Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

počitnice v Šibeniku

Default avatar

tina LO

Tudi mi že mislimo na morje in počitnice in se odločamo kam bi šli. Ali je kdo letoval preko Kompasovega kluba v Šibeniku Hotel Andrija (bivši Miragge). Smo štiričlanska družina in cena je kar ugodna; popust 1. otrok zastonj, 2. 50%. Otroci si želijo v hotel, da bodo lahko hrano izbirali po mili volji, mamici pa bi se tudi prileglo. Zbiram informacije! Kakšen je hotel, kakšna hrana, plaža,...
Default avatar

Marja

Malo bolj bodi natančna.

Ker prav pri/v Šibeniku ni nobene plaže!!!!!!!! Tako imenovano mestno plažo imajo v Jadriji, v katero vozi vsak dan nevem kolikokrat ladjica. Ampak tista plaža je bila še leta 1999 buhseusmil. Razpadajoče kabine, en razsut kiosk s pijačo, plaža betonska, za otroke zelo slabo. Če je hotel kje v mestu, se mi zdi, da kar pozabite.

So pa res bolj proti jugu neki hoteli, in če je tale med njimi, imate več možnosti. Točno se pozanimajte pri agenciji, na internetu zbrskajte kakšne informacije.
Default avatar

tina LO

Marja, prav imaš. Res sem pozabila napisati, da se omenjeni hotel nahaja v turističnem naselju Solaris. Kompas holidays ga v katalogu uvršča pod Šibenik, čeprav je nekaj km proč.
Default avatar

bzz

tako, moja prijateljica je bila lani s 5-letnim otrokom. Bili so strašno zadovoljni, hotel je super, obnovljen, dobra hrana, klima v sobah,... bazeni zunaj, tobogani,... Plaža primerna za njihovega fantka, polno otrok, tamali je edinec in je imel ves čas družbo. V glavnem, edino kar njej ni bilo všeč, je bila vožnja do Šibenika, šli so čez dan v soboto zjutraj in so bili čez celo Hrvaško zastoji. Dopalačali so si polni penzion tako, da so imeli kosilo v restavraciji na plaži.
Če želiš, lahko pustiš otroka otroškim animatorjem in se oni ukvarjajo z njimi 2 uri dopoldan in 2 uri popoldan, zvečer pa imajo mini disko za tamale.

skratka, bili so zelo zadovoljni, potem so še podaljšali za en teden kar tam na licu mesta in grejo letos spet.

lep dopust vam želim.
Default avatar

Marja

Ja tam v Solarisu imajo pa svoje plaže. Ne vem pa, kakšne so.

Moram vam pa povedat, da ima Šibenik zeloooo kratko rivo. Glede na velikost mesta, bi pričakoval ene 300 - 400 metrov sprehajalne cone ob morju pa lokalčki, pa kakšen štant, pa zvečer vrvež. Ampak riva je dolga še ne 100m. Ena mogoče dve pizzeriji, kavarnica, nekaj parkiranih jadrnic in že konec. Če slučajno poznaš mali lošinj, tam ni niti četrtine tega, ali pa Novaljo, ali pa Pag.

Imajo pa lep stari del mesta.

Je pa zato v Vodicah (par kilometrov proti severu) za pet Šibenikov skupaj rive. In to rive v pravem pomenu besede. Slaščičarna ob slaščičarni, restavracija za restavracijo, pekarne z non - stop svežim pecivom, lokalček pri lokalčku, zraven tržnica (ki dela do 22.00), filigrani, stojnice,....malo bolj notri dve konobi. Riva je dolga zagotovo blizu enega kilometra. Zaprta za promet. Marina, čolni, jadrnice.......Ko se boste v Solarisu vsedli v avto, se vam splača naredit nekaj kilometrov, da pridete do Vodic.

Moj dragi je bil v veliko različnih dalmatinskih mestih, ampak je zagotovil, da česa takega še ni doživel. Res noro.
Default avatar

bzz

aja, zdaj me je Marja spomnila na to, da je kolegica rekla, da se jim zvečer sploh ni ljubilo nikamor več it. Šli so na teraso v mini disko, tamali se je tam naplesal in zlaufal, pol pa spat. V Šibenik so menda šli samo 1x ali 2x, tolko pač da so si ga ogledali, sicer pa je rekla, da se je njej v tem kompleksu ful dopadlo, še bolj pa njenemu sinu (in otroci so itak glavni, a ne :)

aha, še glede hrane. Pravi, da je bil ruski bife za zajtrk in večerjo, vsega polno, palačinke je kuhar kar pekel pred njimi. V glavnem, je rekla da se ji je zdelo vse zelo čisto, tako da so jedli tudi jajca (ki jih recimo mi v hotelih zaradi salmonele nikoli ne jemo na morju). Aha, pa še ful sadja je bilo vedno na razpolago pri vsakem obroku. (To se meni zdi v redu v hotelih, da imajo toliko sadja in potem si otroci izberejo, kar imajo radi, ne pa da moram vsak dan laufat na štant po neko sadje.)
Default avatar

nada

Bili lani v Solarisu z našo , takrat 2-letnico. Plaža - kamenčki. Umetna, vendar kar Okay. Vse na kupu: od zabave, kavarnic, hotelov.... Dobra animacija. Do mesta ne moreš peš, ampak z avtom.... Kar pa je tudi posledica, da je vse kar je v sklopu Solarisa 3x dražje kot, če greš v Šibenik.
Otroci tam uživajo sto na uro, saj imajo veliko igral (poleg plaže), pa peskovnik, trampolino, tudi zvečer veliko zabave: mini disko in razne igre.
Ne spomnim se, če smo bili ravno v tem hotelu, vendar menda ni veliko razlike: sobe tako-tako, hrana sprejemljiva
Bili smo v začetku julija in sploh ni bilo grozne gužve, se po plaži kar fletno razporedi (sta dve plaži, dve uvali)
Zdaj sem ti nametala polno podatkov sem ter tja, upam, da se boš znašla.
Lepe počitnice!
Default avatar

Sisley

Tudi mi smo bili lani v naselju Solaris, sedanji hotel Andrija.
(Se mi zdi zelo fino, da so letos "podomačili" imena vseh hotelov v tem naselju).

Mi smo bili smo strašno zadovoljni. Otroka sta bila takrat stara 5,5 in skoraj 3 leta. Sicer sta oba visoko intenzivna, vedno se mora kaj dogajati, nikoli nista pri miru.
Zato smo lani prvič poskusili organizirane "hotelske" počitnice z animacijo (Kompas klub) in končno doživeli uspeh! Nobenih težav z otroci, nobenega dolgega časa! Dopoldne delavnice, popoldne izleti s kolesom in drugi fakultativni izleti (slapovi Krke itd.). Če seveda želiš. Starejša hčerka je na tečaju izpopolnila rolanje. Zvečer pa "mini disko", ki sta ga otroka še doooolgo po vrnitvi domov omenjala in pogrešala. Da ne govorim o simpatičnih animatorjih, okoli katerih je moja tamala ves čas skakala in se ji je sploh strašno fino zdelo. Tudi otroške družbe je bilo seveda na pretek. Nama je končno pasalo, da sta bila otroka zaposlena in sta uživala sto na uro in se nista dolgočasila, kot pravzaprav vedno dotlej. Seveda pa smo našli čas tudi za umirjene družinske trenutke!

Za odrasle imaš odbojko, TNZ za ženske, vaterpolo za MOŠKE. In še in še.

Ker smo bili tam že ob koncu sezone, niti ni bilo take gneče, v sezoni pa zna biti kar hudo. Vseeno letos razmišljamo, da bi šli še enkrat. Če vprašam otroka, sta takoj za!

Hrana je v redu, prineseš si, kolikor želiš (mamica počiva), čeprav po desetih dneh (kolikor smo bili mi) postane rahlo enolična. Pijača ni všteta v ceno.

Plaža je prodnata, a lepi majhni gladki kamenčki. Za otroke zelo primerno.

Okoliška mesteca čudovita, od Vodic (rahlo skomercializirano) do Primoštena (zeloo ljubko).

Mogoče se pa letos vidimo!

lp
Default avatar

lena

Mi smo bili lansko leto v Solarisu, prav v hotelu Mirage in sicer v začetku avgusta.
Na prvi pogled je super, vse animacije za otroke, plaža super,....

Pa se 5. dan zgodi, da obe hčerki dobita zelo visoko vročino in hudo drisko. Dežurni zdravnik je postavil diagnozo, da je od vročine (bilo je res izjemno vroče prav tisti teden, ko smo bili mi tam). Vročina je naraščala kljub lekadolom in svečkam (najmlajša hči je takrat imela skoraj osem mesecev), tako da smo se odločili, da predčasno odidemo (imeli smo rezervirano za 10 dni), četudi to s 3,5 letno hčerko, ki ni imela več pleničk pri tako hudi driski ni najlažje.

Ob prihodu domov je analiza blata pokazala hudo Salmonelo. Prehranjevali smo se IZKLJUČNO v Miragu.

Pa se menda ni zgodilo prvič. Na Kompasu so zanikali vsako odgovornost hotela, čeprav menda nismo bili edini v tistem turnusu, da smo končali pri Salmoneli, ki še naslednje 4 mesece ni šla iz organizma malčic.

Tako da svetujem, da premislite. Vsa animacija ne odtehta tiste utrujenosti, ko potem 4 dni ne moreš zapustiti sobe, ker imajo otročku 40°C in drisko na 10 minut. Midva sva prišla z dopusta tako utrujena, kot nisva bila po nobenem prihodu iz porodnišnice.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic