Starševski čvek

naravna kozmetika

Default avatar
Pozdravljene,

od prijateljice sem dobila za darilo kremo in čistilni losijon za obraz od loccitana, posebej poudarjeno, da je to "naravna kozmetika in naj raje uporabljam kaj takega namesto umetne kreme, ki jo sicer uporabljam" (njene besede).
Malo sem se zamislila, pa ker se na kozmetiko res ne spoznam kaj dobro, me zanima, če je loccitane res naravna kozmetika, ker jaz poznam samo weleda in hanuska, ali nekaj podobnega. Ničesar od naštetega pa nisem še nikoli uporabljala predvsem zaradi cene.
Ali cena zares odtehta kvaliteto in je to potem zares naravna kozmetika in se torej res bolj splača "vlagati" v takšne kreme, šampone, mila... Sicer uporabljam kremo od afrodite, ki stane nekaj več kot 1000 SIT.
Hvala za vaša mnenja.
Lep pozdrav,

Pija.
Default avatar
meni krema za obraz ne ustreza...sem bila čisto rdeča...imam pa mandljevo kremo in olje za telo.....in se crkljam z njima.....to mi je pa super......
Default avatar
odvisno katero kremo ti je prinesla
meni je iz oljčnega olja uredu, najbrž pa ni vsaka krema za vsako kožo, tudi če je naravna
Default avatar
Loccitane je kot pravijo res naravna kozmetika. Tako da je tudi dosti dražja. Je pa seveda vprašanje, če je zate osebno tudi toliko boljša, kot je dražja od 'običajnih' krem.

Če je krema naravna, to nikakor ne pomeni, da ni možno, da bi nanjo imela alergijo. Če si recimo alergična na sivko, boš pač po sivkinem šamponu imela alergijsko reakcijo.

Nikakor pa nočem reči, da so naravne stvari slabe. Če vsebujejo naravne učinkovine, ki ti ustrezajo, je to samo dobro. Ker pa ne vsebujejo raznoraznih umetnih primesi, je to še boljše.
Default avatar
Jaz pa v tujini rada kupujem v Body shopu kjer imajo tudi dobro kozmetiko- naravno. Poskusi, če ti reč odgovarja si boš verjetno kupila tudi v prihodnje in še kakšen njihov proizvod.
Default avatar
Hm, kaj naj bi sploh pomenilo "naravna" kozmetika?
Slučajno imam pred sabo en vzorček L'Occiatnove kreme in ko gledam zadaj sestavine, so precej podobne sestavinam drugih krem.
Ima pač izvlečke medu, shea masla...ampak ravno tako tudi konzervanse in alkohol, kot precej ostalih krem.
Tako da po tem sodeč težko rečem kaj o "naravnosti".
Default avatar
Ko ste že pri tej temi, me zanima, če je katera že sprobala kozmetiko
HELAN? Naj bi bila ta pa res natur. Sedaj so jo začeli prodajati tudi pri nas.