Starševski čvek

Katera zdravila na beli recept-seznam

Default avatar
Zanima me, če se da kje dobiti seznam zdravil, ki jih zavarovalnice krijejo(Adriatic) iz dodatnega zavarovanja pri PZZ (na beli recept) ali pa je to poslovna skrivnost.

Lp.
Nihče ni tako dobro podkovan, da mu ne bi kdaj pa kdaj zdrsnilo.
Default avatar
Adriatic nic ne krije iz dodatnega zavarovanja PZZ ampak samo ce imas Nadstandard oznaka B05.
Dobis pa vsa zdravila, ki so na negativni listi, ali tudi ce so na pozitivni listi, pa ti jih zdravnik napise na beli recept, razen kontracepcije, zdravil za impotenco, zdravila proti plešavosti, za zdravljenej odvisnosti.
Pogoj je da je pripravek registriran kot zdravilo in ne kot pomozno zdravilo, prehransko dopolnilo ali zelelno zdravilo.

Torej ce ti jih nekaj nastejem:
Aspirini- vse oblike, Lekadoli vse oblike, Za grlo le Septolete plus in Angal S- vse ostalo so prehranski dodatki (Neoangin, granobil, strepsils,... ). Razni Voltaren geli, lokohepan, diverin. Ne gre pa bepanthen.
Tega je ful.
Obstaja tudi forum o zdravilih, kjer odgovarja magistra Nada Irgolič, morda dobis tam popoln seznam.
Obstaja tudi Adriaticova brezplačna št. pa lahko tam vprasaš.
Ali pa ce me konkretno vprasas za katero stvar gre.
Default avatar
Najlepša hvala za enkrat.

Ta lista se da kje dobiti na netu?

Grem pa tudi na forum Zdravila.
Lep pozdrav!
Nihče ni tako dobro podkovan, da mu ne bi kdaj pa kdaj zdrsnilo.
Default avatar
vEŠ KAJ, ALI PA konkretno za prospan in panatus, pa razni pikoviti, čebelica maja sirup, skratka stvari za otroke bolj. koliko pa je letno za doplačati in koliko se krije oz.kakšni so pogoji.

lahko se mi javiš na email, če si slučajno iz zavarovalnice.

lp.
Nihče ni tako dobro podkovan, da mu ne bi kdaj pa kdaj zdrsnilo.
Default avatar
Kaj pa kašen rupurut ipd?
Default avatar
Rupurt gre, seveda tudi rutacid, panatus tudi, prospan pa ne- ni registriran kot zdravilo- sirup za izkašljevanje, ki gre je Bisolvon , so tudi kapljice za male otroke.Noben zeliščni sirup ne gre. pikoviti in drugo pa ne gre nič, oz. sploh nobeni vitamini- ne za otroke ne za odrasle, razen nekateri posamični vitamini- npr. tifol, plivit B1,B6, A vit, D vit. Tudi npr Mirena ne gre.
Je pa tako, to ti lahko napiše le tvoj zdravnik in ti za otroka verjetno ne bo hotel napisati, no ali pa, ne vem. odvisno od zdravnika. Za otroka tega ne moreš plačevati.
Cen ne vem, povem ti lahko le svoj primer izpred 5 let. Placujem enkrat letno 9500 sit, zraven pa sem se morala še življenjsko zavarovati. Zdaj ne vem kako je. krijejo do 200 eurov letno. Jaz sploh ne porabim, ker mi je zoprno pri zdravniku fehtat ce mi napiše recept.
Je pa ta lista zdravil vedno krajša, včasih je šlo na beli recept vse zivo, danes vedno manj.
Default avatar
Ali je diverin 400 registriran kot zdravilo?