri eni niti pri drugi. Skratka, mazda je s 4,5 metra še znosno velika, zato pa res prostorna. Corola je pa dolga 4,3 metra, kar je za enoprostorec malček malo.
Vsekakor pa bo japonec!!!!
Jaz sem sicer bolj za korolo ali avensisa, ker bi raje imela nekaj let rabljenega kot novega (šest milijonov za avto se mi zdi čisto preveč, poleg tega bi se bala voziti tako drag avto), še veliko bolj všeč so mi pa stari avti, ker se mi zdijo veliko bolj frajerski, predvsem pa cenejši za vzdrževanje.
Default avatar

tinka

tudi mi imamo toyoto -ampak avensis karavan

super zadovoljni smo
Default avatar

morje*

Toyoto Verso!

Mi jo imamo že malo več kot eno leto in je super, čeprav na sedeže se pa še nisem navadila)))
Mi je bilo prej v Mondeotu tako luštno sedet in sem se navadila skoraj na sedenje na fotelih, ampak sej bo.

Drugače pa cena ni tako visoka kot govori gobica, no odvisno kater model, ampak naš je bil 4.300 000 sit, tako da ti ni treba ravno 6 miljonov odštet zanj.

Mazde mi pa že od nekdaj niso všeč.


Lp
Default avatar

tetica

Trenutno vozim Mazdo 6, naslednja pa bo verjetno Mazda 5 ali Toyota Avensis karavan. Drugače pa, če bi Toyoto Verso, raje Avensis. Corolla je za nas premajhna.
Default avatar

gobica

Za 4.300.000 dobiš petsedežno korolco, 1,6 motor, s kovinsko barvo, brez klime (imam doma cenik). Dizelska petsedežna s kovinsko barvo, klimo in najcenejšim paketom opreme pride okoli 5,5 mio, sedemsedežna pa potem okoli 5,6 mio. Toliko stane večja mazdina dizelska petica. Se pa popravljam glede šestih milijonov - to je res najdražja varianta. Mazda 5 se pa začne pri 4,5 mio (bencinski motor 1,8), zanimiva varianta s strešnim oknom in sedmimi sedeži stane 5,8 mio, ampak je treba še sto jurjev doplačati za kovinsko barvo.
Default avatar

gobica

En zanimiv oglas (mi sicer kupujemo dizla):

Default avatar

**** me**

Mene pri mazdi moti to, da ima v drugi vrsti samo dva sedeža, tretji, ki je vmes, je samo zasilna varianta oz. naslon za roke. Drugače mi je totalno všeč, samo ta stvar me moti.
Drugače imamo doma Corollo verso z motorjem 2.2 diesel in smo super zadovoljni, samo prtljažnik bi lahko bil malce večji. V drugi vrsti ima tri povsem enakovredne sedeže, na sredini, med obema otroškima sedežema se brez problemov in napora pelje odrasla oseba, kasneje, ko bomo imeli še tretjega otročka, pa tudi še en avtosedež.
Default avatar

*-*

najbolje bo karjola
Default avatar

gobica

To je pa res. Čeprav otroški sedež lahko tudi v mazdi mirno montiraš na sredini, kriza je le, če mora kdo sedeti na samem sedežu.
Mi rabimo prtljažnik med drugim zaradi psa in se bojim, da je pri corolci res premajhen. Avensis verso me moti, ker ni več v prodaji (menda zaradi prevelikega izpusta CO2????, morajo to glede na letnik avta izboljšati). Smetila pa res ne bi rada več, kot je nujno.
Default avatar

mamči 2x

tipična slovenka, hm?
Kar se pa mnenja tiče, mož je dolga leta prodajal Mazde in vedno trdi da je to avto za dolga leta, je pa res da pravi, da je po kvaliteti motorja Toyota malo boljša.
Zunanji izgled je pa pri Mazdi malo bolj napreden, zdaj pa kaj ti odtehta..
midva bi verjetneje vzela Mazdo, že zaradi dodatne var nosti v notranjosti avtomobila, so ti povedali da ima Mazda družinsko celico? To pomeni da je posebej ojačana z stebri notranjost!Torej pri nesreči si še malo bolj varen nad glavo...
lp