RECEPT ZA KUS KUS
jaz poprazim cebulo ali por na ol. olju,
temu dodam sesekljano zelenjavo, (korencek, brokoli, cvetaco, grah koruzo ipd) zacinim z timijanom, soljo, se malo dusim, nato zalijem z vodo, ne vem koliko ker delam v veliki ponvi in po obcutku, tako tot da bi delala bolj gosto juho. po kakih 10 minutah, ko je zelenjava skoraj skuhana dodam kuskus tako, da se zadeva zgosti, to kuham na malem ognju se kakih 10 min.
in to je to. na isti nacin pripravim polento, le da jo kuham potem le 3 minute, tako polento lahko natribas se sir in das popect v pecico, njamski.
kuskus am meni kar nekako smrdi, ne vem, nisem ga se samega jedla da bi mi bil dober
uglavnem
lpn
Vi govorite, kako pripraviti pšenični zdrob (resda posebna pšenica in nekoliko drugače narejen), ki se prodaja kot kus kus. Pravi kus kus je severno afriška jed, kjer je omenjeni zdrob le priloga. sicer pa imajo različne države (Maroko, Tunizija, Alžirija) različen kus-kus. eden je z ovčjim mesom, drugi z govejim itd…
ena od variant:
Serves 4:
500 g lean mutton meat
100 g butter
1 onion
1 clove of garlic
salt
pepper
1 bay leaf
4 tablespoons green peas
1 kohlrabi (turnip cabbage)
2 tomatoes
2 red paprika
3 carrots
1 tablespoon tomato pulp
1 teaspoon tabascosauce
250 g semolina
preparation: Cut the meat in cubes, roast with half
of the butter, chopped onion, fine chopped garlic. Season
with salt and pepper. Fill up with water, add the bay leaf
and cook for 45 minutes. Add sliced kohlrabi, peas, sliced
paprika, sliced tomatoes and sliced carrots. Season this
ragout with the tomato pulp and tabascosauce. Moisture
semolina with 125 ml hot salt water and shape crumbs. Put
thess crumbs in a sieve and hang it in
the pot with the ragout, but it must not touch the liquid.
Put a lid on top and cook for 60-70 minutes.
Serve ragout and semolina separately.