Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

kako nja najemnik doseže izselitev svoje polnoletne hčere iz stanovanja???

Default avatar

pock

Pred nekaj meseci je prosil lastnika stanovanja za soglasje, da se stalno prijavi pri njem še polnoletna hči, ki je več ni dolžan preživljati. Ker so med njimi stalni konflikti, bi rad, da se izseli. Na UPravni enoti pravijo, da to bo pa težko ??? ni nezakonito v stanovanju, on je takrat soglašal, zdaj pa več ne... kaj lahko stori ?'

Nn
Default avatar

Rakica

Ravno sedaj je pri nas podoben problem:

Moj partner, dobra dušca, je začasno prijavil na našem naslovu svojega brata. To je bilo v februarju. V sredo je prišel rubežnik, da bo zarubil premičnine! Halo? Komu, zakaj?! "Ja, tukaj živi od februarja xx oseba, ker pa ima izvršbo od sodišča, bomo rubili." Po moji fizični odstranitvi rubežnika iz hodnika, sem oddirjala na občino. Gospa referentka je rekla, da za odjavo morata priti oba: lastnik stanovanja in ta XX oseba. Brez ene ali druge osebe, ne more nič storiti.
Torej v tvojem primeru: Kdor je bil prisoten ob prijavi hčere, mora biti prisoten tudi ob odjavi - oba. LP
Default avatar

HMMM

HHHMMM, zanimivo!


Kaj pa če lastnik stanovanja proda stanovanje?
Kako se pa potem lahko znebi te prijavljene osebe?
In če ta oseba nima možnosti, da se za stalno prijavi kje drugje, kaj potem?A kar ostane v stanovanju?

Čudno,čudno,zanimivo,zanimivo,.......!!
Default avatar

oh ja....

Ja zna biti problem. Če želiš odjaviti nekoga iz stalnega prebivališča preko UE je to zelo dolgotrajni postopek. UE mora ugotoviti, dejansko stanje stalnega prebivališča tistega, katerega želiš odjaviti. To pa pomeni, da preko policije zaslišujejo sosede koliko časa ga že ni, če mogoče kdo ve kje je itd.
Skratka naporno in zoprno!

Mogoče pa bi lahko hčerki tega gospoda "zagrozili", da boste sprožili postopek na UE in da ji z dnem prijave prenehajo veljati vsi dokumenti. Poskusite! Mogoče vam pa uspe, da se dekle vendarle prijavi drugje.
Default avatar

Rakica

Punce ne pomaga NIČ! Edino, če vam uspe, da zopet nekoga najdete, pa da ne bi slučajno mojega partnerja!, da to punco prijavi pri sebi. Tako se prvotno bivališče"briše" in je vpisana v novi UE.
Default avatar

______

Poznam primer, ko so bili še bivši stanovalci prijavljeni.
Slučajno odkrito ob rubežu.
Pametno je tudi preveriti, ko se kupuje, kdo je v hiši prijavljen.
Default avatar

nats

Rakica, če je prišel rubeš sam, ti tako ni imel namena ničesar rubiti. Ko bo prišel s policijo bo huje.
Upam,da si našla kakšno pravno pomoč, ampak samo na podlagi stalnega prebivališča tega tvojega sorodnika, vama z možem ne morejo rubiti vajinih stvari.

lp,

N.
Default avatar

TIFFANY

dokler se sama ne prijavi na drugem naslovu, je ni mogoče odjaviti-preverjeno na Mačkovi
Default avatar

Rakica

Ja, rubežnik je prišel sam, ampak veš, sploh ni imel kaj preveč časa mi razlagat, ker so meni klinkerji delali 100 na uro, čim je omenil to XX osebo, meni je bilo takoj jasno kam pes taco moli. Takole, 48 ur po tem stvar čisto drugače izgleda, ampak, ko je pa pred teboj, o bože mili, šele danes zjutraj se mi je povrnil glas, ker sem se, na reveža tako drla.
Nadalje je pa zadeva "rešena" takole: svojega partnerja, ker je on prijavil to XX osebo, sem odstavila od postelje in mize, dokler mi ne prinese pismeno, da je to osebo XX iz naslova odjavil! Basta; brez nadaljne debate!
Default avatar

kitty

Samo rubiti samo na podlagi naslova tudi ne morejo. To je tudi preverjeno. Samo vkolikor bi bil solastnik stanovanja.
Sicer pa se z odvetnikom osebo lahko odjavi iz prebivališča in sicer lahko to naredi lastnik nepremičnine. Mi smo to naredili in še kazen so plačali, ker ne bi smeli biti prijavljeni kjer ne živijo.
Default avatar

silvy

Če je oseba prijavljena na naslovu kjer ne živi, pa bi želeli, da se odjavi, se vzame kupoprodajno pogodbo, kjer so zapisani lastniki in gre na inšpektorat za javni red in mir, ter prijavi, da je XY oseba prijavljena na tvojem naslovu, kjer pa ne živi. Potem, pa oni ukrepajo naprej.
Default avatar

*registrirana

Seveda da se da odjaviti osebo brez njene prisotnosti. Mi smo tako uredili zadevo. Sli smo na obcino, neko njihovo enoto v Siski (govorim za Ljubljano) in tam odjavili osebo, ki ne prebiva na nasem naslovu. Uradnici smo dali naslov dejanskega prebivalisca te osebe in oni so zadevo urejali naprej, mi pa te osebe nimamo vec prijavljene.
Rubijo lahko le stvari, katere dejanski lastnik je oseba, ki prebiva na naslovu. Lastnistvo se dokazuje.
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar

mama:-)))

In če nimaš računa? Jaz vse račune po izteku garancije vržem stran. In če dobiš kaj za darilo, npr. sliko, potem tudi nimaš računa.

Meni so ravno prejšnji teden poslali domov, na moj naslov neki opomin. Noter pa je bil dopis - opomin, da terjajo neko firmo, katere direktorica se piše enako kot jaz. Poklicala sem banko in povedala, da to nisem jaz, a vseeno se lahko zgodi, da mi bo kdo v času moje odsotnosti prišel vrečt vrata s tečajev, tako kot je bilo približno napisano v tistem grozilnem dopisu banke.:-((((
Default avatar

Rakica

E to, tega se bojim. Kje imam jaz račune za TV, mikrovalovko, pralni in sušilni stroj, računalnik!? Še za včeraj ne vem kaj sem jedla, da bi pa vedela, kje imam račune, ja pa ja de.

In potem tista procedura dokazovanja, izguba časa, denarja, če hočeš nazaj stvari, moraš plačat hrambo predmetov, joj, bolje, da ne razmišljam naprej. Pa da mi odpeljejo računalnik, le kaj bom jaz brez MON-a, saj me v Idrijo vlečejo, o hudo:-(((