Starševski čvek

opel astra ali ford focus karavan - diesel

Default avatar
ima mogoce kdo izkusnje z omenjenima avtomobiloma ?
ne moreva se odlociti...lepsi nama je focus ampak sva slisala, da je zelo drag servis - je to res ?
natasa
Default avatar
Oboje je ok ... če se ne kvari.

Glede servisov pa ne vem. Nemalokrat je odvisno tudi od serviserja in njegove urne postavke. Uradni servisi so zihr dragi, tako oplovi kot fordovi.
Default avatar
Povprašaj na forumu avtomobilizem!
Default avatar
O, vidim, da nismo edini. Nama je pa opel precej lepši. Bolj ko gledam tega forda, manj mi je všeč. Zato sva kupila opla. In sicer novega, ampak predzadnji model. Zelo ga hvalijo, menda jih ogromno prodajo. In menda se ljudje, ki so ga kupili, ko je bil to še nov model, pridejo nazaj in spet kupijo istega. Pa še milijon je cenejši. Če kaj vem, je ford 3,8 mio (bencinar), opel (z identičnimi) karakteristikami pa naju je prišel 2,8 mio. Kupila sva ga na akciji oziroma prvo registracijo in osnovni kasko za eno leto plača prodajalec.

Tako komaj ga čakava!!! Naročila sva ga pa pred enim mesecem.

Upam, da se bosta odločila prav. Midva sva prepričana, da sva se.
Default avatar
Delfinka, sej to ni nič posebnega. Starejši model (čeprav nov) je vedno precej cenejši. Ampak, v tej ceni dobiš za eno generacijo zastarele motorje, podvozje, itd. To velja za vse znamke, seveda. Nimam nič proti oplu, da ne bo pomote.
Default avatar
Meni osebno je focus lepši, če ti kaj pomaga mi smo imeli forda mondeo, in z njim v 9 letih nismo imeli nobenih problemov in je bil vedno samo na rednih servisih.

Je pa tako kot ti je že ena napisala, pri pooblaščenih servisih za določeno znamko je vse drago oz približno isto.

Nevem, če so deli za forde kaj dražji....prvič slišim.

Za ople pravijo da radi začnejo rjavet.


Lp
Default avatar
mi imamo ford focusa, karavana, disel. Od nekdaj kupujeva samo forde, ne vem, postali so nama všeč in sva ostala pri tej firmi. Servise delava pri Ford Trilar v Kranju in niso prav nič dražji kot za ostale avtomobile. Sploh niso dragi, meni se ne zdi

Je pa nekaj drugega. Ne vem, mogoče imava samo midva smolo z nakupom ali pa tudi ne. Ampak nama ta najin dizel zelo nagaja, vedno se nekaj kvari in pravijo da je to zaradi nafte in občutljivih delov v avtu, kjer se nafta z vso umazanijo pretaka. Nikakor se ne morem spomniti, kako se že imenuje tisti del, ampak popravilo ni poceni :-((

Vse ostalo pa je OK, tako izgled avta in notranjost, jaz nikoli ne bi imela opla, Ne to ni za nas

Varen in zadovoljen nakup
mi3
Default avatar
Najbolje bo, da si privoščita Toyoto Corolo Verso. Tako navedeni Opel, kot tudi Ford se v ničemer ne moreta primerjati z njo.

Preverita in se prepričajta!
Default avatar
mi3, a se ti hecaš:)))))

"ful smo zadovoljni z avtom, edino nekaj se skoz kvari in popravilo ni poceni, ampak servisi niso dragi"...

če bi meni avto tako sračkal, bi ga priporočala samo sovražnikom:))))
Default avatar
vsak servis je drag, če ga opravljaš pri izključno pooblaščenih servisih in z originalnimi deli. se pa da najt normalen servis in normalne dele.

ford focus karavan ima moj brat in je ultra zadovoljen. zelo lep avto;)
Default avatar
Za 3,8 mio smo mi pred dvema tednoma kupili Xsaro Picasso diesel s tahudo opremo. In je ne bi zamenjali za nič na svetu.
jasna
Default avatar
Imamo Opel Astro. Razočarani nad nakupom-nove. Malo še počakamo, pa menjamo. Kvari se še ne, zato pa proizvaja čudne zvoke-kot bi se nekaj kvarilo. Prostora ni popolnoma nič-če se diš zadaj. Komaj smo stlačili noter tamalega v avtosedež, pa če spredaj hočem normalno sedeti, on ne more imet nogic normalno...skratka beda. Barva je tudi katastorfalna. Pa ne mislim barvo...kot da mi barva avta ni všeč. pač pa se že cisto kruši.
naslednič bomo kupili japonca...
Default avatar
Imamo focusa karavan, sicer bencinarja, smo zeloooooooooo zadovoljni. Servis na vsakih 20.000km in račun se je vedno gibal med 20 in 30.000 sit pri pooblaščenem serviserju.
Default avatar
Tudi mi imamo Ford Focus karavan disel in smo z njim zelo zadovoljni. Nobenih večjih popravil, redni servisi in to je to.
Default avatar
Naslednjič kupi Omego.
Ni mi jasno, da lahko nekdo kupi avto potem pa tarna, da je premajhen. Kakšne so vaše prostorske potrebe veste že pred nakupom. Koliko je velik avto tudi veste pred nakupom. Torej vaša odločitev je bila napačna in krivi ste si sami ne pa avto.
Default avatar
Imamo opel astro karavan, dizel 2.0 - zelo zadovoljni. Smo pa pred nakupovam vedeli kaj želim - ogromen prtljažni prostor, na zadnjih sedežih v 99% sedita malčka (za odrasle je res nekoliko malo prostora).