Starševski čvek

pecivo na suho

Default avatar
PROSIM POMOČ,,
PEČEM PECIVO NA suho, po receptu, kateri je bil 2 dni nazaj posredovan tukaj na forumu..
V osnovnem receptu je ena pomanjklivost..
KOLIKO SLADKORJA SE DA V PRELIV?
hvala lepa..
NE VEM ALI 20 DKG, ,,,,ali koliko,, v receptu tega ni opisano.
100X HVALA
Default avatar
Jaz sem ga dala pol jogurtovega lončka.
Ker je bilo pecivo premalo sladko, sem ga povrh potresla s sladkorjem v prahu, torej ukrepaj v tej smeri :)).

Da, da .... pecivo sem pekla včeraj popoldne in o obstoju peciva, lahko govorim samo še v preteklem času :))))


Res je super!


Nataša
Default avatar
Jaz sem ga pekla včeraj. Odlično je bilo. Ker ni pisali koliko sladkorja v preliv, sem ga stresla malo na oko. Slabega pol jogurtovega lončka. Meni se je zdelo presladko.
Default avatar
će smem vprašat;pod kateim postom je pa napisan ta recept,ker ga ne najdem.Če je tako dobro,bi ga tudi jaz poizkusila
hvala
Default avatar
Lola
--------------------------------------------------------------------------

Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/
Default avatar
Jaz sem ga delala danes in nisem dala sladkorja v preliv, pa je vseeno dovolj sladko.
mirna
Default avatar
Ma toliko ga hvalite, da bom tudi jaz naredila..... :)) Čeprav imamo rajši bolj sočno pecivo:)))

Ma kaj je nujno dat toliko jajc....jaz bom probala samo z dvemi....:)
Default avatar
To pecivo je zelo sočno,vsaj moje je bilo.

Mislim da nebo nič narobe če boš samo dve jajčki uporabila.
******************
Ljubezen je luštna stvar
Default avatar
Jaz sem pa mislila, da ni, ki se imenuje "na suho" .... super potem:))))
Samo morem skuto nekje dobit..... :))
Default avatar
Hahahaha "na suho" se imenuje zato,ker je testo suho.
******************
Ljubezen je luštna stvar
Default avatar
Sem ga spekla dva dni nazaj, pa je šel še v istem dnevu.

Samo jaz sem dala notri poleg 4 jabolk še višnje(mislim da jih je blo 400 g)

In je blo res ful sočno. V preliv sem pa dala četr lončka sladkorja. Sem pa še dodatno potresla po plasteh malo sladkorja ker se mi je zdelo da bo drugače premalo sladko zaradi višenj.

Samo moram povedat da trenutno premoremo samo plinsko pečico in sem ta pecivo pekla eno uro in pol ker se zgornja plast ni hotela strdit, vspodaj se je pa že žgalo, tako da je je bla spodnja plast malo grenka in smo jo dali pač stran, ostalo je blo pa fajn.


LP
Default avatar
Tudi jaz sem ga danes naredila. Sicer brez skute, ker je nisem imela in še nekako mi ta kombinacija (jab+sku)ne sede. Glede na to, da se v kuhinji pravzaprav sploh ne znajdem, je pecivo uspelo. Sem pa bila zelo zelo nezaupljiva, ker je čudno izgledalo, medtem ko se je "polivka" vpijala ;)))
Torej, jaz bi ga ocenila z oceno 6 (od 1-5), ker mi je najvažneje, da je čimmanj priprav.