Starševski čvek

Avto s tremi vrati in dojenček - izkušnje prosim

Default avatar
Zanima me mnenje in izkušnje tistih ki imate avto s tremi vrati. Kako se obnese ko ste imeli dojenčka, najprej lupinica, potem sedež - koliko vas je motilo ali ni večjih težav in se privadiš.

Hvala in LP!
Default avatar
Avto s tremi vrati je skoraj največja neumnost. Največja neumnost pa je nizek športni avto z dvemi vrati.

Obilo uspeha!
Default avatar
Meni je pa pri treh vratih lažje, dvigneš sedež in imaš dosti več prostora, da otročka udobno namestiš v sedež in pripneš.
Default avatar
Mi smo imeli avto s 3 vrati, vendar smo ga takoj prvi mesec po rojstvu prodali in kupili karavana. Zakaj? Zakaj bi si uničevala hrbet in lezla od spredaj nazaj z malim? Že tako me včasih hrbet boli, ko ga samo vzignem in položim na sedež. Sploh si ne predstavljam, kako bi to zgledalo, ko z enoletnikom lezeš na zadnje sedeže...hehe :=)
Default avatar
Mi imamo avto s tremi vrati in se da. Nobenih problemov. Vse je v glavi in ne v avtu.
Default avatar
Veliko lažje v mojega trivratnega starega Cliota, kot pa v petvratnega Peugota 206, petvratno Astro, petvratno Lantro.....

Če je pet vrat, so zadnja vrata zelo ozka, otroški sedež dvignjen, in veliko težje stlačiš otroka not. Višje ga je potrebno dvigniti in nekako od strani..Ah ne znam povedat... Tri vrata lažje.
Default avatar
JAZ LAŽJE SPRAVIM MALČKA V TWINGOTA KOT V KANGOOJA. PRI 5 VRATIH GA MORAŠ NOTRI TLAČIT S STRANI, KAR JE DOSTI TEŽJE, VSAJ ZAME, KI MAM PROBLEME S KRIŽEM.

P.S. SE OPRAVIČUJEM ZA KRIČANJE, AMPPAK MI TIPKOVNICA NAGAJA IN MI NEKAJ ČRK SPLOH NE DELA. GRRRRR....
Default avatar
Eh, svoje prve tri otroke sem prevažala okoli v petki s tremi vrati. Nikoli nisem razmišljala, da je to nekaj sitnega. Se pač navadiš. Enostavneje je bilo, ko so bili še dojenčki, ko so zrasli, so pač morali čakati, da sem se najprej jaz dvignila, potem so dvignili sedež in šele nato zlezli ven. Po drugi strani takrat niti klime nismo imeli v avtih in nam na misel ni prišlo, da bi morala biti. Sedaj jo pa prižigamo takoj, ko je malo bolj toplo. Stvar navade oz. razvade.
Default avatar
Ne kupujeva novega, je rabljen, a naju je zmotilo to da ima 3 vrata. Sem razmišljala kakšna je razlika, pa ne najdem neke jasne predstave.....otroka (bratovega) sem že dajala v avto, vendar zadaj, kako je če so samo spredaj vrata ne vem. Se pa sedež namakne naprej in še zapelje se - saj ne vem če si predstavljate.....
Še kakšna izkušnja, nasvet, PROSIM!!
Default avatar
Mi smo pri prvem otroku imeli avto s tremi vrati. Ker je bil še v lupinici, se je vozil na sprednjem sedežu, mož pa zadaj. Po treh mesecih smo zamenjali avto - ne zaradi otroka ampak zaradi moža :))))))))). Poln kufer je imel basanja ven in noter v avto. Če ga ne bi takrat zamenjala, bi ga 100% takrat, ko bi sin dobil večji avtosedež. Meni se zdi avto s 5. vrati bolj komot. Ker smo ga zamenjali za enoprostorca, je toliko bolj komot :))).
Default avatar
Mi smo nedolgo nazaj kupili avto s tremi vrati. Prej smo imeli vedno take s petimi. Na začetku me je motilo, sedaj pa smo se navadili in ni panike. Ta starejša itak že sama zleze not in se usede, jo samo privežem tamalga pa moram dati jaz not a kar gre.
Saj se boste navadili. Če je to edina ovira proti avtu, ga kar kupite.

LP
Default avatar
No, takole: malo pred hčerinim rojstvom sem nabavila trivratnega malčka, ki se mi je zdel krasen, oh in sploh. Dokler je bila hči še tako majhna, da sem jo prevažala naokrog na sprednjem sedežu v lupinici, ni bilo problema. Ko pa smo se prestavili v "ta velik" stolček na zadnje sedeže, so se pa začele muke kristusove. Moj avto je pač te sorte, da je od sprednjih vrat do zadnejga sedeža kar precejšnja razdalja (saj če zna otrok sam zlezti v stolček, ni panike). Otrok pa s svojimi 15. kilami tudi ni več najlažji. Jaz pa seveda noseča, z bolečim križem, trebuhom in ostalimi "spremljevalnimi dejavniki". Kolikor sem prebrala ostale poste, se večina lastnic trivratnih avtomobilov s tem sicer dobro spopada, meni pa je to početje enostavno že tako odveč, da se s svojim avtom, kadar je hči z mano, sploh več ne maram voziti, ampak se "zagrebem" za moževega - ki ga pa seveda ponavadi ni doma. Zato sem odločena, brž ko bo mogoče, svojega trivratnika zamenjati za petvratni model.

Aja, pa klimo tudi priporočam, čeprav seveda ne sme funkcionirati tako, da bo 100/uro pihala po dojenčku.

LPE
Default avatar
MI imamo 2 avta, enega karavana in enega majhnega z tremi vrati. Meni osebno je lažje dajati hčerkico v avto z petimi vrati, kot v onega z tremi.
Seveda pa je odločitev vaša. Če imata možnost, še malo pokukajta za kakšen karavan , ki je odlična izbira.

lp in uspešen nakup! Bambola
Default avatar
pa od vaše višine je tud odvisno, majhna mamica lažje zbaše otroka na zadnji sedež, kakor visokorasla. Pri nas smo nadpovprečno veliki in imamo nadpovprečno velik avto s petimi vrati. Nikoli več v trivratnika!
Default avatar
Nikoli več avta s tremi vrati.
Živi in pusti živeti
Default avatar
Ni večjih težav in se privadiš.
Default avatar
Mi imamo avto s petimi vrati. Ko je bil nekaj dni na servisu, nam je mama posodila njenega, ki ima 3 vrata. Najprej je bil problem spravit noter avtosedež, ker je tam bolj malo prostora. Človek se že zbaše noter, avtosedež pa je širok, trd in se ne zvija. Vsakič, ko je bilo treba otroka dati v sedež in privezati, pa je bilo potrebno nekaj akrobatskih sposobnosti. Še dobro, da je trajalo samo en teden.
Dobra stran pa je, da otrok sigurno ne more odpreti vrat ali okna. Vrat ni, okna pa se ne da odpret.
Predlagam, da narediš preizkus. Lastnik avtomobila ti bo sigurno pustil, da poskusiš v njem namestit avtosedež.
Default avatar
pri drugem otroku sem ga zamenjala (tistega s 3. vrati namreč) - mi je preraslo čez glavo tisto "ovinkarjenje" in lomljenje križa...
Default avatar
Odvisno tudi, koliko si ti velika - če si mala, se komot spraviš noter in otroka namestiš po želji. Najbolje, da poskusiš stopiti noter. Jaz sem imela recimo pri Golfu probleme, ker je imel eno štrlečo zadevo pod stolom, ki me je velikokrat opraskala :(((