Starševski čvek

Črna Gora - poletne počitnice

Default avatar

Lokana

Pozdrav!
Letos nameravamo na počitnice v Črno goro.
Zanimajo ma vaše izkušnje, gremo pa v hotel (Bečiči ali Trogir??)?
Za točno destinacijo se še odločam.
Smo pa tričlanska družina (2,5 leti star otrok)!
Hvala in lp
Default avatar

Puti

Poleti so v črnogorskem primorju vsi Srbi, ki želijo iti na morje in nimajo denarja za kakšno bolj oddaljeno varianto. Promet je obupen, vali se zelo počasi, same nesreče, smrdi, stari avtomobili.
Polno je umazanije. Domačini so zelo v redu, a komaj kakšnega najdeš, ker je res polno Srbov.
Jaz sem bila lani ZELO razočarana. Pred mnogimi leti je bilo življenje tam res idilično, delfini, malo ljudi, divja neobljudena narava.
Hčerka je v morju dobila nek izpuščaj, ki je vsak dan postajal večji. Se sploh nismo več kopali. Po zalivu so plavale steklenice, vrečke, trava, morja skoraj ni bilo videti. Iz avtomobilov so ljudje metali staro pohištvo naravnost v morje. Kanalizacija iz naselja in hotela sploh ni bila urejena. Fuj. Sicer je poceni, da se barantati, ampak če se znajdeš v stiski, te zasolijo, da kar škripa.
V glavnem, v Črno goro s tako majhnim otrokom ne bi šla. Mogoče kasneje, ko je že bolj odporen.
Default avatar

Jovanka Broz

midva sva bila lani, počasi lepo v vsako mesto, do Budve, pa na Sv. Stefan. Nikjer na plaži ni bilo enega papirčka, čika ali česarkoli drugega.
Voda je bila tako čista, da sem bila presenečena. Edino, kar mi ni bilo všeč( nisem navajena) , da so plaže bile polne, ležali smo skoraj kot sardine.
Niti ene (razen mene) ni bilo zgoraj brez, tako, da mi je bilo prav neprijetno a kaj ,ko nisem imela zgornjega dela s seboj.
Default avatar

Vladka K.

Letovali smo v Bečičih, hotel Mediteran, če se ne motim, šli smo v posezoni tako, da je bilo le še pol plaže sardin ;-) Meni edino to ni bilo všeč, da je plaža ograjena. Hotel v redu, saj je bil ravno prenovljen. Udeležili smo se tudi izleta na Skadarsko jezero, zvečer smo šli na prijeten sprehod do Budve. Lepo je bilo, ker tudi sicer nismo zahtevni gostje. Otroci so bili stari 2, 4, 8 in 11 let.

Vladka
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/
Default avatar

°Lola

Bila julija v majhnem kraju v zalivu Boke Kotorske.... prijazni domačini, čisto morje (čeprav črne barve... :-)), gneča nič večja kot na Hrvaškem. Na glavnih cestah je promet dicipliniran, kakšne stranske so pa razred zase... wild, wild west... :-) Prečesala mesta: Hercegnovi, Tivat, Budva, Kotor, Perast, Risan,Skadarsko jezero, Podgorico z Milleniumom, bila na znamenitem otočku Gospa od Skrpjela, na Lovčenu pri Njegošu, ogledala Cetinje..... vsepovsod čistoča na nivoju, pretočnost na cestah brez problema, ljudje gostoljubni in prijazni, hrana zelo solidna (očitno sva imela srečo)...... Podgorica je res umazano in kaotično mesto, vsaj južni del, na strani, kjer so univerze in ministrstva je lepo in urejeno, center "zabasan", semaforje upoštevamo predvsem tujci... :-)) Izlet po zalivu Boke dobiš že za 5 €/osebo in traja kakšne 4 ure, z večjo ladjo in hrano pa od 15 € naprej.

Jaz lahko ČG samo priporočam in sama se bom gotovo še vrnila.... še nisem vsega pregledala... Za večerni utrip morate gotovo v Budvo, ki sicer meni ni pretirano všeč, bolj mi je sedel Kotor in pa Hercegnovi...

Ja, Srbov je res veliko in tudi Makedoncev je, kakor tudi Slovencev... Sploh Srbi zelo prijazni in zgovorni.

Pojdite in izkusite na lastni koži.... :-))
Lola
--------------------------------------------------------------------------

Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/
Default avatar

Enka

Samo da vskočim - Trogir je na Hrvaškem.
Default avatar

Al1

Mi smo bili lani - 14 dni smo potovali po ČG. En teden morja, en teden ostalo. Naš je bil star tri leta, hči pa 6.

Odsvetujem Budvo, ker je res natrpana, umazana. Mi smo sicer spali v Budvi, kopat smo se vozili na eno plažo, ki je 10 km vstran in smo jo našli čisto po slučaju.

Bečiči so znatno boljši! Mi smo bili pred petimi leti v hotelu Panorama in smo bili zelo zadovoljni. Sedaj imajo celo bazen ob hotelu. Všeč mi je tudi, da je hotel nekoliko oddaljen od cest in gneče.

V trgovinah dobiš bolj ali manj vse, tudi zdravnik je v Bečičih.
Default avatar

Lokana

Se opravičujem, mislila sem Bečiče in Budvo (btw kaj pa Ulcinj??)!
Sem pa dobila precej raznolike odgovore, tako da bomo še premislili!
Default avatar

Al1

V Ulcinju sem bila sicer samo na izletu, ampak tja na dopust jaz ne bi šla. Tam je šele umazano in zelo neurejeno! Tista plaža je sicer znimiva, ampak to je tudi vse. Ni ne kafičev, ne ničesar.
Default avatar

Enka

O Ulcinju kot dopustniški destinaciji ne razmišljaj. Tam je bilo umazano tudi že 15 let nazaj. Če se boš odločala med Budvo in Bečići, so slednji zagotovo boljša izbira. Pravijo, da se je ČG v zadnjih letih popravila, ampak mi se nekako še kar ne moremo odločit za letovanje tam.
Default avatar

jagi

Mi smo lani bili čisto blizu Albanske meje, v Adi, nudistični kamp, ki ima celo svojo čistilko, ki je zato tam, da bere časopis, oprema, beri kopalnica in wc, pranje posode, že vsaj 20 let nihče ni nič naredil na tem, trgovina kampa še kar založena, tako so celo prijazni, da ti plastenke vode zmrznejo, da si jih potem vzameš na plažo in maš dalj časa hladno vodo, sonce je lani v avgustu nabijal hudo, še domačini so jamrali, valuta so evri, cene so drage, ne vem kakšne plače imajo, jaz bi z mojo hitro sklenila bankrot, ob takih cenah, plaža od Ulcijnja dol proti Albaniji, temna mivka, mali valovi, nobene sence...........v Adi pa na plaži nisi bil sardina.....prostora ogromno.........so pa črne vdove tam, mi smo meli bljižnje srečanje, v samem kampu je bilo, kaj naj rečem groza, Ulcinj umazan, Kamp pri Sv. Štefanu, še večja katastrofa kot v Adi, do plaže spuščaš po ful klancu, nazaj se vzpenjaš vsaj 20 minut v kar hud klanc, brez sence, za crknt.........umazan povsod, policaji ob cesti le za okras, veliko zapuščenih stavb, Budva in itd...........gužva, huda, gužva tudi na cesti, bližje greš nazaj h Hrvaški bolj je umazano.........nametano.................če bi rada ti v prihodnjosti pošljem nekaj slik.............nas nekaj časa ne bodo videli več...........za nameček je tamal dobil eno bakterijo na kožo in smo bili polni živih ranic...........posledica 10 dni antibiotikov in 1 teden prisilnega kampiranja v Dubrovniku (brez kopanja)....sicer je bilo ful luštno, ker smo si luštno naredili, prehodili več kot pol Dubrovnika peš...............tuki pa zadeve na nivoju, svaka čast, kamp kot se vika in šika, ..... okolica enako, urejeno in čisto......
Default avatar

°Lola

Ulcinj, Sutomore in Bar tudi sama odsvetujem.... Bečiči gotovo boljša destinacija kot Budva.....
Lola
--------------------------------------------------------------------------

Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/
Default avatar

hfghgf

Čg je res še vedno kot Teksas)))))))))))
lp