Forum.Over.Net

Starševski čvek

popoldanska obrt

Default avatar

koko*

Kakšni so pogoji za to, kaj je potrebno imeti, kje urediti...

Sprašujem za kolegico ki še ne ve taga, da na starševskem čveku dobiš odgovor za vse in že 2 dni brska po netu in brca v temo ;-))

<img border="0" alt=""
Default avatar

GOGI

Ja, pa potrebno je vsaj približno vedet, kaj bo počela, saj so za različne dejavnosti različni pogoji.
Je pa res, da je popoldanska obrt možna le, če si nekje drugje zaposlen (torej ne moreš biti na zavodu, ali pa zavarovan ko občan ali kot kmet).

Pa potrebna je registracija na Ajpesu.
Default avatar

koko*

Točno ve kaj bo delala, tudi zaposlitev je. Torej, kaj mora narediti? Kam najprej, kam potem...

<img border="0" alt=""
Default avatar

hmmmmmm

Tukaj se najde kar nekaj informacij.
Default avatar

EQ

Gre na točke VEM (vse na enem mestu) in ji tam vse uredijo. Jaz si bom šla uredit na Obrtno zbornico, lahko pa gre tudi na Ajpes ali občino.
Default avatar

DADA

koko, a nam ne bi zaupala, KAJ bo delala, pa ji bomo lažje pomagali.
Saj če bo imela orodjarno, rabi mojstrski izpit, pa uporabno dovoljenje za prostor, če bo imela gostinstvo, mora imeti odločbo Upravne enote in HACCP in še in še, če bo nepremičninski agent, rabi spet neko odločbo, če bo vozila kamion, rabi licenco (kjer mora med drugim imeti NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo) in izpit za odgovorno osebo, pa finančno sposobnost in dve potrdili o nekaznovanoszti in parkirno mesto z uporabnim dovoljenjem ....., če ..... povej, kaj gospoda hočejo, pa bomo z veseljem pomagal
Default avatar

Gogoca

EQ, na eni VEM vstopni točki meni niso znali nič pomagat, razen da so me vpisali v Poslovni register, nato pa sem na obrtni zbornici zvedela skoraj vse, od davkov do papirologije, do pogojev...skratka vse. se splača jih vprašat.