Starševski čvek

Darilo ob maturantskem plesu

Default avatar
V pogovoru z dijaki sem zvedela, da ob maturantskem plesu povabljeni ponavadi prinesejo darila in to ne samo nekaj čisto simboličnega. Razumem, da dijak dobi nekaj v spomin potem, ko prinese spričevalo o opravljeni maturi, ob plesu pa pravzaprav ne vem, za kaj naj bi bil še obdarovan, saj je dobil že obleko, čevlje.. Kaj mislite drugi?
Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.
Default avatar
Nisem še nikoli slišala za kaj takega.
Default avatar
Ja, današnja moda. V "mojih" časih (13 let nazaj ...) tega še ni bilo.
Mi smo dali maturantki za spomin knjigo, pa "par jurjev" med liste ...

lp
Default avatar
Jaz sem dobila od botre zlato zapestnico
Default avatar
huh? pri nas tega ni, pa ima naša maturantskega čez par mesecev...
Default avatar
Jaz sem maturilala leta 2000, pa tud nismo nič takega imeli...
Default avatar
Pred nekaj leti tega ni bilo in za to niti do danes še nisem slišala.
Uh, kaj si vse eni izmislijo, da kaj dobijo.
Default avatar
V CE pa je en 6 ,pa ene 4 leta nazaj bila in je navada,da se res prinese darilo.Naša je dobila komplet zlata pa še mnogo drugih pritiklin-to je bilo prinešeno s strani povabljenih,m pa še veeli nismo za te navade,zlasti pri punci.Tudi sin se je pozlatil,kaj češ ista partija povabljenih,samo meni je to kar mimo.Ne rečem -matura,diploma ,samo kaj češ,če so se povabljeni tako dogovarjali.Ni pa to bilo samo pri naših,tudi pri drugih je to šlo še v večje višave-mene pa to moti,imaš občutek,da si vedno nekaj nekomu "dolžan".
Default avatar
A sem jaz kaj zamudila?? Imamo letos maturantko pa za taka darila prvič slišim. Jasno mi je da se kaj da/dobi za opravljeno maturo, ampak da se na ples kaj prinese??? Že tako bomo eni čudaki ker bova šla samo midva z možem (še tamala bo ostala doma ker pregori najkasneje ob desetih, te zadeve se pa baje vleeečejo).
Hči pravi da bodo drugi v bistveno širši zasedbi (sorojenci - no normalno, ampak babice, dedki, tete...??). Karte pa po 8.500 SIT. In potem naj povabi stare starše s sto jurji penzije da naj plačajo karto pa zraven še kaj prinesejo. Ne vem no...

lp tinca
Default avatar
Hm, kaj po novem se vabi celo žlahto na maturanca? pri nas je velika večina imela povebljene 'samo' starše in sestre/brate.