Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Iskalnik

Default avatar
Mamice in očkoti, pa dajte uporabljat iskalnik in poiščite ključne besede. Tako se hitreje pride do odgovorov, več jih je, primerjate jih lahko, pa še ponavljamo se ne. Pa lep večer vsem!
Default avatar
Yap!! Se tega kar veliko poslužujem in poskušam ravno zaradi ponavljanja enih in istih tem, iskalnik še bolj uporabljat.
Mogoče kdo misli, da z odpiranjem nove teme prišpara na času, v bistvu je pa ravno obratno. Pa še takoj imaš serviranih veliko odgovorov.
Mogoče bo tale apel zalegel??
Se strinjam, da včasih pa res ne gre drugače!
Lep večer!
Valerija!
Default avatar
Skrbna, tudi sama kdaj tako pomislim, ko že desetič v dveh dneh vidim isto temo. In pomislim, jebela, pa saj ti tri sporočila nižje popolnoma isto piše.

Toda, so tudi druge plati:

1. Predstavljaj si da imaš "peš" (analogno) internetno povezavo, Win98 in staro kišto namesto računalnika in potem vklopiš iskalnik in ti prej brada zraste preden kaj pokaže?

2. Populacija na forumu se spreminja. Včasih te pač zanima, kaj kdo reče ki je trenutno dejaven na formumu ne pa tisti, ki jih že tri leta ni tukaj gor.

3. Tudi priporočila in pogledi se spreminjajo, pred tremi leti je večina mam začenjala z gosto hrano pri 4. mesecih, sedaj pa pri 6. mesecih.

4. Sama ne odpiram vseh naslovov ampak uporabljam iskalnik le za določene teme ali določene pisoče, tako se s številom sporočil absolutno ne obremenjujem.

5. Občasno iskalnik tudi ne dela. To se mi je zgodilo na forumu "prehrana" ko sem spraševala za jelenovo sol. Iskalnik ni pokazal zadetka, potem pa me je pet ljudi nadrlo, zakaj ne uporabljam iskalnika, da so o tem pisali že pet mesecev nazaj. Res ni bilo prijetno.

6. Nekatera vprašanja se res ponavljajo, toda kakšna mamica si želi tudi oseben odgovor. Morda bolj kot odgovor potrebuje le spodbudo in pritrditev da dela prav, ne pa nasveta samega.

7. Nekateri ljudje ne preberejo vsega kar pišejo drugi in morda ne odprejo sporočila z naslovom "na pomoč" kjer je potem vprašanje pa o gosti hrani.

8. Tudi sama sem bila nekoč prvič mamica s tisoč vprašanji in dvomi. Verjemi, veliko vprašanj tukaj se mi lahko sedaj, ko sem izkušena mama zdi popolnoma trivialnih, a potem se spomnim, da mi takrat ni bilo lahko in z veseljem odgovarjam ali vsaj prilepim link na podoben odgovor.

9. Niso vsi tako dobro računalniško pismeni.
Prijazen pozdrav!

Karmen Mlinar,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
<http://www.dojenje.net>
Default avatar
Imam občutek, da nekatere(i) znate pridrajsat samo do tega foruma, ne veste pa, da se da na internetu najti npr. tudi kakšno telefonsko številko, pa naslove, pa vse mogoče in nemogoče informacije... Dajte pokazat no malo iznajdljivosti.... Zdej pa grem! Adijo!

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet