Starševski čvek

praznična miza

Default avatar
Kopiram še sem ( ker je tu več prometa ):

Pozdravljene,

zadne čase me vedno bolj "matra" nabava kašnega boljšega porcelana, ki bi bil namenjen samo praznikom. Pri raznih srebrnih dodatkih za na mizo in srebrnih jedilnih priborih sem pa itak kar bolna.
Pa ne, da se tudi sedaj za praznike nebi posebej potrudila - ampak, starejša kot sem, več mi take malenkosti pomenijo ( čeprav si jih težko privoščim).

Kakšna pa je vaša praznična miza? Platneni servetki? Kristal? Srebrnina?

Lepe prihajajoče praznike želim vsem,
pistacija
Default avatar
Meni se zdi nabava jedilnega servisa, pribora in kozarcev, ki bo na mizi le ob praznikih čista izguba denarja, še bolj pa prostora. Drugo je, če stvar podeduješ.
Mi imamo krožnike za vsak dan (ostanek prvega kompleta za 6 oseb, ki sva ga kupila z možem, ko sva začela živeti skupaj). Potem pa imamo še en servis, za skoraj vsak dan, oz. ko zgoraj omenjenih zmanjka, ali pa če nas je več, ta je za 12 oseb. S priborom je enako.
Drugače pa je za praznike že malce bolj svečano kot ponavadi, predvsem se potrudim z dodatnimi okraski, recimo serviete so v stilu, pa kakšne svečke in bunkice, zvezdice ... Prav posebej za te priložnosti pa nimamo ne servisa, ne pribora, ne kristala, ne prta.
Default avatar
Pri nas smo pa uvajamo japonski način postavljanja mize, vsak od nas ima svojo najljubšo skodelico in krožnik, tudi kupujemo si jih tako, tako da lahko mirno pobijemo še preostanek servisa :-)), pa še ta ni bil bogve kaj.
Nam (mi) pa res veliko pomenijo posamezni kosi, ki jih imamo. Me kar stisne, če pomislim, da bi se kaj razbilo. Praznična miza bo torej pisana, za spremembo bo na njej prt, pa kakšen okrasek, sveča itn.

Lep pozdrav, Neja
Default avatar
Tudi mi nimamo posebnega servisa ali pribora, pa čeprav razmišlam, da bi si rada nabavila tisti servis, z oglatimi krošniki, pa še to samo, ker stari kliče po novem (ni več celega kpl.). Pa niti nebi kupila dragega, čisto navadanega, samo, da bi mi bil všeč. Drugače, pa je meni pri prazničnem pogrinku pomembno, da so lepi servetki in prt, kakšna nova svečka ali dve, pa rože ali aranžma s sadnjem in pecivom. Potem pa vsakemu zraven ali na srvetek dodam še kakšno zvezdico, kaj bleščečega, dekoriram s suhimi oreški ali sadjem, pač v enem stilu, da potem izgleda celota. Pa seveda, da je hrana izbrana in prav poseba in zadovoljuje naše gurmanske užitke. Teh prazničnih pogostitev ni veliko, se pa takrat malo bolj potrudim in res uživam.

Lp,
T.
Default avatar
Pokukajte malo na:www.eduscho.at - kako si lahko polepšamo bližajoče praznike in okrasimo mizo
lp :)
Default avatar
Imam en "velik" in boljši jedilni servis kot jedilni pribor ter za vse vrste pijač kristalne kozarce, vaze, pepelnike, sadne krožnike, sladke krožnike.....

Za "vsak dan" imam pa keramiko Kili Liboje v vseh mogočih barvah in kombinacijah.

Sva ljubitelja hrane in tudi vizualnih občutkov, ki sodijo zraven zato imava oba rada urejeno mizo z lepim pogrinjkom vsak dan, ne samo ob praznikih. Vaza je vedno prisotna, naj bo to suho ali sveže cvetje ali kakšen drug namizni aranžma. Nisem pa ljubiteljica namiznih prtov, raje majhen platnen ali bombažni pogrinjek.
Lola
--------------------------------------------------------------------------

Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/
Default avatar
Bila sem enakega mnenja..pa sem hitro opustila misel, le zakaj se mi bo nabiral prah, raje en dober servis, tak kot mi odgovarja za vse priloznosti in ne bo ga skoda, ce se bo kaj razbilo, bo vsaj razlog za kupiti kaj novega.
Tak servis in bistek, ki gre lahko v pomivalni stroj, ne da bom trepetala da mi pozlato ali srebro ne bo unicil ctroj...ali porcelan razpokal, unicil porisano..ne..imam en bel servis, ki ga dopolnjujem z barvastimi dodatki..jusnik..skodele..bistek..kozarci..mali kroznicki...in tako lahko pricaram vedno kaksno drugo barvo na mizo...če je servis pisan, pa to tezko kombiniras.ne maram vedno enako..hocem nenehno nekaj novega, pa magaro je to le ena nova skodelica..monotonija ubija. In prav imas malenkosti so vse in vcasijh nic ne stanejo in naredijo toliko...mene ne osrecuje zlato, srebro, kristal...mene osrecuje veliko bolj nekaj kar nekdo naredi sam..kar se vidi da je slo izpod nekih rok, ki so se trudile le zame..in taka malenkost je neprecenljive vrednosti itak vedno, če jo znaš ceniti!