Forum.Over.Net

Starševski čvek

Dilema Kasko DA ali NE

Default avatar

iztok

Imam avto letnik 2001 in sem ga nameraval kasko zavarovati. Skoraj me je kap ker sem izvedel, da me pride zavarovanje cca 200.000 sit. To se mi zdi precej kruta cifra, sem sedaj v dilemi: ali avto zavarvati kot polni kasko (ali se to sploh splača), ali pa naj dam zavarovati le kake delne kombinacije (parkirišče, stekla, kraja...). Ravno tako me zanima ali ima kdo kak nasvet katera zavarovalnica je OK in katera raje ne.
Default avatar

vrtenca zelena

Na triglavu ne moreš zavarovati delni kasko kraja, če nimaš zavarovanega 'običajnega' kaska
občajni kasko pa seveda sam po sebi ne krije stvari, ki ti jih krijejo delna kasko zavarovanja
Default avatar

FENIX

Kolk pa maš bonifikacije oziroma kater razred maš?
Vsekakor se ti splača,da vsaj zavaruješ stekla,ogledala in divjad,da se ti ne zgodi kot meni,povozil srno pa sem popušil 500ksit.
Default avatar

swarovski

Mislim, da za 5 let star avto je kasko predrag in " nepotreben",ker v primeru, da imaš totalko ti obračunajo amortizacijo avta. Na koncu dobiš skoraj manj kot si plačal za kasko. Daj naredi si simulacijo.
Default avatar

Rakica

Ali se lahko zavaruje kasko samo za divjad? LP
Default avatar

vrtenca zelena

Mislim, da ja.
Default avatar

FENIX

Ja. K obveznemu zavarovanju vzameš samo kombinacijo D (se mi zdi, preveri).
Default avatar

iztok

Nimam nič popusta - polno PR14.... Zal.
Default avatar

Doroteja

Iztok vprašaj na forumu pod Zavarovanja, ki odgovarja Bruno. On ti bo zagotovo vedel vse svetovati.
lp,
Dobro se z dobrim vrača:-)))
Default avatar

Trinka

Vzemi delni kasko.
Default avatar

tokrat brez pravega nika

Moj avto je star 6 let, zadnje 4 mesece ga vozi sin, ker je naredil na frišno vozniški izpit. Pa mi je v tem času kasko prišel prav že 2x. Res ni bilo na avtu ne vem kakšne škode, se je pa izplačalo. Sama moraš vedeti kako in kaj. Naredi si nek okvirni izračun, potem pa pretehtaj ali se splača ali ne. Si dobra voznica ali ne, se bojiš kraj na parkirišču ali ....
Default avatar

Marmoljadka

Meni je agent rekel, da se kasko splača dokler cena avta ne pade pod 700k. Jaz sem ga imela še na 9 let starem avtu in sem vse not prinesla, ker parkiram v centru Lj in imam konstantno podrajsan avto (ker tablica ni LJ).
Default avatar

vanesa

Nikakor se ti kasko ne izplača. Zavaruj si- predlagam; AOplus, divjad,kombinacijo H? t.j po neznanem storilcu -na parkirišču... stekla in nič več. Daj preračunati to in primerjaj z višino cene za kasko ter upoštevaj, da imaš ogromno odbitne franšice ker je avto star.
Default avatar

5RA

Po mojih inf. se kasko pri avtu staremu več kot 4 leta običajno ne splača več.
Default avatar

š[email protected]

Se popolnoma strinjam. Imamo 6 let staro Octavio in po vseh izračunih se nam kasko še kako splača.

čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar

lipe

absolutno se ne splača, tukaj ni kaj za razmišljat
Default avatar

lipe

Povej mi konkretno na primeru zakaj se ti je splačal kasko pri 6 oz 9 let starem avtomobilu??? :)))
Default avatar

iztok

Ja saj sem se načeloma tudi sam tako odločil. Namesto kraje pride v avto dober alarm, parkirišča mislim tudi zavarovat (da popraviš tisto kar sam zbunkaš). Ostalo pa bomo še videli.
Default avatar

lipe

odbijačev recimo itak nima smisla popravljat, če ti pa kdo popraska vrata, blatnike, to te pa pride itak tam cca 30-40.000 SIT z barvanjem vred. Za kasko daš pa itak več na leto. Malenkostnih prask se itak ne popravlja, sploh na starejšem avtu ne. V 20 letih od kar hodim v sluzbo, pa imam avto vseskozi parkiran v samem strogem centru LJ tudi v nočnih in kritičnih večernih urah med tromostovjem in žel.postajo, pa nisem imel nobene škode, razen enga drajsa s ključom, ko je bila v lj. prireditev noč na ljubljanici. Konec koncev je danes avto delovno sredstvo in potreba, ne pa dfa ga boš glancal in pucal in ga glkedal doma v garaži :)

Če pa nardiš totalko, (praktično to pomeni, če se ti en malo zaleti v rit-ekonomska totalka) popgledajo v eurotax recimo za tvoj 6 let star avto inb kaj bo šdobil ven? 50% cenitve po eurotaxu in razbit avto. :) In kaj boš počel z razbitim avtom? Še celega ne mmoreš solidno prodati. In kaj si boš kupil za 400.000 SIT? Ničesar pametnega. In azto bi plačal recimo kasko 200.000 sit + recimo še 100.000 SIT za obvezno zavarovanje
Default avatar

kiki_d

Mi imamo 7 let star avto in kasko. Nam se je izplačalo - enkrat vlom - morali smo zamenjati vse ključavnice (LJ), enkrat se nam je zadaj nekdo zabil, (LJ), v MB so nam iz objestnosti razbili šipo (ker imamo lj tablico).