Starševski čvek

Pijana ženska-mati?

Default avatar

Kufetek

Pred točno enim mesecem sem se dobila z svojim razredom iz srednje šole in imeli smo se super. Ker sem imela dva dni pred tem rojstni dan, sem povabila svoji dve najljubši sošolki še na en drink in intimen čvek v Bar. Bar pač, ker je bila ura že kar precej čez polnoč in ker sem že malce ven iz vsega dogajanja v Ljubljani, Bar je pa trenutno najbolj in. Skratka po kakšne dvajsetih minutah smo končno lahko vstopile- gužva nepopisna. Večina pijansko razpoložena, dekleta napol naga, tipi v elementu. Nam je bilo takoj jasno, da smo popolnoma zgrešile lokacijo, a smo se vendarle odločile za en drink. Naključje je hotelo, da smo pri šanku dobile najprej en, čez nekaj minut pa še dva stola. In glej ga zlomka, ko sošolka na tleh zagleda osebno izkaznico. Se stegnem in jo poberem. Šok! Na njej sličica dojenčka- punčke. Rojena točno na isti dan kot jest, le da je imela malčica le eno leto! Pa smo začele razmišljat, kaj neki je ženska, ki je vlekla ven denarnico razmišljala, da je izgubila osebno iskaznico svojega dojenčka. Je bila le nesreča, ali pač kaj drugega? Ja, nažalost to drugo! Po nekaj minutah ustavim "famoznega" Mišota in mu izročim izkaznico in povem, kje smo jo našle. Tip jo da na polico in pove, da se bo potrudil najti lastnico/lastnika. Tudi on se čudi! Nakar se privleče totalno pijana ženska, napol naga in razcapana- pijansko razpoloženje je naredilo svoje, in začne odrivat ljudi za šankom. Več kot očitno je nekaj iskala po tleh. Pa jo ustavim in vprašam kaj išče. Pove da torbico in vse kar je v njej. Jo vprašam če tudi osebno od dojenčka in glej ga zlomka, ženska raztegne šlampasto našminkane ustnice in odgovori, da tudi to! Ko jo dobi, pa veselje izgine in reče, da jo bolj zanima če smo slučajno našle denarnico!
Takrat si pa nisem mogla kaj, da nebi rekla, da jo je lahko sram, da pušča doma leto starega dojenčka, ona pa celo noč žura, pije in se razgalja, potem pa jo bolj zanima denarnica, kot pa DOKUMENTI ZA LASTNEGA OTROČKA!?!
Sramota, ni kaj. Mi je bilo tako hudo, ko sem pomislila, kakšno mater ima uboga punčka. Si kar predstavljam naslednje jutro, ko bo prepita mati želela spati, otroček pa....!?!
Dejmo se malce zamislit nad takim početjem, prosim!
Zakaj sem to spisala šele sedaj? Ne da mi miru, res ne!
Tudi sama imam dva majhna otroka, vendar nikdar nisem šla ven na tak način, da bi se napila in žurala. Se mi ne zdi primerno! Vsak, ki ima vsaj kanček morale, ve da ga drugo jutro čakajo obveznosti. In te obveznosti so naši preljubi otroci, ki si zaslužijo odgovorne starše!
Default avatar

kokla

Ne odobravam, da se ženske napijejo, razgaljajo,....

Vendar pa ti moram reči, da je otrok star že eno leto in si mama lahko vzame 24 ur za sebe. Osebno tudi dobiš za nekaj tisočakov, v denarnici je verjetno imela več denarja, vozniško, osebno, kreditno kartico,.... tako je razumljivo, da ji je bilo več do denarnice kot do osebne.
Default avatar

Zimka

Ne morem verjet, da greš v lokalu zganjati moralo nad slučajno mimoidočo. Kaj sploh veš o njej? A ti si bila pa ta čas doma in si otroka držala za rokco, če smo že ravno pri tem. Ne vem, tole moraliziranje in zgražanje nad drugimi se mi upira. A ne moreš živeti mirno svojega življenja, pustiti druge, naj živijo svoje in si zamisliti kakšne druge, opravičljive okoliščine za žensko, ki si jo srečala, ne pa da takoj napleteš štorijo o brezbrižnem materinstvu (in, seveda, ne pozabiš poudariti, kako si ti fajn). Tako kot mi o njej osebno tvoja zgodba nič ne pove, tako mi tudi o tebi kot materi nič ne pove podatek, da ne greš "nikoli ven na tak način, da bi se napila in žurala". Predsodki so huda reč, ne?

Zimka
Default avatar

nats

Veš, Kufetek, se ne strinjam s tabo. Samo na podlagi ene scene, žal ne moreš vedeti kakšna mati je ta ženska ter delati kakršnihkoli sklepov. Niti ne veš, kako ima urejeno varstvo... Samo zato, ker se nekdo napije, žura ali izgubi denarnico, še pa za mene ni slab starš. Verjetno je imela otročka kje na varnem, sama pa se je malo sprostila - pa kaj. Včasih moraš dopustiti, da si ljudje različno razlagamo kaj je normalno.

lp,

N.
Default avatar

Smrkla

Pa kaj za vraga te briga, če je šla ven in zažurala. Pa tudi, če je bila še tako "pod gasom". Pa kaj ti veš kje je imela otroka tisti in naslednji dan?

Glej vsi smo ljudje. Eni se zabavajo na tak način, drugi na drugačnega, tretji spet nekaj tretjega..... In glede na to, da pišeš da si šla tudi ti na drink in intimni čvek v Bar se lahko tudi nekdo drug zgraža nad tem, da si bila v Baru, kjer kot si lahko ugotovila ni miru in je očitno vedno zelo veselo. Torej od intime ni bilo nič. Pa še zvečer si bila zunaj in tudi ti imaš doma otroka, ki zjutraj potrebujeta odgovorne starše. Samo pustila si se znervirati zaradi ene ženske, ki se je očitno veselila na njej prijazen način.

Skratka eni tako, drugi drugače.
Default avatar

Ariela

Ja, bi rekla, da je tale mamica krepko prestopila meje dobrega okusa. Pa sem mislila, da sem jaz"grozna"ko gremo s prijateljicami na kaksen bambus.No, ravno pijana in raztrgana pa se nisem se nikoli valjala po gostilnah, niti v najhujsih najstniskih letih ne.Ze ce "normalna"pridem domov pozno, mi zjutraj posteno manjka spanca in potem same veste, kaksen "davek"placujes, ko se otrok zbudi ob ene sestih, ve pa ste ravno dobro zaspale...No, ja , vsak ve zase, ampak res bogo dete od te zenske..
Default avatar

Kufetek

Ja, to je vse lepo in prav. Vendar se mi ne zdi prav, da se ženska tolk napije! Jest sem tud šla ven in sem imela urejeno varstvo, vendar se nisem tolk napila, da bi izgubila vse kar sem imela pri sebi!!!! Pač, se mi ne zdi prav!
Default avatar

Ariela

No, pa da se dodam,nikogar ne obsojam, to je pac le vtis na prvi pogled.Po drugi strani pa hvala bogu, da si ji sploh se ljubi takole zazurat.
Default avatar

še ena mama

Zakaj se vedno najde nekdo, ki obsoja nekoga, pa ozadja sploh ne pozna?!

Kaj pa, če je imela tisti dan prvič prosto po petih letih in si je pač dala duška? Pogled verjetno res ni bil lep, toda kdo pa pravi, da sicer ni zgledna mama?

Potem velja, da se moramo, ko imamo enkrat otroke, zaviti v celofan, se nehati šminkati, se resno obnašati, se nehati valjati po tleh, se nehati s partnerjem poljubljati v javnosti, ... ja, seksamo pa samo še v temi - ob sobotah seveda.

Da ne bo pomote. Ne zagovarjam popivanja, preziram pa tiste, ki obsojajo vsevprek, sami pa prav tako niso brez greha.
Default avatar

Kufetek

Imam občutek, da si edina dojela bistvo!
Je velika razlika med tem ali greš ven, se imaš fino in ko prideš, pač prideš in med tem da se ga totalno napiješ, razgaljeno in vulgarno plešeš z vsakim mimoidočim, se dobesedno valjaš po tleh.... in potem zjutraj uštimaš otroka, ki je mimogrede malce prej praznoval eno leto! Se vam ne zdi?
Default avatar

Smrkla

Ej Kufetek kje vraga pa piše, da je zjutraj morala uštimati otroka??????????????????????????

ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!!!!!!!
Default avatar

Ana74

Odkar imam otroka redko pijem in zato mi je toleranca zelo padla. Si kar predstavljam, da grem po dolgem času ven in spijem kakšen kozarček, ki se me totalka prime. In potem me še ena super mama nadere, da sem slaba mama.
Default avatar

schpela

Hvala bogu?
Za kaj?
Da se mama pijana valja po baru in je to zate očitno višek dobrega žura?
Default avatar

muci

Vsak naj najprej pred svojim pragom pomete pa potem pred drugimi. Kaj je mati-ženska počela je čisto njena stvar. Lahko, da je imela zrihtano varstvo za cel vikend in si pač dala duška.
Najlažje je obsojat druge ljudi, posebno tiste ki jih niti ne poznamo. Kaj pa ti veš kako živi ta ženska-mati? Mogoče je v življenju prestala veliko več kot si ti misliš, mogoče pa se ji res j*** za otroka in vse skupaj? Ampak kdo si ti da ji lahko sodiš in postavljaš neke zaključke brez da bi poznala celotno zgodbo oz. ozadje??
Default avatar

Kufetek

U redu, glede na odziv, se umikam, ker bom morala očitno delat na sebi! Predvsem si moram dat duška, hodit vsak vikend ven, pit, plesat, potem pa se peljat v takem stanju domov, ker drugače bom veljala za SUPER MAMO! To danes očitno ni preveč zaželjeno.
Se bom pa javila tko čez kakšno leto s problemom "Zakaj sem izgubila stik z lastnimi otroci", ali pa "Moji otroci so raje pri babici...", "Mož me vara, kaj naj naredim", skratka morala danes ni zaželjena.
Po drugi strani, mi pa razno svetovanje v smislu: "Zakaj pa nisi poklicala na CSD", potem ko je problem že pereč ni povsem jasno!

Zgražanje, drage dame, nad nekom, ki je zaskrbljen se mi ne zdi upravičeno, pa si lahko mislite kar želite! Da se vtikam v probleme, ali pa to sploh niso problemi, mi ne gre v glavo. Kaj pa je potem tale forum? Vsi se vtikamo v probleme drugih. Mnoge med nami opišemo problem, ki se nas mogoče res ne tiče, vendar ne zato, da bi bile potem me same totalno skritizirane, pač pa ker želimo izpostaviti nek problem.
Očitno sem res nemogoča! Že delam na sebi!
Default avatar

schpela

Kufetek, danes je očitno tukaj moderna free country. Vse je ljudsko sprejemljivo in nič hudega, če se kakšna mama valja po barih kot ta najbolj pocen cipa, reva uboga se najbrž samo zabava...
In če bi tiste mame tamle zgoraj kakšen mulc pljunil v uč, bi bilo to tudi sprejemljivo - je pač njegova oblika zabave.
Meni se pijanci gravžajo, moški in ženske. Zame ni zabava, če se nabiješ do konca, da se vsi lahko delajo norca iz tebe, bedaka.
Ja, ljudje smo različni, različno se zabavamo, bi bilo pa pol manj pi....., ko ne bi pozabili, da smo odrasli ljudje in bi se tako tudi vedli.
Ne vem, kako lahko opravičujete pijano mamo enoletnega otroka - da se je pač šla zabavat??
Haloo??
Zabavat, napol naga, pijana, zabuhla, totalno odbita?
Ne pravim, da bi morala hoditi v cerkev ali ždeti za štedilnikom, ampak, ej, ena normalna doza zabave bi morala biti vsakemu jasna, kako se konzumira.
Fej za tako mamo!
Default avatar

MAša

In kaj če se je ženska napila? A ti pa se nikoli nisi, ali kaj? Daj, brigaj se zase in poskrbi raje za svoje otroke ter ne moraliziraj preveč o drugih. JOJ, če bi vsak raje pometal pred svojim pragom..

Kaže da ženski, ki postane mati, v Sloveniji se ni več dovoljeno zabavati brez otroka?
Default avatar

Kufetek

Evo, to sem hotla, pa imam občutek, da se opravičujejo te stvari le zato, ker je več kot očitno to stalna praksa vseh, ki so odgovorile na tole temo. Žalostno! Se sploh ne čudim več stanju po svetu, ko pa je že v najmanjši celici (beri:družini) dovoljeno čisto vse.
Ena normalan doza zabave, ne pa totalna dekadenca! Nikoli nisem trdila, da ženska, ko ima enkrat otroka ne sme več iz hiše, pač pa da moraš najti eno razumno mero zabave. Je res, da nevem kakšna je sicer ta mati, ko ni pijana, kdo pa je rekel da ni ves čas pijana?! Mene pravzaprav skrbi za otroka in ne zanjo. Za takšne ženske mi je malo mar! Najlažje je rečt, da te ne briga, potem pa se dogajajo razne grozljivke za štirimi stenami, smo pa vsi v šoku, kako je to možno. Pa ponavadi niti najbližji sosedje nevedo, kaj se je dogajalo! Ta brezbrižnost je botrovala že marsikateri tragediji! Pa očitno bo tega še več! Bravo punce!
Default avatar

kokla

Moja stalna praksa?

Nisem se napila že od srednje šole, ne doma, ne drugje, nč bat.:-)))
Default avatar

Ariela

Pod Hvala bogu, da se ji ljubi tkole zurat sem mislila na to, da je njena stvar ce nima nobenega zadrzka.Mogoce sem se narobe izrazila. Kaj o tem mislim, pise en post zgoraj.Pa ne mislit, da sem sama angelcek. O, tudi jaz sem ze prisla v rozcah domov, ne pa strgana, umazana in malo manj pobruhana. Sorry.