Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Najboljsa potica v Ljubljani???

Default avatar

*nedasemiregistrirat

Katera potica je najboljsa v Ljubljani? Mislim, najboljsa je itak tista, ki jo naredi nasa teta Francka, ampak katera je najboljsa za kupit? Katera pekarna in kje jo prodajajo?

Meni je dobra tista iz Slona, druge se pa nobene ne spomnim.
Default avatar

*nedasemiregistrirat

Saj sem, po receptu tete Francke. Samo moja ni za oko tako lepa kot njena (meni se skorjica nikoli ne posreci ostati lepa).
Ampak, ker ne nameravam kar naprej peci potice, bi jo kupila, tako malo za domov za posladkat. In, katera?
Default avatar

MiJa

Slon. Drugje samo približki - za zdaj.
Default avatar

san giorgio

Namigni teti Francki, da je vabljena k objavi recepta, ce ni prehuda skrivnost :))

SG
Default avatar

mama2831

Ja, in potem bo rekla kot moja mama, ko jo vprašam po količinah: ma tako, od oka, malo mleka, malo tega, malo onega, na koncu pa moke, kolikor je treba. Pa si pomagaj...
Default avatar

barbi 2

poskusi jo sama spečt-garantirano bo uspelo, pa še vse ti mora it narobe potem bo najboljša :)) mal v hecu mal zares iz prve roke

Jaz sem jo lani prvič sama pekla(in to še v krušni peči) ker so mi rekli: no če boš pa že kruh pekla pa, daj še za potico zamesi,; no sem se lotila jaz dela in sem ven dobila 3 potice(Mi je zmanjkalo že modelov in placa v peči), namazane za silo, drugače prav lepe za pojest in pogledat, ter 6 hlebcev kruha (ti so bili v taki količini planirani, ostalo pa ne), speklo se je pa vse kot je treba ampak moraš pa prav čarat če ti placa zmanjka in ostalega, tko da če se kera loti podobnega podviga naj si vse v naprej lepo pripravi in si vzame čas, lani mi je vse šlo narobe s časom, pripravami, potem pa še z nepoznavanjem količin za testo od potice, mami mi je po tel samo naštela kaj mora kje bit in potem gasa k peki:)No ko je bilo končano sem pa zgledala kot miš ki je padla v moko, vredno je pa bilo tega "mučenja" ker se je stari mami smejalo češ: kako lepo njena vnukinja zna dela ki jih jo je ona naučila" Ona je pač sedela na stolu in opazovala ker je delno nepokretna. No jaz pa sem hodila kot pav ker mi je vse ratalo speljat:)
Default avatar

Miša

Domača peka - V ljubljanji na Taboru - definitivno najboljša.
Default avatar

*nedasemiregistrirat

Kje je to na Taboru?
Default avatar

Vladka K.

Veš, kje je Tabor? Če greš od Poliklinike proti Taboru po Vrhovčevi c., imaš takoj za križiščem na desni strani Tabor, na levi strani ceste pa še nekaj korakov naprej vidiš dovoz na dvorišče in dokaj veliko tablo.

Vladka
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/
Default avatar

*nedasemiregistrirat

Hvala.
:))