Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kuhinjsko korito in pipa

Default avatar

Tonka

Help! Sem že čisto zbegana. Na forumu gradimo sem že prosila za pomoč pri odločitvi za kuhinjsko korito in pipo, pa mi niso kaj prida pomagali. Skratka vse je že izbrano razen tega. Odločam se za silgranit od Blancota in Kovinoplastiko Lož in Armal. Pa zanima me tudi kako je s pipo, ki ima izvlečno prho. Vsi starši imate tudi kuhinje in kolikor se spomnim jih tudi veliko uporabljate. Zato vas prosim za vaše mnenje. Kaj imate, s čim ste zadovoljni in česa ne bi nikoli več vgradili.

Hvala in Lp
Tonka
Default avatar

Ringaraja

Korito je od Kovinoplastike, pipa pa Armalova z izvlečno prho. Z obojim smo zelo zadovoljni, pipa je zelo praktična za natakanje večje količine vode - npr. za kuhanje špagetov, lonec enostavno odložimo na pult ali steklokeramično in vlijemo vodo. Enako je pri natakanju vedra vode. Še zlasti je to praktično, če je korito polno posode ali če istočasno čistite zelenjavo v njem (ker sicer ne bi mogli postaviti vanj večje posode in natočiti vode). S prho se lepo opere zelenjava, praktično je pri izpiranju korita. Zelo praktičen je tudi 15 cm predal za steklenice in kozarčke z začimbami, prav tako predali za posodo. Sicer smo s kuhinjo (Marlesova Luna) in opremo v njej (Gorenje) zadovoljni - tako s kvaliteto kot z razporedom.
Default avatar

modro nebo

Blancovo korito smo kupili zato, ker nam je edino ustrezalo zaradi specifičnih mer. Sem pa zelo vesela, da smo ga kupili. Imamo belo iz silgranita in izvlečno pipo. Oboje lahko zelo priporočam.
Default avatar

Trinka

Če bi še enkrat kupovali, bi kupili Blancovo korito. Pipo imamo izvlečno Armalovo. Zelo praktično. Pa vgradi si še nastavek za detergent. Meni so šle zmeraj na jetra te stekleničke. Tukaj je tako kot pri tekočem milu. Pritisneš in detergent špricne ven. Steklenica je pa pod pultom.
Default avatar

Tonka

Trinka, a to, da bi v bodoče kupili Blancotovo korito iz silgranita je kar tako po všečnosti ali imate od kje kakšne izkušnje, da se obnese. Skrbi me namreč prenašanje toplote in madeži od močnih barv (vino, sadje). Za nastavek za detergent pa po pravici povedano, prvič slišim. Kje pa se to da videt oz. kupit?

Hvala
Tonka
Default avatar

Trinka

Ne, saj če bi kupovali blancotovo korito, bi kupili navadno. Pri našem mi gre na živce, da se pozna vsaka kaplja in da je vse skupaj nekako premehko. Zato se tudi pipa ne odpira lepo. Kar malo cukne.
Nastavek za detergent kupiš zraven korita. Stane pa par jurjev.
Default avatar

Trinka

Sem šla na stran Kovinoplastike. Te reči ni nikjer navedene, čeprav jo prodajajo. Se pa vidi na slikici, zraven modela Billy.